Cumulus

  Canto Cumulus

  Szerverközpontú digitális adatkezelés mesterfokon

  Hogyan oldjuk meg a biztonságos, gyors adatáramlást egy olyan munkacsoport esetén, amelynek tagjai más és más, mégis összefüggő feladatokat látnak el, esetleg eltérő helyen és időben dolgoznak? A megoldást a Canto Cumulus Workgroup vagy a Canto Cumulus Enterprise platform-független, intranet- vagy internet-alapú, kliens/szerver rendszerű szoftverek nyújtják, amelyeknek a segítségével digitális állományaink archiválása, megosztása, publikálása és célba juttatása gyerekjátékká válik.

  Áttekintés

  A számítástechnika és az Internet napjainkban is tapasztalható dinamikus fejlődésének köszönhetően a digitális ügyintézés egyre nagyobb teret hódít mind az otthoni felhasználók, mind a kisebb-nagyobb cégek körében. Szövegszerkesztő, táblázatkezelő, kép-, hang- és videoszerkesztő és -lejátszó szoftvereket használunk nap mint nap, s nem csak a szórakozás kedvéért - munkánkat is ezen programokkal végezzük.

  Felmerülhet a kérdés: hogyan oldjuk meg a biztonságos, gyors adatáramlást egy olyan munkacsoport esetén, amelynek tagjai más és más, mégis összefüggő feladatokat látnak el, esetleg eltérő helyen és időben dolgoznak? Hogyan növelhetjük a munka hatékonyságát?

  A megoldást a Canto Cumulus Workgroup és/vagy a Canto Cumulus Enterprise platform-független, intranet- vagy internet-alapú, kliens/szerver rendszerű szoftverek nyújtják, amelyeknek a segítségével digitális állományaink archiválása, megosztása, publikálása és célba juttatása gyerekjátékká válik.

  Az alkalmazásoknak minden területen (pl. kommunikáció, kormányzat, oktatás, PR, kreatív design, nyomdaipar, IT, marketing stb.) nagy hasznát vehetjük. A programok bármilyen fájl (pl. DOC, XLS, PDF, JPG, GIF, MPEG, AVI, SWF, ill. bármilyen, akár egyéni formátumú fájl) kezelésére képesek. Többé nem kell attól félnünk, hogy egyazon állományból (pl. egy készülő újságcikkből) több verzió is kering a hálózatban. Az egyes fájlokat különböző szempontok alapján logikus rendszerbe szedhetjük, de ha nem találunk valamit, a továbbfejlesztett keresési funkciót bármikor segítségül hívhatjuk. Ha ráakadtunk a keresett állományra, azonnal megnyithatjuk (pl. egy PDF fájl esetén megnyílik az Adobe Acrobat szoftver), nem kell új ablakokkal bíbelődnünk.

  A Canto Cumulus programokkal nemcsak a felhasználók, de az adminisztrátorok is elégedettek lehetnek. A felhasználó-menedzsment egyszerűbb, logikusabb, mint a korábbi verziókban: a jogosultságokat pl. nem muszáj minden egyes felhasználónál beállítani, elég, ha betesszük az illetőt egy olyan csoportba, amelyhez az adott jogosultság hozzá van rendelve. A káosz kialakulását rendkívül egyszerűen megelőzhetjük, ha mindenkinek csak olyan jogokat adunk, amikre a munkája során szüksége lehet.

  A szoftver legfontosabb funkciói természetesen az Internettel kapcsolatosak. Lehetőségünk nyílik egyszerű weblapok készítésére, ahol akár azonnal publikálhatjuk a webre szánt tartalmat (pl. kép- vagy zenetár, különböző dokumentumok stb.). Ha az adatbázisban valami változás történik (pl. valaki feltölt egy új fájlt), a webes felület automatikusan frissül, így időt takaríthatunk meg. A beépített on-line rendelőmodul segítségével üzleti partnereink és ügyfeleink egy pillanat alatt megrendelhetik a kiválasztott elemeket, sőt, még a szállítás módját is beállíthatják (e-mail vagy CD/DVD kiküldése postán).

  A legtöbb funkcióval rendelkező Canto Cumulus Enterprise Business Server program még arra is lehetőséget biztosít, hogy a munkacsoport tagjai helytől és időtől függetlenül dolgozzanak. Egy internet-kapcsolat segítségével bárhonnan felcsatlakozhatnak a központi adatbázisra, és úgy dolgozhatnak, mintha az irodában ülnének.

  A szoftver hatféle változatban kapható, így a kisebb cégektől kezdve a nagyobb vállalatokig mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbb megoldást. Az előbbieknek a Canto Cumulus Workgroup programokat, míg az utóbbiaknak a Canto Cumulus Enterprise szoftvereket ajánljuk.

  A Cumulus alapfunkciói természetesen mindegyik változatban benne vannak, az Archive Server, a Publishing Server és a Business Server variánsok közül pedig azt a megoldást célszerű választani, ami cégünk igényeit a legjobban kielégíti. Mindemellett különböző hasznos Cumulus bővítményeket is beszerezhetünk, amelyek még könnyebbé és személyre szabhatóbbá teszik a munkát. Figyelem! A program egy felhasználós (single user) változata megszűnt.