Revit

  Autodesk Revit 2020

  Az Autodesk Revit épületinformáció-modellezésre lett kifejlesztve
  Revit

  A Revit® BIM-szoftver az építészeti tervezéshez, az épületgépészethez és a szerkezettervezéshez, valamint a kivitelezéshez is kínál szolgáltatásokat. A Revit támogatja a több szakágat is felölelő, együttműködésen alapuló tervezési folyamatokat.

  Áttekintés

  Kifejezetten az egyes szakágak igényeihez kialakított eszközök

  Építészeknek készült eszközök Az ötletek a koncepciótervtől az építési dokumentációig ugyanabban a szoftverkörnyezetben kezelhetők. Optimalizálható az épületteljesítmény, és lenyűgöző látványtervek hozhatók létre.

  Szerkezettervezőknek készült eszközök A szerkezettervezéshez szükséges egyedi eszközök használatával intelligens szerkezetmodellek hozhatóak létre az épület egyéb alkotóelemeivel összhangban. Kiértékelheti, az elemek megfelelnek-e az építési és biztonsági előírásoknak. (videó: 3:33 perc)

  Épületgépészeti szakemberek számára készült eszközök Az intelligens modell által koordináltan és egységesen biztosított információknak köszönhetően a MEP épületrendszerek nagyobb pontossággal, az építészeti és szerkezeti alkotóelemekkel nagyobb összhangban tervezhetők meg. 

  Kivitelezési szakemberek számára készült eszközök A kivitelezhetőséget és a tervezői szándékot még a kivitelezés megkezdése előtt kiértékelheti. Behatóbban megismerheti az eszközök, módszerek és anyagok használatát, és mindezek összefüggéseit.

  Miért érdemes a Revitet választani?

  Tervezés Épület-alkotóelemek modellezése, rendszerek és műtárgyak elemzése és szimulációja, valamint tervek iterációja. Dokumentáció létrehozása a Revit-modellekből.

  Együttműködés Együttműködhet a kiterjesztett munkacsoport tagjaival. A Revit a gyakran használt formátumokkal, köztük az IFC, a DWG™ és a DGN formátumokkal importálja, exportálja és összekapcsolja adatait. Több projekt-közreműködő egyazon központilag megosztott dokumentumban dolgozhat. Ez javítja a koordinációt, és segít csökkenteni az ütközéseket és az újradolgozások szükségességét.

  Látványtervezés A tervezői szándék hatékonyabban kommunikálható a projekttulajdonosok és a csapattagok felé a modellek segítségével létrehozott nagy hatású 3D látványtervek segítségével.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10 (64 bit)
  Processzor
  Egy vagy több magos Intel Pentium, Xeon, vagy i-Series processzor vagy AMD megfelelő SSE2 technológiával
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  30 GB
  Képernyő
  1280x1024
  Funkciók

  Épületinformáció-modellezési szoftver

  Ismerje meg a Revit® BIM szolgáltatásait, amelyek intelligens modellalapú megközelítést tesznek lehetővé az épületek és az infrastruktúraprojektek tervezése, kivitelezése és kezelése során. A Revit támogatja a több szakágat is felölelő, együttműködésen alapuló tervezési folyamatokat.

  Parametrikus alkotóelemek Egy nyílt, grafikus rendszer a tervezéshez és a formakészítéshez, amely a Revit szoftverben tervezett összes épület-alkotóelem alapja. 

  Munkamegosztás A közreműködők akár több szakágból is végezhetik és menthetik a munkájukat ugyanabba a központilag megosztott fájlba. 

  Jegyzékek A projektelemek tulajdonságaiból kinyert modellinformációk táblázatosan is megjeleníthetők. 

  Együttműködés és IFC A Revit a gyakran használt formátumokkal, köztük az IFC4 formátummal importálja, exportálja és összekapcsolja adatait.

  Bővítmények Bővítse ki a Revit funkcionalitását az API-elérések, bővítmények és az Autodesk App Store tervezői raktára segítségével.

  Feliratozás A terveket hatékonyabban kommunikálhatja a WYSIWYG-szerkesztő és a szöveg megjelenését szabályozó vezérlők segítségével.

  Dynamo for Revit A BIM-munkafolyamatokat kiterjesztheti és optimalizálhatja a Revittel települő nyílt forrású grafikus programozási felület segítségével. 

  Globális paraméterek A tervezői szándékot a teljes projektre érvényes paraméterekkel a modellbe ágyazhatja, amelyek sugár- és átmérőméretekkel, valamint egyenlőségkényszerekkel is használhatók.

   

   

  További szolgáltatások

  Építészeti tervezés

  Koncepciótervezési eszközök Vázlatokat, szabadformájú modelleket és tömegtanulmányokat készíthet.

  Elemzések az Insighttal A teljesítményadatokhoz és speciális elemzőmotorokhoz való központosított hozzáférés révén optimalizálhatja az épületteljesítményt.

  Építészeti modellezés Építészeti elemeket adhat az épületmodellekhez, többek közt falakat, ajtókat, ablakokat és részegységeket.

  Pontfelhőeszközök A lézerszkenneléssel készült adatokat közvetlenül az épületinformáció-modellezési folyamathoz kapcsolhatja a valóban megépült állapotot tükröző modellek létrehozásához.

  3D látványtervezés Tervek megismerése, érvényesítése és kommunikálása. Gyorsabban és pontosabban renderelhet az Autodesk Raytracer renderelőmotorral.

  Többszintes lépcsők A többszintes épületek gyors létrehozásához és módosításához egyszerűen csatlakoztathatja a lépcsőket a szintekhez a projektben.

  Felhőalapú renderelés Fotorealisztikus látványterveket hozhat létre az aszal lefoglalása vagy speciális renderelési hardver használata nélkül.

   

  cloud

   

  Szerkezettervezés és gyártás

  Fizikai és elemző modell Létrehozhat egy fizikai modellt a koordinációhoz és a dokumentációhoz, és egy társított elemző modellt a szerkezeti elemzéshez.

  Vasalási részletrajzolás 3D vasalásterveket hozhat létre monolit és előregyártott betonszerkezetekhez. Erősítési műhelyrajz-dokumentáció létrehozása vasalati konszignációval.

  Szerkezetacél-modellezés A kötéseket a Revit szoftverben elérhető különféle parametrikus acélösszekötők segítségével vagy egyéni acélkötések létrehozásával magasabb szintű részletességgel modellezheti.

  Szerkezeti dokumentáció Pontos és részletes szerkezeti dokumentációt hozhat létre a több anyagot tartalmazó terveiből.

  Kétirányú hivatkozás az elemzéssel Az elemzés eredményeit integrálhatja a BIM-folyamatba, és iteratív tervezési munkafolyamatot alakíthat ki.

  Összekapcsolás szerkezetgyártással A Revit és az Advance Steel közötti együttműködés folyamatos építményinformáció-modellezési (BIM) munkafolyamatot biztosít az acéltervezéstől a gyártásig.

  Dynamo a szerkezettervezéshez A Dynamo eszközöket biztosít a szerkezettervezők számára az optimalizált szerkezeti rendszerek készítéséhez számítási logika használatával.

  Épületgépészet és gyártás

  Épületgépészeti tervezés és dokumentáció Összetett csatorna- és csőrendszereket tervezhet a tervezői szándék kifejezésére, és ezeket a rendszereket gépészeti tervezési tartalommal modellezheti le.

  Elektromos rendszerek tervezése és dokumentációja Elektromos rendszerek tervezése, modellezése és dokumentálása. Az elektromos terhelések nyomon követése a közműtervező rendszeren keresztül.

  Csőhálózat tervezése és dokumentációja Vízgyűjtő épületgépészeti rendszerek létrehozása lejtett csövekkel, és a csőrendszerek elrendezése a tervezői szándék kialakítása és dokumentálása céljából.

  MEP gyártási részletrajzolás Gyártásra kész modellek létrehozása a Revit programban. MEP LOD 400-komponensek modellezése és koordinálása.

   

   

  Insight-integráció Az Insight segítségével a teljesítményadatokhoz és speciális elemzőmotorokhoz való központosított hozzáférés révén optimalizálhatja az épületteljesítményt.

  Gyártási szolgáltatás konvertálása A Design to Fabrication (Terv konvertálása gyártáshoz) eszközzel a tervezési részletességű modellelemek kivitelezési részletességűvé konvertálhatók.

  Gyártási dokumentáció Hatékonyabban dokumentálhatja a modellelrendezéseket. Dokumentálhatja, konszignálhatja és felcímkézheti a gyártási elemeket.

  Kivitelezés

  Kivitelezési modellezés Betekintést nyerhet a tervmodellek kivitelezésébe. A falrétegek és a beton öntvények feloszthatók és szerkeszthetők, valamint gyártási rajzok készíthetők.

  A kivitelezés koordinációja A Revit-modelleket feltöltheti közvetlenül a BIM 360 Glue szoftverbe, és szinkronizálhatja a BIM 360 Layout alkalmazással. Megtekintheti, valamint megoszthatja a pontkészleteket a BIM 360 Glue webes felületén vagy a BIM 360 Layout iPad-alkalmazásban.

  Navisworks együttműködés Közvetlenül a Revit szoftverben nyithatja meg a Navisworks együttműködési modelleket, összehangolva a tervezést a más szoftverekben dolgozó csapatok munkájával.

  2D tervlapok importálása/exportálása A Revit szoftverben szabadon importálhatja és exportálhatja az AutoCAD-fájlokat, illetve lapkészleteket készíthet elő exportálásra a gyártók, alvállalkozók és a projekt többi résztvevője számára a nekik szükséges formátumban.

  Kivitelezhetőség részletei A tervezői szándékot bemutató modelleket fontos adatokkal egészítheti ki, amelyek a kivitelező csapatok számára szükségesek.

  Fabrication a szerkezettervezéshez Kapcsolódhat az Advance Steel szoftverhez az acél-részletrajzolási és acélgyártási feladatok elvégzése érdekében, így felgyorsíthatja a folyamatot a tervtől az acélelemek kivitelezéséig.

  Fabrication a gépészeti, villamossági és épületgépészeti (MEP) tervezéshez A terv részletességi szintű modellelemeket kivitelezés részletességi szintű elemekké konvertálhatja a részletes koordinációhoz, gyártáshoz és kivitelezéshez.

  PDF-alávetítés támogatása Illesszen be a Revitbe egy tetszőleges forrásból származó PDF-fájlt, majd annak raszterezésével a 2D adatok alapján modellezheti az új elemeket.

  Haladási útvonal A tervezési teljesítmény elemzéséhez ismerje meg, hogyan mozognak az emberek az épületen belül, illetve navigálnak az adott térben.

  Elliptikus falak Még fejlettebb falgeometriákat hozhat létre elliptikus és függönyfalak rajzolásával.

  Címkék, jegyzékek és nézetszűrés a magasságokhoz Az elemek magasságának jegyzékbe foglalásával, majd az értékek nézetszűrőkben való felhasználásával egyszerűbbé teheti a Tulajdonságok paletta elemeinek használatát.

  Határolódoboz-paraméter követése és szerkesztése a nézetlistában Határolódoboz-paramétert foglalhat bele a nézetlistába, illetve kivágási régiókat koordinálhat több nézeten anélkül, hogy azokat egyesével meg kellene nyitni.

  Alkatrészek létrehozása importált geometriából Az importált geometria (közvetlen alakzat) mostantól részekre bontható. Az alkatrészek a Revit megnyitási és a vágóeszközei használatával vághatók és módosíthatók.

  Jelmagyarázatok másolása és beillesztése több lapon A jelmagyarázatok továbbfejlesztett másolási és beillesztési szolgáltatásával hatékonyan másolhat át jelmagyarázatokat más helyekre.

  Továbbfejlesztett vasalásmásolási és -mozgatási logika Az alakvezérelt vasalások másolásakor és mozgatásakor a kiszámíthatóbb viselkedés révén nő a pontosság, és nagyobb részletességgel adható meg a tervezői szándék.

  Továbbfejlesztett szolgáltatás több vasalás együttes feliratozásához Több vasalás együttes feliratozására van lehetőség síkbeli, párhuzamos, szabadformájú vasaláskészletek és betonfelületek esetében.

  Acélkötések a Dynamóban A Dynamo használata meggyorsítja több acélkötés beillesztését a felhasználó által megadott szabályok alapján.

  Acélkötések terjesztése A meglévő kötések terjesztésével gyorsan adhat hozzá hasonló acélkötéseket a projekthez.

  Átvezető csavarokon keresztül összekapcsolt elektromos panelek Az átvezető csavarokon keresztül összekapcsolt panelek csatlakoztatásának modellezésével még pontosabban dokumentálható a rendszertervezés.

  Fejlesztések a visszatérő elektromos vezetékezésben A nyílfejek és jelölések beállítási lehetőségeinek kibővítésével könnyebben érthető és egyszerűbben használható elektronikai dokumentáció állítható elő.

  Revit kiegészítések gyártási adatok exportálásához Táblázatokban vagy egyéb adatkörnyezetekben használható CSV-kimenet állítható elő közvetlenül a Revitből.

  Továbbfejlesztett szolgáltatásmódosítás A szolgáltatásmódosítás mostantól lehetővé teszi a többalakos szolgáltatások egyetlen művelettel való megtartását vagy cseréjét.

  Ha további információra van szüksége, kérem keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll!