Revit

  Autodesk Revit 2019

  Az Autodesk Revit 2019 épületinformáció-modellezésre lett kifejlesztve
  Revit

  A Revit® BIM-szoftver az építészeti tervezéshez, az épületgépészethez és a szerkezettervezéshez, valamint a kivitelezéshez is kínál szolgáltatásokat. A Revit támogatja a több szakágat is felölelő, együttműködésen alapuló tervezési folyamatokat.

  Áttekintés

  Kifejezetten az egyes szakágak igényeihez kialakított eszközök

  Építészeknek készült eszközök Az ötletek a koncepciótervtől az építési dokumentációig ugyanabban a szoftverkörnyezetben kezelhetők. Optimalizálható az épületteljesítmény, és lenyűgöző látványtervek hozhatók létre.

  Szerkezettervezőknek készült eszközök A szerkezettervezéshez szükséges egyedi eszközök használatával intelligens szerkezetmodellek hozhatóak létre az épület egyéb alkotóelemeivel összhangban. Kiértékelheti, az elemek megfelelnek-e az építési és biztonsági előírásoknak. (videó: 3:33 perc)

  Épületgépészeti szakemberek számára készült eszközök Az intelligens modell által koordináltan és egységesen biztosított információknak köszönhetően a MEP épületrendszerek nagyobb pontossággal, az építészeti és szerkezeti alkotóelemekkel nagyobb összhangban tervezhetők meg. 

  Kivitelezési szakemberek számára készült eszközök A kivitelezhetőséget és a tervezői szándékot még a kivitelezés megkezdése előtt kiértékelheti. Behatóbban megismerheti az eszközök, módszerek és anyagok használatát, és mindezek összefüggéseit.

  Miért érdemes a Revitet választani?

  Tervezés Épület-alkotóelemek modellezése, rendszerek és műtárgyak elemzése és szimulációja, valamint tervek iterációja. Dokumentáció létrehozása a Revit-modellekből.

  Együttműködés Együttműködhet a kiterjesztett munkacsoport tagjaival. A Revit a gyakran használt formátumokkal, köztük az IFC, a DWG™ és a DGN formátumokkal importálja, exportálja és összekapcsolja adatait. Több projekt-közreműködő egyazon központilag megosztott dokumentumban dolgozhat. Ez javítja a koordinációt, és segít csökkenteni az ütközéseket és az újradolgozások szükségességét.

  Látványtervezés A tervezői szándék hatékonyabban kommunikálható a projekttulajdonosok és a csapattagok felé a modellek segítségével létrehozott nagy hatású 3D látványtervek segítségével.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 SP1 (64 bit), Windows 8.1 (64 bit), Windows 10 (64 bit)
  Processzor
  Egy vagy több magos Intel Pentium, Xeon, vagy i-Series processzor vagy AMD megfelelő SSE2 technológiával
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  5 GB
  Képernyő
  1280x1024
  Funkciók

  Épületinformáció-modellezési szoftver

  Ismerje meg a Revit® BIM szolgáltatásait, amelyek intelligens modellalapú megközelítést tesznek lehetővé az épületek és az infrastruktúraprojektek tervezése, kivitelezése és kezelése során. A Revit támogatja a több szakágat is felölelő, együttműködésen alapuló tervezési folyamatokat.

  Parametrikus alkotóelemek Egy nyílt, grafikus rendszer a tervezéshez és a formakészítéshez, amely a Revit szoftverben tervezett összes épület-alkotóelem alapja. 

  Munkamegosztás A közreműködők akár több szakágból is végezhetik és menthetik a munkájukat ugyanabba a központilag megosztott fájlba. 

  Jegyzékek A projektelemek tulajdonságaiból kinyert modellinformációk táblázatosan is megjeleníthetők. 

  Együttműködés és IFC A Revit a gyakran használt formátumokkal, köztük az IFC4 formátummal importálja, exportálja és összekapcsolja adatait.

  Bővítmények Bővítse ki a Revit funkcionalitását az API-elérések, bővítmények és az Autodesk App Store tervezői raktára segítségével.

  Feliratozás A terveket hatékonyabban kommunikálhatja a WYSIWYG-szerkesztő és a szöveg megjelenését szabályozó vezérlők segítségével.

  Dynamo for Revit A BIM-munkafolyamatokat kiterjesztheti és optimalizálhatja a Revittel települő nyílt forrású grafikus programozási felület segítségével. 

  Globális paraméterek A tervezői szándékot a teljes projektre érvényes paraméterekkel a modellbe ágyazhatja, amelyek sugár- és átmérőméretekkel, valamint egyenlőségkényszerekkel is használhatók.

  További szolgáltatások

  Építészeti tervezés

  Koncepciótervezési eszközök Vázlatokat, szabadformájú modelleket és tömegtanulmányokat készíthet.

  Elemzések az Insighttal A teljesítményadatokhoz és speciális elemzőmotorokhoz való központosított hozzáférés révén optimalizálhatja az épületteljesítményt.

  Építészeti modellezés Építészeti elemeket adhat az épületmodellekhez, többek közt falakat, ajtókat, ablakokat és részegységeket.

  Pontfelhőeszközök A lézerszkenneléssel készült adatokat közvetlenül az épületinformáció-modellezési folyamathoz kapcsolhatja a valóban megépült állapotot tükröző modellek létrehozásához.

  3D látványtervezés Tervek megismerése, érvényesítése és kommunikálása. Gyorsabban és pontosabban renderelhet az Autodesk Raytracer renderelőmotorral.

  Többszintes lépcsők A többszintes épületek gyors létrehozásához és módosításához egyszerűen csatlakoztathatja a lépcsőket a szintekhez a projektben.

  Felhőalapú renderelés Fotorealisztikus látványterveket hozhat létre az aszal lefoglalása vagy speciális renderelési hardver használata nélkül.

   

  cloud

   

  Szerkezettervezés és gyártás

  Fizikai és elemző modell Létrehozhat egy fizikai modellt a koordinációhoz és a dokumentációhoz, és egy társított elemző modellt a szerkezeti elemzéshez.

  Vasalási részletrajzolás 3D vasalásterveket hozhat létre monolit és előregyártott betonszerkezetekhez. Erősítési műhelyrajz-dokumentáció létrehozása vasalati konszignációval.

  Szerkezetacél-modellezés A kötéseket a Revit szoftverben elérhető különféle parametrikus acélösszekötők segítségével vagy egyéni acélkötések létrehozásával magasabb szintű részletességgel modellezheti.

  Szerkezeti dokumentáció Pontos és részletes szerkezeti dokumentációt hozhat létre a több anyagot tartalmazó terveiből.

  Kétirányú hivatkozás az elemzéssel Az elemzés eredményeit integrálhatja a BIM-folyamatba, és iteratív tervezési munkafolyamatot alakíthat ki.

  Összekapcsolás szerkezetgyártással A Revit és az Advance Steel közötti együttműködés folyamatos építményinformáció-modellezési (BIM) munkafolyamatot biztosít az acéltervezéstől a gyártásig.

  Dynamo a szerkezettervezéshez A Dynamo eszközöket biztosít a szerkezettervezők számára az optimalizált szerkezeti rendszerek készítéséhez számítási logika használatával.

  Épületgépészet és gyártás

  Épületgépészeti tervezés és dokumentáció Összetett csatorna- és csőrendszereket tervezhet a tervezői szándék kifejezésére, és ezeket a rendszereket gépészeti tervezési tartalommal modellezheti le.

  Elektromos rendszerek tervezése és dokumentációja Elektromos rendszerek tervezése, modellezése és dokumentálása. Az elektromos terhelések nyomon követése a közműtervező rendszeren keresztül.

  Csőhálózat tervezése és dokumentációja Vízgyűjtő épületgépészeti rendszerek létrehozása lejtett csövekkel, és a csőrendszerek elrendezése a tervezői szándék kialakítása és dokumentálása céljából.

  MEP gyártási részletrajzolás Gyártásra kész modellek létrehozása a Revit programban. MEP LOD 400-komponensek modellezése és koordinálása.

  Insight-integráció Az Insight segítségével a teljesítményadatokhoz és speciális elemzőmotorokhoz való központosított hozzáférés révén optimalizálhatja az épületteljesítményt.

  Gyártási szolgáltatás konvertálása A Design to Fabrication (Terv konvertálása gyártáshoz) eszközzel a tervezési részletességű modellelemek kivitelezési részletességűvé konvertálhatók.

  Gyártási dokumentáció Hatékonyabban dokumentálhatja a modellelrendezéseket. Dokumentálhatja, konszignálhatja és felcímkézheti a gyártási elemeket.

  Kivitelezés

  Kivitelezési modellezés Betekintést nyerhet a tervmodellek kivitelezésébe. A falrétegek és a beton öntvények feloszthatók és szerkeszthetők, valamint gyártási rajzok készíthetők.

  A kivitelezés koordinációja A Revit-modelleket feltöltheti közvetlenül a BIM 360 Glue szoftverbe, és szinkronizálhatja a BIM 360 Layout alkalmazással. Megtekintheti, valamint megoszthatja a pontkészleteket a BIM 360 Glue webes felületén vagy a BIM 360 Layout iPad-alkalmazásban.

  Navisworks együttműködés Közvetlenül a Revit szoftverben nyithatja meg a Navisworks együttműködési modelleket, összehangolva a tervezést a más szoftverekben dolgozó csapatok munkájával.

  2D tervlapok importálása/exportálása A Revit szoftverben szabadon importálhatja és exportálhatja az AutoCAD-fájlokat, illetve lapkészleteket készíthet elő exportálásra a gyártók, alvállalkozók és a projekt többi résztvevője számára a nekik szükséges formátumban.

  Kivitelezhetőség részletei A tervezői szándékot bemutató modelleket fontos adatokkal egészítheti ki, amelyek a kivitelező csapatok számára szükségesek.

  Fabrication a szerkezettervezéshez Kapcsolódhat az Advance Steel szoftverhez az acél-részletrajzolási és acélgyártási feladatok elvégzése érdekében, így felgyorsíthatja a folyamatot a tervtől az acélelemek kivitelezéséig.

  Fabrication a gépészeti, villamossági és épületgépészeti (MEP) tervezéshez A terv részletességi szintű modellelemeket kivitelezés részletességi szintű elemekké konvertálhatja a részletes koordinációhoz, gyártáshoz és kivitelezéshez.