Inventor

  Autodesk Inventor 2019

  3D CAD szoftver termékfejlesztési célra
  Inventor

  Az Inventor® 3D CAD program professzionális szintű 3D gépészeti tervezési, dokumentációkészítési és termékszimulációs eszközöket kínál.

  Áttekintés

  Miért érdemes az Inventort választani?

  Rugalmas modellezés A számos különböző modellezési opcióval Ön választhatja meg a tervezés módját. (videó: 2:07 perc)

  AnyCAD-adatok Bármelyik 3D CAD rendszer adatait használhatja, és megtarthatja az asszociatív hivatkozást. (videó: 2:07 perc)

  Automatizálás Nincs szükség bonyolult kód megadására a termékkonfiguráló beállításához. 

  Parametrikus modellezés Nem kell a felülettel foglalkoznia, összpontosíthat a tervezésre. 

   

   

  Újdonságok

  Hatékonyságnövelő fejlesztések Az új furatkészítő parancsnak és a számos egyéb alkatrészmodellezési fejlesztésnek köszönhetően munkája még hatékonyabb lehet.

  A legjobb Inventor Ideas ötletek Az Inventor-élmény minden kiadással frissül és fejlődik – köszönhetően az Önök Inventor Ideasba küldött ötleteinek.

  Még nagyobb teljesítmény A fejlesztések eredményeként például felgyorsult a grafikus interakció, csökkent a nagy fájlok megnyitásához szükséges idő, így gyorsult a tervezési folyamat.

  iLogic-fejlesztések Az új összeállítási funkcióknak és a szabályszerkesztő automatikus kiegészítés funkciójának köszönhetően még egyszerűbben konfigurálhatja termékeit.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7, 8.x, 10 (64 bit)
  Processzor
  64 bites Intel vagy AMD, 2,5 GHz vagy gyorsabb, SSE2 támogatással
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  40 GB
  Képernyő
  1280x1024
  Egyéb
  • Microsoft Direct3D 11® kompatibilis grafikus kártya vagy magasabb
  • Böngésző
  • Microsoft .NET Framework 4.7 vagy újabb
  Funkciók

  Gépészeti tervező és 3D CAD szoftver

  Az Inventor® egy 3D CAD modellezőszoftver a termék- és gépészeti tervezők számára. Ismerje meg az Inventor modellezési, tervezési, szimulációs és renderelési szolgáltatásait.

   

  Terméktervezés és -modellezés

  Alakkészítő Nagy teljesítményű tervezési beállításokat hozhat létre percek alatt. (videó: 1:59 perc)

  Parametrikus modellezés A vázlatkészítés közben hozhatja létre a paramétereket, illetve dinamikusan méretezheti a 3D objektumokat. A felület helyett összpontosíthat a tervezésre.

  Összeállítás-modellezés Kevesebb lépésben állíthatja össze a modellt. (videó: 2:42 perc)

  Rajzkészítés Világos, pontos és részletes rajzokat készíthet villámgyorsan. (videó: 2:52 perc)

   

  Csoportmunka és tervezésautomatizálás

  3D PDF-fájlok exportálása Mindenki által megtekinthető, látványelemekben és termékinformációkban gazdag 3D dokumentációkat hozhat létre. 

  Nem natív adatok használata Asszociatív kapcsolat fenntartása a nem natív CAD-adatokkal. (videó: 2:45 perc)

  Automatizált vázszerkezet-tervezés Vázszerkezetek gyors tervezése és tesztelése. (videó: 2:10 perc)

  Elektromechanikus tervezés Az Inventor és az AutoCAD Electrical adatainak összekapcsolása. 

   

  1

   

  Modellezés

  Rugalmas modellezés A parametrikus, szabadkézi és közvetlen modellezési eszközöknek köszönhetően minden feladathoz a megfelelő modellezési eszközt használhatja.

  Közvetlen modellezés Az egyszerű húzás/tolás vezérléssel áthelyezheti, elforgathatja, átméretezheti vagy léptékezheti az importált geometriák sajátosságait.

  Szabadkézi modellezés A pontok, élek és felületek mozgatásával szabadkézzel is elkészítheti a tervezett alakzatot.

  Gépészeti koncepció- és elrendezéstervezés A DWG™-fájlokat megnyithatja közvetlenül az Inventor alkalmazásban, és használhatja a 3D modell alapjaként.

  Műanyag alkatrészek tervezése Tervezzen és elemezzen műanyag alkatrészeket az Inventor kifejezetten erre a célra fejlesztett eszközeivel.

  Lemezalkatrész-tervezés Olyan összetett lemezalkatrész-termékeket tervezhet, amelyek megfelelnek a vállalat szabványainak.

   

  2

   

  Automatizálás

  Automatizált termékkonfiguráció Könnyedén beállíthat és telepíthet bonyolult termékkonfigurációkat.

  Az alkatrész- és összeállítás-tervezés automatizálása A változó paraméterek megadásával újra felhasználható, konfigurálható alkatrészeket, terméksajátosságokat vagy összeállításokat hozhat létre.

  Részegységkészítők és -számítók A beépített számítók használatával megjelölheti a gyakori csomópontokat a tervében (például hegesztések, rögzítők és préselt kötések).

  Automatizált cső- és csővezeték-tervezés Az Inventor automatizált eszközeivel és a teljes körű vezérléssel rendelkező tervezési funkciók kombinációjával csöveket és csővezetékeket építhet.

   

  3

   

  Együttműködés

  A 3D tervek felhőalapú áttekintése A 3D tervek kisméretű változatainak megosztása a felhőben.

  Nyomtatott áramkörökkel való együttműködés Elektronikai és gépészeti terveit egyetlen, teljes mértékben meghatározott termékdefinícióban egyesítheti.

  BIM-együttműködés Olyan eszközökhöz férhet hozzá, amelyeket kifejezetten arra alakítottak ki, hogy segítségükkel előkészíthesse 3D modelljeit az épületinformáció-modellezési (BIM) rendszerekben történő használatra.

  Adatkezelés A hatékony keresési funkcióval egyszerűen megtalálhatja a fájlokat, és gyorsan másolhat tervezési fájlokat. Csatlakozás a Vault-kiszolgálókhoz (a terméktervezési és gépipari gyűjtemény részét képezi).

   

  4

   

  Szimuláció és látványtervezés

  Robbantott nézetek és animációk Az összetett összeállítások robbantott nézetei és animációi használhatóak a termékdokumentációkban, kézikönyvekben és összeállítási útmutatókban.

  Dinamikus szimuláció Kiértékelheti a terv mozgását, sebességét és gyorsulását az erők hatására.

  Terheléselemzés Gyors ellenőrzéseket futtathat az alkatrészeken, vagy elvégezheti a teljes termék részletes elemzését bármely fázisban.

  Látványtervezés és renderelés A látványtervezési és renderelési eszközök segítségével megjelenítheti a termék kinézetét.