Fusion 360

A termékfejlesztés módszerei megváltoztak. Akárcsak az eszközök. A Fusion 360 az első minden az egyben 3D CAD, CAM és CAE eszköz a kategórián belül.

ÁTTEKINTÉS

A Fusion 360 az első minden az egyben 3D CAD, CAM és CAE eszköz a kategórián belül. Egyetlen felhő alapú platformon keresztül képes összekapcsolni a teljes termékfejlesztési folyamatot Mac és PC rendszereken egyaránt.

Mi az, amivel egy új vállalkozás vagy kisvállalat rendelkezik egy nagyvállalathoz képest? Olyan rendkívül együttműködő tervezési folyamattal, amelynek eredményeképpen gyorsabban juthatnak piacra a termékek.

Természetesen amint otthagyna egy nagyvállalatot és annak professzionális infrastruktúráját, hogy saját garázsában indítson vállalkozást, hamar rájönne majd, hogy milyen drága és nehéz a korábban használt hardver- és szoftver erőforrások ismételt kiépítése. Pontosan ez az, ahol a felhőalapú szolgáltatások, például az Autodesk Fusion 360, olyan felszabadító lehet a mérnököknek – bármilyen léptékben gondolkodjanak.

A Fusion 360 mindenki számára professzionálisan üzemeltetett, biztos infrastruktúrát nyújt, és a tervezési, gyártási és csoportmunka-eszközök rugalmas csomagját biztosítja a tervezési folyamat felgyorsításának érdekében.

És a Fusion 360 nem kerül egy vagyonba.

Az Autodesk Fusion 360 alkalmazás „egy integrált, felhőalapú 3D CAD/CAM termékfejlesztési platform, amely a formatervezési, gépészeti tervezési és együttműködési szolgáltatásokat egyesít magában.”


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

Rendszer Mac OS X v10.11 vagy újabb
Processzor 64 bites
Memória 3 GB
Tárhely 2,5 GB
Képernyő 1024x768

Windows:

Rendszer Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (csak 64 bites)
Processzor 64 bites
Memória 3 GB
Tárhely 2,5 GB
Képernyő 1024x768

FUNKCIÓK

Erőteljes terméktervezési platform A Fusion 360 3D felület- és testmodellezési, illetve közvetlen modellezési funkciókkal rendelkezik, t-spline technológiával segíti az organikus és összetett formatervezést, valamint előzményalapú és parametrikus modellezésre, illetve asszociatív 2D rajzok készítésére is alkalmas.

CAM rendszer A Fusion 360 integrálja az Autodesk 2D és 3D CAM eszközeit is. Az alkalmazás CAM kernele ugyanaz, mint amit az Autodesk HSMWorks és Inventor HSM CAM rendszereiben használ. Létrehozhat szerszámpályákat 2,5- és 3-tengelyes CNC-maráshoz, valamint szimulálhat gépalkatrészeket, kiértékelheti az anyageltávolítást és így tovább.

Adatkezelés A Fusion 360 automatikusan archiválja, változatonként rendezi és kezeli modelljeit, terveit és a kapcsolódó információt, azonban a hagyományos adatkezelési megoldásokhoz tartozó további költségek és erőforrások nélkül.

Együttműködési platform Biztonságosan oszthat meg adatokat a csapatokkal, ügyfelekkel vagy bárkivel. Megoszthat egy hivatkozást az adatairól mondjuk egy Fusion 360 fiókkal nem rendelkező belső munkatársával, akik a böngészőjük és egy kiegészítő 3D megtekintő bővítmény segítségével megtekinthetik és letölthetik az adatokat és a terveket. Beállíthat valós idejű és aszinkron együttműködést is. Szabályozhatja, hogy ki férhet hozzá, ki tekintheti meg, ki készíthet megjegyzéseket, és ki szerkesztheti a projektet.

fusion

CAD-átviteli rendszer Adatfordítást végezhet több, mint 50 fájltípus, többek között a CATIA V5, DXF, DWG, JT, NX, OBJ, Parasolid, PTC Creo és SolidWorks formátumok között. Emellett exportálhat DWG, IGES, STL és sok más fájltípusba.

Animátor program 3D robbantott nézeteket és animációkat építhet, amelyek bemutatják a modell összeszerelését és működését. Az animált jelenetek ugyanúgy megoszthatóak, mint a tervezési fájlok.

Hasznos kiegészítő funkciók Futtathat összeállítási és mozgási tanulmányokat, automatizálhat egyéni feladatokat az API (alkalmazásprogramozási felület) használatával, 3D rendereléseket/látványterveket készíthet, importálhat beolvasott OBJ és STL hálómodelleket, majd létrehozhat terveket és előkészítheti őket a 3D nyomtatáshoz.

Kétplatformos, bárhol és bármikor használható rendszer Azt már tudja, hogy felhőalapú, de a Fusion kliens natívan fut Mac és PC rendszereken is. Elérheti a szolgáltatást, együttműködhet, áttekintheti és megjegyzéseket fűzhet projektjeihez Android és iOS mobileszközeiről is. És ha rendelkezik Mac és PC számítógéppel is, nyugodtan váltogathat a gépek között, a Fusion 360 összes adata megmarad.

fusion

Közösség A Fusion 360 szolgáltatásnak rengeteg olyan felhasználója van, akik terveket osztanak meg, tippeket cserélnek és együtt dolgoznak az Autodesk csapatával azon, hogy gyakori frissítésekkel bővíthessék a funkciók listáját.

Megfizethető Olcsóbban előfizethet egy hónapra a Fusion 360 alkalmazásra, mint amennyit hetente elkölt a napi kávéra és sütire munkába menet.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram