AutoCAD

  Autodesk AutoCAD 2021

  CAD-szoftver, amelyet bárki, bármikor, bárhol használhat
  AutoCAD

  Ha most előfizet az AutoCAD® szoftverre, hozzájuthat az AutoCAD 2D és 3D CAD szoftverhez és az iparág-specifikus eszközkészletekhez is. Élvezze az AutoCAD új webes és mobil alkalmazásainak előnyeit, hiszen ezek segítségével bárhonnan elvégezheti a munkát.

  Áttekintés

  Széles körű 2D dokumentáció

  A széleskörű rajz-, szerkesztési és feliratozási eszközök használatával 2D dokumentációt és rajzokat állíthat elő.

  Innovatív 3D tervezés

  Szinte bármely terv létrehozása és kommunikálása megvalósítható a 3D modellezési és látványtervezési eszközökkel.

  Személyre szabott élmény

  A speciális eszközkészletek széles választéka mellett az Autodesk App Store áruházában bővítmények is vásárolhatók az AutoCAD testreszabásához.

  Összekapcsolt csoportmunka

  A rajzok asztali számítógépről, a weben keresztül vagy mobileszközről is elérhetők. A Navisworks, a Bing Maps és még számos egyéb alkalmazás adatai is megoszthatók és újrafelhasználhatók.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 8.1, Windows 10 (64 bit)
  Processzor
  2,5 GHz vagy gyorsabb
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  7 GB
  Képernyő
  1920x1080
  Egyéb
  • .NET Framework Version 4.8
  • DirectX 11 kompatibilis VGA. legalább 1 GB RAM-mal
  • Google Chrome
  Apple
  Rendszer
  MacOS 10.13 vagy újabb
  Processzor
  64 bit Intel
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  3 GB
  Képernyő
  1280x800
  Funkciók

  Az AutoCAD újdonságai

  AutoCAD bármilyen eszközön A rajzok gyakorlatilag bármilyen eszközön, az asztali számítógépen, a weben vagy mobileszközökön is megtekinthetők, szerkeszthetők vagy létrehozhatók az AutoCAD szoftverben.

  Kapcsolat a felhőalapú tárhellyel Az AutoCAD szoftverben bármely, az Autodesk felhőjében vagy a vezető felhőalapú tárhelyek valamelyikén tárolt DWG-fájlhoz hozzáférhet.

  Blokkok paletta A blokkok beillesztése hatékonyan elvégezhető a legutóbb használt blokkok listájáról vagy a vizuális galériák segítségével.

  Gyorsmérés Az egérmutató mozgatásával az összes közeli mérési adat egyszerűen megjeleníthető a rajzon.

  Új sötét téma A jobb kontraszt, az élesebb ikonok és a korszerű, kék felhasználói felület kíméli a szemet.

  Továbbfejlesztett DWG-összehasonlítás Egy rajz két verziója az aktuális ablak elhagyása nélkül összehasonlítható.

  Áttervezett Tisztítás funkció Az egyszerű kiválasztás és az előnézet révén egyszerre több szükségtelen objektum távolítható el.

  Teljesítménybeli fejlesztések A sebesség terén végzett fejlesztések révén a mentés gyorsabban elvégezhető, a telepítési idő pedig akár 50%-kal is rövidebb a tartós állapotú meghajtók esetén.

   

  2d

   

  Megosztott nézetek A rajz tervezői nézetei a webböngészőben tehetők közzé a megtekintéshez és véleményezéshez.

  AutoCAD webes alkalmazás A CAD-rajzok a webböngészőn keresztül bármilyen eszközzel létrehozhatók, szerkeszthetők, megtekinthetők vagy megoszthatók.

  AutoCAD mobil alkalmazás CAD-rajzok megtekintése, létrehozása, szerkesztése és megosztása mobileszközén.

  Felhasználói felület Használja ki a lapos kialakítású ikonok és 4K fejlesztések nyújtotta jobb látványvilág előnyeit.

  PDF-importálás Geometria (beleértve az SHX betűtípusú fájlokat), kitöltések, raszterképek és TrueType szövegek importálása a rajzba egy PDF-fájlból.

  Felhasználói interakció

  Szalag Hozzáférés a kedvenc eszközeihez az AutoCAD szalagról.

  Eszközpaletták Egyszerű hozzáférés a gyakran használt tartalmakhoz és eszközökhöz a testreszabható eszközpaletták használatával.

  Parancsablak Parancsok indítása és a kérdések gyors megválaszolása egyszerű billentyűparancsokkal, közvetlenül a parancssorból.

   

  command

   

  Objektumfogók A geometriák egyszerű átformálása, mozgatása és kezelése a fogóval történő szerkesztés segítségével.

  Munkaterületek Mentheti és visszaállíthatja a testreszabott menükkel, eszköztárakkal, palettákkal és szalagokkal ellátott munkaterületeket.

  Helyi menük A helyi menü megjelenítésével gyorsan hozzáférhet az aktuális tevékenységhez kapcsolódó parancsokhoz.

  Objektumok és fóliák átlátszósága Vezérelheti a kiválasztott objektumok, illetve az adott fólián lévő összes objektum átlátszóságát.

  Objektumok kiválasztása és elkülönítése Megkeresheti és kiválaszthatja az összes olyan objektumot, amely egy adott objektum tulajdonságaival megfeleltethető. Elrejtheti vagy megjelenítheti a kiválasztott objektumokat.

  2D vázlatolás, rajzolás és feliratozás

  Szövegbeállítások Egy- vagy többsoros szöveg (bszöveg) létrehozása egyetlen szöveges objektumként. Formázhatja a szöveget, az oszlopokat és a határvonalakat.

  Méretek Méretek automatikus létrehozása. Ha a mutatót a kijelölt objektumok fölé húzza, megtekintheti az eredmény előnézetét még azelőtt, hogy létrehozná azt.

  Mutatók Mutatóvonalak létrehozása számos tartalommal (például szöveggel vagy blokkokkal). A mutatóvonalak egyszerű formázása és a stílus meghatározása.

  Középvonalak és középpontjelek Létrehozhatók és szerkeszthetők olyan középvonalak és középpontjelek, amelyek a hozzájuk rendelt objektumok áthelyezésekor automatikusan azokkal együtt mozognak.

  Táblázatok Táblázatok létrehozása sorokba és oszlopokba rendezett adatokkal és szimbólumokkal, képletek alkalmazása, illetve hivatkozás Microsoft Excel-munkalapokra.

  Revíziós buborékok Revíziós buborékok rajzolhatók a rajzban található frissítések gyors azonosítása érdekében.

  Nézetek A nézetek név szerint menthetők, így gyorsan előkeresheti a kívánt nézetet, ha hivatkozni szeretne rá vagy egy elrendezési nézetablakra alkalmazná.

  Elrendezések Megadhatja a rajzlap méretét, címpecsétet adhat hozzá, valamint a modell többféle nézetét is megjelenítheti.

  Mezők A szöveges objektumok mezőinek használatával olyan szöveg jeleníthető meg, amely a mező értékének változásakor automatikusan frissül.

  Adatcsatolás Egyidejű frissítések engedélyezhetők élő hivatkozás létrehozásával egy Microsoft Excel-munkafüzet és a rajzban lévő táblázat között.

  Adatkiemelés Kiemelheti az információkat az objektumokból, blokkokból és attribútumokból, beleértve a rajzadatokat is.

  Dinamikus blokkok Rugalmasságot és intelligenciát (például alak-, méret vagy konfigurációmódosítást) adhat hozzá blokkreferenciáihoz.

  Kiosztások Körkörös vagy négyszögletes mintába helyezve vagy egy útvonal mentén hozhat létre objektumokat, és módosíthatja azokat.

  Parametrikus kényszerek Geometriai és méretkényszereket alkalmazhat a rajzgeometriák közötti kapcsolatok fenntartásához.

  Express Tools Növelheti az AutoCAD hatékonyságát a termelékenységi eszközök gyűjteményével.

  3D modellezés és látványtervezés

  Test-, felszín- és hálómodellezés Valósághű 3D modelleket hozhat létre terveiből, a szilárdtest-, felület- és hálómodellezési eszközök együttesével.

  3D navigálás (keringés, ViewCube, kerék) A terv bemutatása érdekében 3D megtekintési és navigációs eszközöket használhat a 3D modellek körüli keringéshez, elforgatáshoz, szabad körbejáráshoz és repüléshez.

  Látványstílusok Látványstílusok alkalmazásával vezérelheti a 3D modell éleinek, megvilágításának és árnyékolásának megjelenítését.

  Metszősíkok Metszősíkokat hozhat létre keresztmetszeti nézetek megjelenítéséhez a szilárdtesteken, felületeken, hálókon vagy lemezeken keresztül.

  Renderelés Megvilágítás és anyagok alkalmazásával valósághű megjelenést kölcsönözhet a 3D modelleknek, és jobban bemutathatja terveit.

  Pontfelhők 3D lézerszkennerek vagy más technológiák segítségével létrehozott pontfelhő-fájlokat csatolhat, és kiindulópontként használhatja azokat a tervezés során.

  Modell dokumentálása A 3D modellekből 2D rajzok állíthatók elő bázis-, vetített, metszeti és részletnézetekkel együtt.

  Print Studio A Print Studio biztosítja azokat az eszközöket, amelyek lehetővé teszik a modellek előkészítését a támogatott 3D nyomtatókhoz és anyagokhoz.

  Együttműködés

  PDF-fájlok Megoszthatja és újrafelhasználhatja a PDF-fájlok adatait importálással, exportálással, illetve alávetítésként történő csatolással.

  DGN-fájlok Megoszthatja és újrafelhasználhatja a DGN-fájlok adatait importálással, exportálással, illetve alávetítésként történő csatolással.

  DWG-referenciák Külsőleg hivatkozott fájlként DWG-fájlokat csatolhat az aktuális rajzhoz.

  Képreferenciák Külsőleg hivatkozott fájlként képfájlokat csatolhat az aktuális rajzhoz.

  Lapkészletek Több rajzot is megtekinthet, megnyithat, kezelhet és nyomtathat lapkészletként.

  Modellreferenciák és importálás A rajzokhoz alávetített Navisworks-modelleket csatolhat, és más alkalmazásokból is importálhat modelleket.

  Földrajzi elhelyezkedés és online térképek Földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó információkat szúrhat be a rajzokba, és a rajzon szereplő térképet online térkép-szolgáltatásból jelenítheti meg.

  Telepítés és testreszabás

  TrustedDWG technológia A TrustedDWG™ technológia révén értesülhet a lehetséges inkompatibilitásról, ha a fájl legutóbbi mentése nem Autodesk-szoftverrel történt.

  CUI testreszabása A hozzáférhetőség javítása és a gyakori feladatok végrehajtásához szükséges lépések számának csökkentése érdekében testreszabhatja a felhasználói kezelőfelületet.

  Biztonságos betöltés A rosszindulatú futtatható kódok elleni védelem elősegítése érdekében biztonsági korlátozásokat adhat meg az AutoCAD-ben futtatott végrehajtható fájlokra.

  Műveletrögzítő Parancsokat és beviteli értékeket rögzíthet, amelyeket műveletmakróként játszhat le.

  Többfelhasználós (hálózati) licenc megosztása A licencek készleten tartása egy kiszolgálón a költségcsökkentés érdekében, ha az összes licenc nincs egyidejűleg használatban.

  Rendszerváltozó-figyelő Az aktuális rendszerváltozók figyelése az előnyben részesített értéklista alapján. Az eltérésekről a rendszer értesítési buborékban figyelmezteti.

  CAD-szabványok ellenőrzése Megadhatja és figyelheti a CAD-szabványok betartását a fóliák, a vonaltípusok, a szöveg és a méretek stílusának egységessége érdekében.

  Alkalmazásprogramozási felület (API) A rajzokat és adatbázisokat ActiveX, VBS, AutoLisp, Visual LISP, ObjectARX, JavaScript és .NET használatával vezérelheti.

  Autodesk App Store Testreszabhatja szoftverét az Autodesk által jóváhagyott bővítményekkel.

  Autodesk asztali alkalmazás Anélkül kaphat szoftverfrissítési értesítéseket és telepítheti a frissítéseket, hogy meg kellene szakítania a munkafolyamatot. Az új szolgáltatásokról oktatóanyagokat tekinthet meg.

   

  DWG-összehasonlítás Összehasonlíthatja és dokumentálhatja a különbségeket egy rajz vagy xref 2 változata között.

  Mentés a webes és mobil alkalmazásba Az asztali számítógépéről mentett rajzok az AutoCAD webes és mobil alkalmazásában is megtekinthetők és szerkeszthetők.

  2D grafika A nagyítás, az eltolás, illetve a megjelenítési sorrend és a fóliatulajdonságok módosítása a korábbinál kétszer gyorsabb.

  A 2D grafika fejlesztései A nagyítás, az eltolás, illetve a megjelenítési sorrend és a fóliatulajdonságok módosítása a korábbinál kétszer gyorsabb.

  Ha további információra van szüksége, kérem keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll!