Final Cut Studio 2

  Apple Final Cut Studio 2

  Az Apple díjnyertes audio-vizuális csomagja 6 szoftverrel. Élvezze a videóvágás világját.
  Final Cut Studio 2

  A Final Cut Studio az Apple professzionális videófeldolgozó megoldása, amely minden olyan alkalmazást tartalmaz, amely erre a szakterületre készült: vágó és szerkesztő programot, DVD-író és alkotó megoldást, mozgó grafikus szerkesztőt, tömörítőt és filmzene szerző szoftvert is. A Final Cut Studio egy gazdag és tartalmas csomag, amelynek segítségével bárki megvalósíthatja kreatív mozgóképes elképzeléseit a haladó szinttől a professzionális minőségű produkciókig.

  Áttekintés

  A Final Cut Studio alapeleme a kezdeket jelentő vágó és feldolgozó program, a Final Cut Pro szoftver, amely mindenféle szabványos nyersanyag formátumot támogat: SD, DV, HDV, DVCPRO HD és a teljesen nyers HD anyagokat is. A program képes egyszerre több kamera képét is kezelni, és alapvetően a valós idejű munkára van berendezve. Nem lineáris szerkesztőként a nyersanyagot nem módosítja, csak hivatkozásokat ment el az egyes szerkesztésekre vonatkozóan, és lehetőség van a kreatív megoldások és ötletek tesztelésére.

  A Final Cut Pro-hoz kapcsolódik a Soundtrack Pro kiegészítő program, amely segítségével egyrészt zenei ismeretek nélkül is lehet igényes filmzenét szerezni egy igen gazdag, jogtiszta hangmintákból álló gyűjtemény segítségével, amely az Apple Jam Pack csomagjaival kiegészíthető, valamint a filmek hangját is lehetőség van feljavítani. Ha például a külső zaj elnyomja az értékes hangot, akkor a Soundtrack Pro ki tudja vonni a háttérzajt, és felerősíteni az értékes hanganyagot.

  A Final Cut Pro-ban feldolgozásra kerülő videóanyagokra látványos mozgó grafikus elemek helyezhetők a Motion segítségével, amely a videókártya számítási képességét használva nyúj meggyőző teljesítményt. A Motion mozgó grafikus szerkesztő megannyi előre elkészített elemmel és magatartással rendelkezik, amelyeket a program okos felvételi képessége révén egyedi megoldásokkal egészíthetünk ki és sokszorozhatunk. A program tökéletesen együttműködik a Final Cut Pro programmal, és a Final Cut Pro idővonaláról azonnal megnyithatók az anyagok a Motion-ben, illetve oda visszamenthetők. A kész produkciók publikálásának többféle módja létezhet: kazetára visszaírás, optikai lemezre írás vagy fájlba mentés. Mindegyikre Apple megoldások kínálkoznak.

  A Compressor program segítségével minden szabványos formátumba lehetőség van menteni, és a tömörítési feladatokat sorba rendezni, a hálózat számítógépei között megosztani.

  Az ipari szintű DVD alkotás alap programja a DVD Studio Pro, amellyel a lehető legigényesebb formában tudjuk elkészíteni kész filmjeinket: menük, beállítások, jelenetek, külön hangsávok és nyelvek, jól átlátható szerkezet. A DVD Studio Pro gazdag téma választékkal különböző képarányok és méretek szerint kínál lehetőséget arra, hogy a megjelenés garantáltan lenyűgöő legyen optikai lemezeken is. A Final Cut Studio tehát teljes körű megoldás, amely minden olyan elemet tartalmaz, amelyre a profi szintű alkotáshoz szükségünk lehet. Mindez egy elegáns csomagban elérhető módon megvásárolható teljes áron vagy oktatási kedvezménnyel, illetve nagyobb tétel esetén mennyiségi licenc kedvezménnyel is.

  Rendszerkövetelmények
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.4.9 vagy annál magasabb verziószámú operációs rendszer
  Processzor
  1,25 GHz-es vagy gyorsabb PPC-s G4, G5, Intel Core Duo vagy Intel Xeon processzor
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1280x800 - 16 bit
  Egyéb

  AGP-s vagy PCI Express Quartz Extreme támogatású videókártya (az alaplapra integrált videókártyák pl GMA950 esetén is fut, de a Color és a Motion 3 alkalmazások nem fognak funkcionálni)
  QuickTime 7.1.6 vagy magasabb verziószámú
  DVD meghajtó a telepítéshez