RoboHelp

  Adobe RoboHelp 10

  Súgó- és kézikönyvkészítés magasfokon
  RoboHelp

  Árakhoz kattintson ide

  Az Adobe RoboHelp 10 a szoftvereinkhez és alkalmazásainkhoz készülő súgó illetve kézikönyv létrehozásának legegyszerűbb eszköze.

  Áttekintés

  A szoftver segítségével - amelynek FlashHelp nevű eszközkészlete igen egyszerű - a statikus kézikönyvekből interaktív dokumentum készíthető. A szoftver továbbfejlesztett verziójának megújult szerkesztési és layout funkcióival több különböző formátumban - akár Adobe AIR alkalmazásként - állíthatunk elő online és offline tartalmakat. A szoftver segítségével - amelynek FlashHelp nevű eszközkészlete igen egyszerű - a statikus kézikönyvekből interaktív dokumentum készíthető. A szoftver továbbfejlesztett verziójának megújult szerkesztési és layout funkcióival több különböző formátumban - akár Adobe AIR alkalmazásként - állíthatunk elő online és offline tartalmakat. A RoboHelp használatához nincs szükség programozói (Flash) vagy kiadványszerkesztői gyakorlatra, a készülő kézikönyv mégis egy felhasználóbarát felülettel rendelkező, interaktív Flash prezentáció lehet.

  Súgónk forrásanyaga lehet Microsoft Word vagy Adobe PDF. Például ha egy száz oldalas, Wordben készült használati utasításról van szó, a RoboHelp automatikusan elemzi és témakörökre bontja szét; ha PDF formátumú a dokumentum, könnyen szerkeszthető HTML-be konvertálja, amelyben a keresés is könnyű. A RoboHelp termékek összehasonlításának megtekintéséhez kattintson ide.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows® XP SP3, Windows Vista SP2 vagy Windows 7
  Processzor
  Intel® Pentium® 4
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  3,1 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Internet Explorer 8.0 vagy későbbi verzió
  • DVD meghajtó
  Funkciók

  Következő-generációs csoportmunka és felülvizsgálási munkafolyamatok Működjünk együtt a szerzőkkel, a szakértőkkel és a felhasználókkal az Adobe RoboHelp fejlett PDF eszköztárával, a megosztott anyagok élő linkelésével, az Adobe AIR Help moderálási eszköztárával, a topic-ok értékelésével és a többi csoportmunka funkcióval.

  Dinamukus, felhasználó-központú tartalom Növelje a végfelhasználói élményt a tartalmak személyreszabott szűrésével. Készítsük el egyszer a tartalmat, és alakítsuk úgy, hogy dinamikusan alkalmazkodjon a felhasználó szerepéhez, a földrajzi elhelyezkedéshez, a termékekhez, az operációs rendszerhez, és természetesen minden egyéb olyan paraméterhez, amit meghatároztunk.

  Hatékony együttműködés Kiváló minőségű Súgó tartalmakat készíthetünk a real-time csapatmunkát segítő eszközökkel és cloud alapú munkafolyamatokkal. A Microsoft Sharepoint integrációnak hála a rendelkezésre álló anyagok megoszthatók a munkatársak és az egyes projektek között.

  Megosztott és újrafelhasználható tartalmak Takarítsunk meg időt, és növeljük a produktivitást a már korábban elkészített elemek újrafelhasználásával. Őrizzük meg az egységes megjelenést a dinamikusan frissülő anyagok megosztásával.

  Felhasználók által generált tartalom Javítsunk az általunk elkészített tartalmak minőségén az Adobe AIR HELP webkettes funkcióival, amik lehető teszik a felhasználók részére, hogy megjegyzéseket fűzzenek a tartalmakhoz.

  Könnyű kezelhetőség Az Adobe RoboHelp beépített HTML szerkesztőjével gyerekjáték súgót illetve kézikönyvet létrehoznunk bármelyik HTML szerkesztőhöz, mint például a Dreamweaver, FrontPage. A szerkesztői felület rendkívül könnyű kezelhetőségéből adódóan akár azonnal neki is kezdhetünk munkánknak. Importálhatjuk fájljainkat HTML, PDF, XML dokumentumokból, Microsoft Word, Adobe FrameMaker programokból vagy akár már meglévő Help projektekhez. A RoboHelp automatikusan megosztja velünk az információkat a Help Topics-ban, ehhez segítséget nyújt a tartalomjegyzék, a kereső funkció illetve az előre elkészített szójegyzéke. A RoboHelp tartalmaz egy Context-sensitive (környezetfüggő) Helpet, amely elsősorban a fejlesztők számára szolgál. Olyan fájlokat támogat, amelyeket a Visual Basic, Visual C++ vagy Java alkalmazásokhoz felhasználhatnak.

  Rugalmasság Exportálhatunk különböző Help formátumokat, mint például FlashHelp, WebHelp, Microsoft HTML Help, WinHelp, JavaHelp, OracleHelp. Projektünkből létrehozhatjuk ezen formátumok bármelyikét csupán néhány kattintással. A létrehozott Súgókat és kézikönyveket, mint például a WebHelp és FlashHelp, egyszerűen futtathatjuk platform- és böngésző függetlenül. Ezek a formátumok használhatók mind asztali mind pedig web alapú alkalmazásokhoz. Ezen kívül könnyedén konvertálhatjuk ugyanazt a projektünket Microsoft Word és PDF formátumba is. Ezáltal dokumentumunk nyomtatható formátumú lesz. A súgókat illetve kézikönyveket egy projekten belül több verzióhoz is elkészíthetjük. Az Adobe RoboHelp programban ezekhez a projektekhez létrehozhatunk különböző tag-eket (címkéket), amelyeknél pontosan személyre szabhatjuk a fontos leírásokat az alkalmazás verziójától függetlenül. (Erre azért lehet szükség, hogy megkíméljük a felhasználót olyan funkciók elolvasásától, amelyet az a verzió nem is tud).

  Hatékonyság A RoboHelp segítségével folyamatban lévő projektünket - amelyet mind asztali, mind pedig web alapú alkalmazásokhoz is készíthetjük - több szakaszban is elvégezhetjük. Ehhez segítségünkre szolgál egy beépített varázsló és az előre elkészített sablonok, amellyel nagymértékben felgyorsíthatjuk munkánkat. Munkafolyamatunkat számos funkcióval tehetjük még rugalmasabbá, ilyen például a helyesírás-ellenőrző, idő- és dátumbélyegző, automatikus fájl összehasonlítás, verzió visszatérés, és még számos jellegzetesség. Az Adobe RoboHelp tartalom menedzselő tulajdonságának köszönhetően könnyedén hozhatjuk létre projektünket számos csapattagunk számára, akik egyszerűen közreműködhetnek projektünk elkészítésében. Ezáltal akár otthonról is végezhetik munkájukat vagy távoli irodából kis sávszélességgel.

  Súgó és kézikönyv létrehozása Help Topics Könnyedén hozhatunk létre Help Topicokat, amelyekben részletesen elmagyarázhatjuk az adott funkció jellegzetességeit alkalmazásunkban. Graphics Integrálhatunk a témánkhoz különböző grafikai elemeket is, mint például képernyőképet (screenshot) egyes alkalmazásokban. Hyperlink, Pop-Up, Image Map Hozzáadhatunk szövegünkhöz linket, amellyel másik témára hivatkozhatunk. Létrehozhatunk különböző magyarázó szövegeket (roll-over), személyre szabott pop-up ablakokat, URL címeket. Table of Contents, Index Létrehozhatunk széleskörű és részletes tartalomjegyzéket a felhasználók számára, amelynek segítségével könnyedén megtalálják a számukra megfelelő funkció leírását. Search A RoboHelp tartalmaz egy kereső funkciót, amellyel könnyedén kereshetünk a tartalomjegyzékben. Ezen kívül tartalmaz egy szójegyzéket is a gyorsabb keresés érdekében. Context-Sensitive Help Segítségével hozzáadhatunk linkeket alkalmazásunkhoz, hogy közvetlenül elérjük a keresett szöveget témánkban.

  Importing Content Importálható formátumok Importálhatunk HTML, Microsoft Word, Adobe FrameMaker, XML, PDF dokumentumokból vagy már létező súgókból. Multimedia A multimédiás szolgáltatásokat kibővíthetjük hang- és video formátumokkal, például .swf, .avi és .mp3.

  Wizard Tartalomjegyzék A RoboHelp beépített varázslójával egyszerűen hozhatunk létre tartalomjegyzéket, amelynek segítségével könnyedén alakíthatjuk a projektünk témáit. Index Designer Ezzel a funkcióval átvizsgálhatjuk a tartalomjegyzéket kulcsszavak szerint. Automatikusan létrehoz egy linket, amivel indexelhetővé válik a szövegünk. Glossary Wizard A RoboHelp tartalmaz egy szójegyzéket, amelyben létrehozhatunk definíciókat a különböző idegen szavakhoz illetve szakszavakhoz. Related Topic Wizard Ennek a varázslónak a segítségével létrehozhatunk kapcsolódó témákat, így a felhasználók könnyedén tudják kiválasztani a számukra fontos témához kapcsolódó leírásokat.

  Szerkesztés Rugalmas munkakörnyezet Az Adobe RoboHelp beépített HTML szerkesztőjével könnyedén tudjuk projektünket szerkeszteni, módosítani bármilyen publikus HTML szerkesztőben. Sablon témák Kényelmesen hozhatunk létre súgókat a beépített sablonokkal. Tartalmazza a fej- és láblécet, táblázatokat, szövegmezőket, képeket. CSS Létrehozhatjuk súgónkat CSS (Cascading Styles Sheet) segítségével is, amellyel egységesíthetjük a tartalmat és szebb megjelenítést érhetünk el. Fogd és Vidd A "Fogd és Vidd" funkcióval az átrendezett, átméretezett tartalmi elemeket vonszolhatjuk, valamint hiperlinket is adhatunk hozzá egy másik témához tartozó elemhez. Helyesírás-ellenőrző Súgónk teljes tartalmát ellenőrizhetjük ezzel funkcióval az esetleges helyesírási hibák elkerülése érdekében. Alkalmazhatjuk a tartalomjegyzékben, az keresőben és a szójegyzékben is. Dinamikus szöveg Segítségével dinamikus HTML komponenseket hozhatunk létre, mint például a legördülő menüsor. Téma előnéző Megtekinthetjük munkánkat létrehozás közben is egy megosztott képernyőn. Ezáltal könnyebben módosíthatjuk projektünk szövegét.

  Tartalom menedzselés Jogosultságok Beállíthatjuk a jogosultságokat a felhasználó számára különböző szintekre bontva. Ezáltal biztonságosabbá és áttekinthetőbbé tehetjük munkánkat. Előzmények Bármilyen dokumentumunknak megtekinthetjük az előzményét szerkesztés közben is, ezért ha valamit esetleg elrontottunk, könnyedén javíthatjuk. Version rollback Bármikor visszaállíthatjuk bármelyik dokumentumot korábbi verzióra az előzményekben. Fájlok összehasonlítása Összehasonlíthatjuk projektünk fájljainak mindkét verzióját, így láthatjuk a különbségeket, módosításokat, törléseket.

  Kinek ajánljuk?

  Az Adobe RoboHelpet főleg azoknak a műszaki területen dolgozóknak ajánljuk, akik a Flash-ben nem jártasak, de szeretnének oktatóanyagot és egyéb dokumentumokat létrehozni.