RoboHelp

  Adobe RoboHelp Server 9

  Súgó- és kézikönyvkészítés magasfokon
  RoboHelp

  Árakhoz kattintson ide

  A RoboHelp a szoftvereinkhez és alkalmazásainkhoz készülő súgó illetve kézikönyv létrehozásának legegyszerűbb eszköze. A szoftver segítségével - amelynek FlashHelp nevű eszközkészlete igen egyszerű - a statikus kézikönyvekből interaktív dokumentum készíthető.

  Áttekintés

  A RoboHelp a szoftvereinkhez és alkalmazásainkhoz készülő súgó illetve kézikönyv létrehozásának legegyszerűbb eszköze. A szoftver segítségével - amelynek FlashHelp nevű eszközkészlete igen egyszerű - a statikus kézikönyvekből interaktív dokumentum készíthető.A RoboHelp használatához nincs szükség programozói (Flash) vagy kiadványszerkesztői gyakorlatra, a készülő kézikönyv mégis egy felhasználóbarát felülettel rendelkező, interaktív Flash prezentáció lehet. Súgónk forrásanyaga lehet Microsoft Word vagy Adobe PDF dokumentum.

  Az Adobe RoboHelp Server 9 kibővíti az Adobe RoboHelp 9 menedzselési és követési funkcióit. Automatikusan képes kezelni egy project különböző elemeit, amikből azután egy egységes megjelenésű információs rendszert készít. A RoboHelp Server 9-en keresztül kezelhetjük az egyes felhasználók jogosultságait, a biztonsági beállításokat, és könnyedén kezelhetjük a tartalmakat, és azok konfigurálását. Követhetjük és analizálhatjuk azokat a mintákat, amik alapján a felhasználók navigálnak és keresnek a tartalmakat, így egyszerűvé válik az elkészült anyagok struktúrájának az optimalizálása.

  Például ha egy száz oldalas, Wordben készült használati utasításról van szó, a RoboHelp automatikusan elemzi és témakörökre bontja szét; ha PDF formátumú a dokumentum, könnyen szerkeszthető HTML-be konvertálja, amelyben a keresés is könnyű. A RoboHelp termékek összehasonlításának megtekintéséhez kattintson ide.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 2003 SP2, Windows 2008 SP2, 2008 R2 (64bit), Windows XP SP3, Windows 7
  Processzor
  Intel Pentium 4+ vagy kompatibilis processzor
  Memória
  256 MB (512 MB az ajánlott)
  Tárhely
  256 MB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Java™ Development Kit (JDK) 6 vagy újabb
  • Apache Tomcat 6.0.14 vagy újabb

  A RoboHelp Server 9 a következő adatbázisokkal kompatibilis:

  • Microsoft Access 2003, 2007, és 2010
  • Oracle 9i, 10g és11g
  • SQL Server 2005 Express Edition
  • SQL Server 2005 és 2008
  Funkciók

  Új és részletesebb jelentések Ezentúl jelentéseket készíthetünk a megtekintett oldalakról, és a látogatások számáról is. A keresési trendekről, a gyakran megtekintett tartalmakról pedig sokkal részletesebb jelentéseket kaphatunk, mint eddig.

   

  Testreszabható jelentések Könnyedén készíthetünk személyreszabott jelentéseket a gyakran meglátogatott témakörökról, a gyakran keresett fogalmakról, azokról a fogalmakról, amiket nem talál meg a kereső, a felhasználók böngészőjéről és operációs rendszeréről. Csak ki kell választanunk azokat az oszlopokat, amiket szeretnénk hozzáadni a jelentéshez. A beállítások a szerveren tárolódnak, így ezek megjelennek abban az esetben, ha új jelentést kell generálni.

   

  Új, kényelmesebb használható felhasználói felület A Reports (Jelentések) új, professzionális megjelenésű Adobe Flash felhasználói felületén jóval kényelmesebbn készíthetünk jelentéseket, mint eddig.

   

  CSV exportálás A felhasználók a jelentéseket akár CSV formátumban is elkészíthetik, amik aztán megnyithatók más, speciális analizáló alkalmazásokban.

   

  Kényelmesebb adminisztrátori felület a weben Új, könnyen kezelhető felhasználói felületen dolgozhatnak az adminisztrátorok, és olyan funkciókhoz férhetnek hozzá, mint a felhasználók szerkesztése és törlése.

   

  Adobe AIR támogatás Tegyük lehetővé a felhasználók együttműködését az Adobe RoboHelp Server Adobe AIR alapú comment megosztó funkciójával. A moderációs ablakban kezelhetjük a felhasználók commentjeit, közvetlenül a RoboHelp Serveren vagy az interneten keresztül.

   

  Visszajelzések a végfelhasználóktól A visszajelzések és a témakörök értékelésével a felhasználók interaktív kapcsolatba kerülhetnek a tartalmakkal és egymással. A felhasználók megjegyzéseket fűzhetnek a témakörökhöz, és a könyvjelzőkkel jelölhetik meg a kedvenceiket. A felhasználók értékeléseket és visszajelzéseket kaphatnak a többi felhasználótól is.

   

  Fejlettebb nyelvi támogatás Automatikusan lokalizálhatjuk a tartalmakat, és több különböző nyelven publikálhatjuk őket ugyanazon a szerveren. Megváltoztathatjuk a felhasználóo felület nyelvét is, beleértve a Tartalmak, az Index és a Keresés gombokat.

   

  Fejlettebb keresési funkciók A RoboHelp Server 9 számos új lehetőséget ad a pontosabb és részletesebb keresésekre. Kereshetünk kulcsszóra és szinonímára, rangsorolhatjuk a keresési eredményeket, és rákereshetünk akár teljes mondatokra is. Ezentúl kereshetünk docx, pptx és xlsx file-okban is.

   

  Több weboldal egyetlen szerveren Egy szerveren több különböző help rendszert is hostolhatunk, és ezeket mind konfigurálhatjuk a RoboHelp Server segítségével. Ez a funkció elérhető az összes támogatott operációs rendszer alatt.

   

  Automatikus egyesítés Párhuzamosan dolgozhatunk egy project különálló részein, ezeket a részeket pedig automatikusan egyesíthetjük. Állítsuk össze a projectünket több különböző részből, és publikáljuk a kész munkát egy egységes megjelenésű online rendszerként.

   

  SQL Server, Microsoft Windows Vista és IPv6 támogatás A RoboHelp Server 9 támogatja az SQL Server 2005 Express Edition, a Microsoft Windows Vista, és az IPv6 rendszereket is.

   

  Egyszerűsített telepítés és konfigurálás A RoboHelp Server 9-ben könnyedén autentikálhatjuk az adminisztrátokat és a felhasználókat a Web Administrator és a konfigurációs file-ok segítségével. A Webes adminisztrátorok megnyithatnak és törölhetnek projecteket, kezelhetik a felhasználókat, jelentéseket készíthetnek, menedzselhetik az adatbázisokat, és kereshetnek a tartalmakban.

   

  Felhasználók autentikálása Különítsük el a tartalmakat egy publikus és egy védett részbe, és határozzuk meg, hogy az egyes felhasználók vagy csoportok mely részekhez férhetnek hozzá. A hasonló tartalommal bíró projeceteket még akkor is egyesíthetjük, ha azok különböző nyelveken íródtak.

   

  Szinkronizált publikálás Dolgozzunk a saját menetrendük szerint, és publikáljuk automatikusan a tartalmakat. Egyszerre több szerző dolgozhat szimultán a project különböző részein, az elkészült munkát viszont ugyanarra a szerverre tölthetik fel, amit a nézők egy egységes megjelenésű felületen tekinthetnek meg.

   

  Adobe FlashHelp Pro és WebHelp Pro támogatás Könnyedén publikálhatunk szerveren tárolt Adobe FlashHelp  és WebHelp projecteket is. A felhasználók visszajelzéseket küldhetnek az AIR Help rendszeren keresztül.

   

  Csatlakozás adatbázisokhoz A RoboHelp Server 9 a következő adatbázisokat támogatja: Oracle 9i, 10g és 11g; Microsoft SQL Server 2005 Express Edition; Microsoft SQL Server 2005 és 2008.

  Kinek ajánljuk?

  A RoboHelpet főleg azoknak a műszaki területen dolgozóknak ajánljuk, akik a Flashben nem jártasak, de szeretnének oktatóanyagot és egyéb dokumentumokat létrehozni. A Pro for .NET változat kiegészül már szerver alapú tulajdonságokkal is kapcsolatba lépve a .NET alapú rendszerekkel.