Adobe Font Folio

  Adobe Font Folio 11

  Több, mint 2200 Font. OpenType formátum. Különböző rendszerek (Macintosh OS és Windows OS) és nyelvek között is megállják helyüket.
  Adobe Font Folio

  Árakhoz kattintson ide

  A csomag több, mint 2200 betűkészletet tartalmaz OpenType formátumban, amelyek a különböző rendszerek (Macintosh OS és Windows OS) és nyelvek között is megállják helyüket.

  Áttekintés

  A csomag több, mint 2200 betűkészletet tartalmaz OpenType formátumban, amelyek a különböző rendszerek (Macintosh OS és Windows OS) és nyelvek között is megállják helyüket.A betűtervezés történetének kiemelkedő állomását képezi a digitális betűkészletek korszaka. Az új technológia nagyszerű lehetőségeket tartogat az igényes sajtótermékek és a tipográfia számára. Ám a lehetőségek kísértést is jelentenek, hiszen a gyors megoldás nem feltétlenül színvonalas. A megbízható minőségű betűkészletek egyik legnagyobb és leginkább elismert gyártója és forgalmazója az Adobe. Az Adobe Type Library 1-436 mappájának fontjai. Betűképek olyan cégektől, mint az Adobe, az Agfa, a Berthold, az ITC, a Lynotype-Hell és a Monotype. Adobe Original betűminták (egyéni szerkesztések és az Adobe szakemberei által újjáélesztett klasszikusok), valamint rengeteg többszintű mester (multiple master) betűkép, amelyekkel - mivel paraméter a súly, a szélesség, a stílus és az optikai méret - létrehozhatjuk a leginkább megfelelő betűképet.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft® Windows® 2000, Windows XP, vagy Windows Vista™
  Processzor
  Intel® Pentium®, Intel Centrino®, Intel Xeon®, vagy Intel Core™ Duo processzor
  Memória
  16 MB (32 MB ajánlott)
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
   Adobe Type Manager Light 4.1 (nem szükséges Windows 2000 és Windows XP alatt) Windows 95/98/ME alatt PostScript nyomtató használata esetén az AdobePS 4.3 vagy újabb nyomtatásvezérlő szoftverek (driver) ajánlottak (Windows NT 4.0 használata esetén az AdobePS 5.1.2, vagy újabb nyomtatásvezérlő szoftverek ajánlottak).
   Apple
   Rendszer
   Mac OS X
   Processzor
   PowerPC® G4 or G5 or multicore Intel processzor
   Memória
   16 MB (32 MB ajánlott)
   Képernyő
   1024x768 - 16 bit
   Egyéb
    PostScript nyomtató használata esetén a legújabb AdobePS nyomtatásvezérlő szoftverek (driver) ajánlottak. Megjegyzés: A Mac OS X támogatja az OpenType betűket (mint a PostScript Type 1-es betűket), így nem szükséges az ATM Light használata. Ha Classic módban használjuk a Mac OS X-et, akkor mindenképpen szükséges az ATM Light.
   Funkciók

   OpenType Az OpenType formátumot az Adobe és a Microsoft közösen fejlesztette ki a Unicode betűrendszerre azért, hogy többé ne jelentkezzen probléma a különböző számítógépes rendszerek és nyelvek közötti munkánk során. Az OpenType betűkészlettel szerkesztett dokumentum ugyanúgy jelenik meg Macintoshon, mint PC-n, valamint Kelet-Európában és Nyugat-Európában. Többé nem kell tartani a megváltozott betűképektől, kicserélődött karakterektől sem.

   Javított többnyelvű támogatás Az Adobe OpenType alap betűkészletei felölelik a legtöbb nyugati nyelvet, és több OpenType "Pro" betűkészlet támogatja a közép- és kelet-európai nyelveket, illetve a görög, cirill és más betűket. Az Adobe Font Folio OpenType Edition tartalmaz japán, kínai és koreai OpenType formátumú betűkészlet-gyűjteményt is.

   Tipográfia mesterfokon A FontFolio több "méretes" betűkészletet is tartalmaz, amelyekben például különböző pontméretekben szedett feliratok, szövegek, alcímek, és tömör főcímek használatához külön optimalizált betűminták vannak. Ezenkívül kibővített írásjel-kollekciót tartalmaz, amelyben speciális tipográfiai írásjelek, így például kiskapitális betűk, írógép stílusú számok, proporcionális és vonalra igazított számjegyek, feliratozó nagybetűk, nem szabványos ligatúrák és törtszámok is vannak.

   Euro "támogatás" Minden Adobe OpenType betűtípus tartalmazza az euro pénzszimbóliumot, így pontosan illeszkedik az elegáns szövegrészbe.

   Speciális elemek Kiskapitális betűk, írógép stílusú számok, proporcionális és vonalra igazított számjegyek, feliratozó nagybetűk, nem szabványos ligatúrák és törtszámok - az ezt kedvelő kiadványszerkesztő programokban, mint amilyen az Adobe InDesign, ezek használata már nemcsak ajánlott, hanem lehetséges is.

   Nyomtatás Biztonságosan és kiváló minőségben nyomtathatjuk ki Adobe OpenType betűpípusokat tartalmazó munkáinkat tintasugaras és lézernyomtatóval, imagesetterrel, vagy akár plotterrel.

   Egyszerű regisztráció Az Adobe FontFolio minden idők legegyszerűbb regisztrációját, betűkép böngészését és technikai támogatását biztosító CD-ROM. Internethozzáféréssel akár közvetlenül is lehet csatlakozni az Adobe weboldalához a FontFolio CD-ROM-ról és ezzel regisztráltatni, új mintákat, betűformákat keresni, betűszerkesztést tanulni, stb.

   Kinek ajánljuk?

   Hatékony betűképkezelő eszközök biztosítják a munkafolyamatok zavartalanságát, hiszen a betűkönyvtár és az Adobe FontFolio CD-ROM a könyvkiadóknak és a formatervezőknek a betűképkezelő eszközök teljes kollekcióját nyújtja.