ColdFusion Builder

  Adobe ColdFusion Builder 2

  Az Adobe ColdFusion Builderrel lehet Coldfusion alkalmazásokat készíteni.
  ColdFusion Builder

  Árakhoz kattintson ide

  A ColdFusion Builderrel lehet Coldfusion alkalmazásokat készíteni. Gyorsabban, mint eddig. Időt megtakarítva A ColdFusion mellett szól a viszonylag gyors fejlesztési és bevezetési idő, valamint a jó integrálhatóság a már létező üzleti infrastruktúrába.

  Áttekintés

  A profi megoldásokat kínáló, könnyen elsajátítható programnyelvű (CFML), és más Adobe szoftverekkel is kiválóan együttműködő szervermegoldásával az Adobe többszázezres fejlesztői közösséget és nagynevű vállalati és kormányzati felhasználókat tudhat világszerte a táborában, ám az Adobe ezen a téren még mindig tud újat mutatni: itt a ColdFusion Builder!

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows XP SP3, Windows Vista Ultimate vagy Enterprise (32 vagy 64 bit 32-bites módban), Windows Server 2008 (32 bit), vagy Windows 7 (32 vagy 64 bit 32-bites módban)
  Processzor
  2 GHz vagy gyorsabb processzor
  Memória
  1 GB (2 GB ajánlott)
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Java Virtual Machine (32 bit): IBM JRE 1.5, Sun JRE 1.5, IBM JRE 1.6, vagy Sun JRE 1.6
  • DVD meghajtó
  • Eclipse 3.4.2 vagy Eclipse 3.5 32-bit (kiegészítő telepítéséhez)
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X v10.5.6–10.6
  Processzor
  Intel Processzor
  Memória
  1 GB (2 GB ajánlott)
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Java Virtual Machine (32 bit): JRE 1.5 or 1.6
  • DVD meghajtó
  • Eclipse 3.4.2 vagy 3.5 Carbon version (kiegészítő telepítéséhez)
  Rendszerkövetelmények - Egyéb

  |Linux (Red Hat Linux AS, ES 3.0, 4.0, 5.0, SUSE™ Linux Enterprise Server 9 or 10, Unix (Sun Solaris, IBM AIX)*|||||1|* Részletek: Linux:

  • Intel Pentium II, AMD Athlon vagy ezekkel kompatibilis processzor
  • Red Hat Enterprise Linux AS & ES 3.0, 4.0 vagy SuSE Linux Enterprise Server 8, 9 vagy TurboLinux 8 Server (csak japán!) rendszerek
  • 512 MB RAM memória
  • 500 MB tárhely

  Unix:

  • SPARC, POWER/3 processzor
  • Sun Solaris 8, 9, 10 vagy IBM AIX 5L, 5.1, 5.3 (csak WebSphere alkalmazás-kiszolgálókhoz!) rendszerek
  • 512 MB RAM memória
  • 500 MB tárhely

  |

  Rendszer
  Linux (Red Hat Linux, SuSE Linux, TurboLinux), Unix (Sun Solaris, IBM AIX)*
  Egyéb

  * Részletek: Linux:

  • Intel Pentium II, AMD Athlon vagy ezekkel kompatibilis processzor
  • Red Hat Enterprise Linux AS & ES 3.0, 4.0 vagy SuSE Linux Enterprise Server 8, 9 vagy TurboLinux 8 Server (csak japán!) rendszerek
  • 512 MB RAM memória
  • 500 MB tárhely

  Unix:

  • SPARC, POWER/3 processzor
  • Sun Solaris 8, 9, 10 vagy IBM AIX 5L, 5.1, 5.3 (csak WebSphere alkalmazás-kiszolgálókhoz!) rendszerek
  • 512 MB RAM memória
  • 500 MB tárhely
  Funkciók

  Összegezve a következő lehetőségeket használhatjuk ki egy ColdFusion alkalmazás fejlesztése során: Intuitív szerverszkriptelhetőség

  Még több funkció az Adobe Coldfusion Builderről itt.

  CFML Könnyen fejleszthetünk internetes alkalmazásokat az egyszerűen megtanulható ColdFusion Markup Language segítségével.

  XML kezelés Könnyen integrálhatunk XML információkat és struktúrákat.

  Szerveroldali ActionScript A Adobe Flash szkriptnyelve segítségével az Adobe Flash alkalmazásokhoz szerveroldali rutinokat hozhatunk létre.

  Session kezelés Tisztán megőrizhető alkalmazás, session és kliensváltozók.

  Saját tag-ek Növelhetjük a hatékonyságot a saját fejlesztésű tag-ek alkalmazásával, illetve a Developers Exchange-ről is letölthetünk előre elkészített tag-eket.

  JSP tag-könyvtár importálás Kihasználhatjuk az egyre növekvő JSP tag-könyvtárak által nyújtott előnyöket, éppúgy, mintha csak ColdFusion Custom tag-ek lennének. Tökéletesített fejlesztési képességek

  ColdFusion komponensek Készíthetünk többször felhasználható alkalmazásrészleteket, amelyeket meghívhatunk CFML oldalakról, illetve Adobe Flash kliensből.

  Funkcióalapú védelem Azonosíthatjuk a felhasználókat, és meghatározhatjuk jogosultsági körüket minden ColdFusion adatforrással szemben, beleértve az Active Directory-t, az LDAP szervereket és a relációs adatbázisokat is.

  JSP/Szervertartalmak JSP tag-eket, illetve szervleteket közvetlenül a CFML oldalról hívhatunk meg.

  Kódkompatibilitás ellenőrzése Könnyen válthatunk egyik verzióról a másikra, mivel a program kiszűri a hibalehetőségeket és a problémás kódrészleteket. Vállalati rendszerintegráció

  Fejlett adatbázisösszeköttetés Nagy teljesítményű Type III és Type IV JDBC adatbázis-meghajtókkal szinte mindenféle adatbázishoz kapcsolódhatunk.

  Könyvtárszerverek Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) segítségével - azonosítás és engedélyezés céljából - hozzáférhetünk vállalati adatbázisokhoz.

  Java/EJB A már elkészült kódokat nem kell eldobnunk, mivel CFML oldalakról meghívhatók Java objektumok, szervletek, JSP kódok és Enterprise JavaBeans (EJB) elemek is. Integrált szolgáltatások

  Mindenre kiterjedő szövegkeresés Verity K2 Search modullal könnyedén kereshetünk strukturálatlan szövegeket, weboldalakat, egyszerű dokumentumokat és adatbázis-tartalmat.

  Bővített dinamikus grafikonok Könnyedén szerkeszthetünk professzionális üzleti grafikonokat a legkülönfélébb sablonok alapján.

  Távoli Flash elérési szolgáltatás Adatcsere-lehetőség Adobe Flash klienssel.

  Webes szolgáltatások Külső webes szolgáltatásokat integrálhatunk alkalmazásainkba, vagy publikálhatjuk saját megoldásainkat.

  HTTP Development Server Egy csomagban van a ColdFusion HTTP Server is. Nagyteljesítményű architektúra

  Bizonyítottan jó J2EE infrastruktúra A Java platform teljes mértékű támogatást élvez.

  Adatbáziskapcsolat-szervező Javíthatunk a teljesítményen, és csökkenthetjük az adatbázis terheltségét az adatbázis-lekérdezések újbóli felhasználásával.

  Dinamikus betöltés-kiegyenlítés A terhelést dinamikusan és egyenletesen megoszthatjuk több szerver között.

  Automatikus szerver-újraindulás Automatikus hibamegelőzés és szerver-újraindítás.

  Oldalösszeállítás Felgyorsíthatjuk az oldalak szerkesztését és letöltését a rutinok cache-be való betöltésével.

  Szerveroldali biztonság Biztonságos, megosztott tárolás, adatbázis-alapú hozzáférési jogok. Fejlett szervermenedzsment

  Webalapú adminisztrátori kezelőfelület Az adminisztrátori teendőket könnyedén elvégezhetjük bármilyen távoli kliensre telepített böngésző segítségével.

  Tökéletesített alkalmazásfejlesztő szolgáltatások Könnyen és megbízhatóan, egy egyszerű lépésben tömöríthetjük, telepíthetjük vagy éppen frissíthetjük az elkészített alkalmazásarchitektúrát.

  Kiemelkedő alkalmazásfigyelés Létrehozhatunk testre szabott tesztelő és figyelő alkalmazásokat, amelyek a szerverfunkciókat ellenőrzik és automatikusan reagálnak minden rendellenességre.

  Ütemezett feladatok Automatizálhatjuk a rutin karbantartási műveleteket, és jelentéseket készíthetünk. Internetes szabványok támogatása

  Kapcsolat egyéb webnyelvekkel Kapcsolatot létesíthetünk HTML, XML, WML, JavaScript, és számos egyéb nyelvet használó klienssel és alkalmazással.

  .NET web szolgáltatások Integrálhatunk ASP.NET alkalmazásokat és .NET elemeket.

  E-mail, web, és FTP szerverek Könnyedén készíthetünk programokat, amelyek e-mailt küldenek, válaszolnak távoli weboldalaknak, vagy beépített protokollok segítségével töltenek fel fájlokat egyéb helyekre.

  Nemzetközi nyelvtámogatás A nem latin karaktertáblát használó nyelvek - mint például a kínai, japán vagy koreai - ugyancsak teljes támogatást élveznek.

  Elérhetőség A Section 508 szabványt használó oldalak és adminisztratív felületek támogatása. Rugalmas alkalmazástelepítés

  Platformok közötti hordozhatóság Az Adobe ColdFusion szervert telepíthetjük szinte bármilyen operációs rendszerre - a Windows-tól a Linuxon és a Solaris-on keresztül egészen a HP-UX-ig.

  +Java alkalmazást használó szerver fejlesztése Fejleszthetünk és telepíthetünk Adobe ColdFusion alkalmazást bármilyen J2EE alkalmazásszerverre, mint a Macromedia JRun, IBM WebSphere Application Server, vagy a Sun iPlanet.

  JSP/Szervlettámogatás Készíthetünk hibrid internetes alkalmazásokat, amelyek kombinálják a ColdFusion és a JSP előnyeit.

  Webes szerver API támogatás ColdFusion szervert telepíthetünk bármely elterjedt webszerverre, mint például a Microsoft IIS, iPlanet és az Apache szerverekre is.

  Dreamweaver integráció A Adobe Dreamweaver fejlesztőfelületének használatával az Adobe ColdFusion legújabb funkcióit használva teljes értékű weboldalakat és webalkalmazásokat fejleszthetünk.

  Flash integráció Az Adobe Flash gyorsan letölthető, hatékony multimédiás webfejlesztések kivitelezésére használható. Az Adobe ColdFusion alkalmazásban található távoli Flash szolgáltatás biztosítja a kódrészletek automatikus továbbítását a Flash programba, a Flash-ben található Debugger pedig segít a ColdFusion-ből importált szkriptrészletek ellenőrzésében is.

  ColdFusion komponensek A ColdFusion komponensek segítségével még színvonalasabb alkalmazásokat készíthetünk. A szabványos CFML nyelvet használva létrehozhatunk önmagukat dokumentáló, újrahasznosítható kompeneseket. A ColdFusion komponensek a saját tag-ek szerkesztésének egy magasabb szintjét jelentik, mert lehetővé teszik, hogy az egyszer már elkészített komponenst ezután elérjük egy ColdFusion oldalból, Adobe Flash kliensből, vagy használhassuk webes szolgáltatásként.

  Webes szolgáltatások Az Adobe ColdFusion segítségével könnyedén vehetünk igénybe webszolgáltatásokat. Az alkalmazásból egysoros kód segítségével webes szolgáltatásokat hívhatunk meg, illetve publikálhatunk saját használatú ColdFusion komponeseket és egy szabványokra épülő webszolgáltatás-motort.

  A Java előnyei Az Adobe ColdFusion kombinálja a Java platform hatékonyságát a ColdFusion programban történő fejlesztés könnyedségével. Fejleszthetünk ColdFusion alkalmazásokat a hálózatfüggetlen ColdFusion szerverrel, vagy a ColdFusion J2EE alkalmazásszerver termékvonal használatával.

  Teljeskörű Dreamweaver támogatás Az Adobe Dreamweaver használatával fejlesztési időt takaríthatunk meg. Kombinálva a hatékony vizuális megjelenítésvezérlő elemeket a megújított kódszerkesztővel, a Dreamweaver hatékony alkalmazásfejlesztést, gyors vizuális prototípus létrehozását és integrált hibakeresést tesz lehetővé. Emellett teljes támogatást nyújt a ColdFusion új nyelvi elemeire és funkcióira.

  Dinamikus grafikonok Még ellenállhatatlanabbá tehetők weboldalaink dinamikus grafikonokkal és távoli Maromedia Flash eléréssel. Könnyedén létrehozhatunk sokrétű alkalmazásokat az adatok továbbítására szolgáló gyors biztonsági protokoll használatával, ahol a ColdFusion szerver az Adobe Flash kliensek felé küld adatokat.

  Új, hatékony hibakeresési képességek Gyorsabban megtalálhatjuk a hibákat a részletesebb hibaüzenetek, a testre szabható nyomkövetés, és a jobban szervezett kimenetek segítségével - ez mind rendelkezésünkre áll az Adobe Dreamweaver IDE felületén keresztül.

  Könnyedén frissíthetjük alkalmazáskiszolgálónkat ColdFusion szerverre A már létező alkalmazásokat könnyedén frissíthetjük ColdFusion alkalmazásra, és könnyen válthatunk egyik verzióról a másikra is, mivel a program kiszűri a hibalehetőségeket és a problémás kódrészleteket.

  Unicode-támogatás Készíthetünk olyan alkalmazásokat, amelyek támogatják a Unicode-karaktereken alapuló nyelveket, mint a kínait, a japánt vagy a koreait.

  Újra felhasználható JSP tag-ek A ColdFusion programban a Java komponensek újbóli felhasználásával növelhetjük a hatékonyságot. Importálhatjuk a JSP tag-eket tartalmazó könyvtárakat, és a ColdFusion saját tag-jeihez hasonlóan használhatunk JSP tag-eket, vagy integrálhatunk CFML oldalakat Java szervletekkel.

  Kinek ajánljuk?

  Professzionális webalkalmazás-fejlesztők számára ajánljuk.