Lightroom

Új lehetőség a képek feldolgozásában a professzionális fényképészeknek az Adobe Lightroom CC-vel

ÁTTEKINTÉS

Árakhoz kattintson ide

Az Adobe Lightroom CC, a professzionális fényképészeknek ad új lehetőségeket a képek feldolgozásában. Akik így elszakadhatnak az új technológiák fáradságos megtanulásától, ugyanakkor könnyedén alkalmazhatják az új lehetőségeket.


{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/l35F8Sy01dY.jpg?itok=VVh66VSP","video_url":"https://youtu.be/l35F8Sy01dY","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

Az Adobe Lightroom CC szoftver a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a fényképészek rövid idő alatt, egyetlen alkalmazás segítségével rendezhessék, javíthassák és mutassák be fotóikat. A Lightroom végső verziója teljesen áttervezett, az egyre növekvő képtárakat könnyebben kezelő teljesítményarchitektúrára épül és a lehető legjobb képminőség elérése érdekében páratlan, zajcsökkentő és élesítő eszközökkel rendelkező feldolgozó motorral rendelkezik. A 64 bites környezetekkel kompatibilis Lightroom CC olyan új szolgáltatásokat kínál, amelyek optimalizálják a munkafolyamatokat és lehetővé teszik a képek kreatív megosztását, beleértve a DSLR videofájlok és egyes fényképezőgépek számítógép-vezérelt sorozatfelvételeinek támogatását.

A rendkívüli gyorsaság és a rövidebb válaszidő érdekében az alapjaitól újjáépített Lightroom minden részletében a gördülékeny felhasználói élményt kívánja biztosítani a fényképészeknek. A képek szinte azonnal betöltődnek, az importálás áttervezése intuitívabb élményt nyújt, a hozzáadott előnézetek és az alapértelmezett értékek kiválasztásának lehetősége pedig lehetővé teszi a felhasználók számára a képek gyors rendezését és keresését. A fényképészek változó munkafolyamatainak gördülékenységét és támogatását a Lightroom a DSLR videofájlok importálásával és kezelésével, valamint egyes Nikon és Canon fényképezőgépek számítógép-vezérelt felvételeinek támogatásával biztosítja a felhasználók számára.

Az egyedülálló világosság- és színzajcsökkentő eszközök lehetővé teszik tisztább képek létrehozását a magas ISO értékű vagy alulexponált képekből, úgy, hogy közben nem vesznek el a részletek. Az automatikus objektívkorrekció szolgáltatás drámai módon javítja az objektívekkel elérhető eredményeket, mivel lehetővé teszi a felhasználóknak olyan profilok alkalmazását, amelyek kijavítják azokat a nem kívánt térbeli torzulásokat, színeltéréseket és a szélek sötétedését okozó hatásokat, amelyek a legtöbb objektív esetén előfordulnak. A felhasználók mostantól egy kiegyenesítő eszközzel javíthatnak a függőleges és a vízszintes perspektíván; további, előre beállított lehetőségek közül válogathatnak különböző fényképészeti beállítási stílusok alkalmazásához, valamint három, modern vinyettastílussal és egy szemcsézettséget biztosító eszközzel adhatnak természetesebb színezetet a képeknek.

 

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

 

 


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

Rendszer Mac OS X 10.8, 10.9 vagy 10.10
Processzor Multicore Intel processzor 64-bit-es támogatással
Memória 4 GB
Tárhely 2 GB
Képernyő 1024x768 felbontású kijelző
Egyéb

Az Adobe Lightroom CC nem a Adobe Photoshop CC bővítménye, hanem önnáló termék. Viszont a két program egymás ideális kiegészítője.

Windows:

Rendszer Windows 7 SP 1, Windows 8/8.1
Processzor Intel® Pentium® 4 vagy AMD Athlon® 64 processzor
Memória 4 GB
Tárhely 2 GB
Képernyő 1024x768 felbontású kijelző
Egyéb

Az Adobe Lightroom CC nem a Adobe Photoshop CC bővítménye, hanem önnáló termék. Viszont a két program egymás ideális kiegészítője.

FUNKCIÓK

- Lightrrom CC
  2017. március 06.

HDR rögzítés mobilkészüléken A Lightroom alkalmazáson belüli kamerájának valódi magas dinamikus tartomány (HDR) rögzítése funkciójával automatikusan optimalizálhatja az expozíciót, így a jeleneteket a valóságnak tökéletesen megfelelően örökítheti meg.  

- Lightroom CC (2015.4-2015.8)
  2016. december 08.

Professzionális szerkesztési mód iPhone-hoz Az iPhone-hoz készült új szerkesztési felületen professzionális szinten szabályozhatja manuálisan a fehéregyensúlyt, a színhőmérsékletet, az expozíciót, a kontrasztot és más beállításokat. A fényképeket le is vághatja, és adott részeit szerkesztheti is.

Helyi változtatások útközben A fotók bármelyik részét kijelölve csak azon a részen is állíthatja az expozíció, a fényerő, a tisztaság és egyéb mércék beállításait. iPhone és iPad eszközre.

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/rKmTSS5sCek.jpg?itok=d1S26UQx","video_url":"https://youtu.be/rKmTSS5sCek","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Teljes kép létrehozása szegélyhajlítással A Boundary Warp (Szegélyhajlítás) funkció megnyújtja az egyesített panorámaképek széleit, így nem kell fontos részleteket levágnia. Mostantól megőrizheti a teljes képet, még akkor is, ha az egyesített panorámakép szélei áttetszőek.

A Split Tone (Tónusosztás) beállításai Egyéni kinézetet adhat iPad és iPhone készülékén fotóinak a csúcsfényekre vagy árnyékokra alkalmazott színtónussal, de egy osztott tónusú fekete-fehér fénykép hatását is keltheti.

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/Fcmp9n-CLfw.jpg?itok=E-FZhmAG","video_url":"https://youtu.be/Fcmp9n-CLfw","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Info (Információ) panel iPhone-hoz Mostantól közvetlenül iPhone készülékéből is hozzáadhat vagy módosíthat fényképein címeket, feliratokat vagy szerzői jogi információkat. Az Info (Információ) panelen rangsorolhatja és megjelölheti fényképeit, megjegyzéseket küldhet és nézhet meg, és megtekintheti összes metaadatát.

Lightroom Apple TV számára A Lightroommal készített képeit az otthoni nagyképernyős tévén is megtekintheti és megoszthatja az igazán látványos élményért. Negyedik generációs Apple TV-re.

Könnyebb szerkesztés utazás közben Mostantól az iOS 9 iPad Pro továbbfejlesztéseivel kihasználhatja a Split View (Osztott nézet) és Slide Over (Diaátfedés) többfeladat-futtatásos előnyeit fotói színének, tónusának és fényességének módosítása során.

Gyors kameraelérés Az új 3D érintési támogatással az alkalmazáson belüli kamerát iPhone 6s / 6s Plus készüléke kezdőképernyőjéről is elindíthatja. A Peek és Pop funkciókkal gyorsan megtekintheti fotóit a Grid (Rács) nézetben.

Professzionális színvonalú rögzítés mobilkészüléken A professzionális rögzítési módban változtathatja alkalmazáson belüli kamerája zársebességét, ISO-értékét és fókuszát. Az új rögzítési élménynek és a mobileszközökhöz készült Lightroomnak köszönhetően iPhone vagy iPad készüléke DSLR fényképezőgépéhez hasonlóan használható.

Az Adobe Stock közvetlen elérése Mostantól közvetlenül a Lightroomból töltheti fel fényképeit az Adobe Stock szolgáltatásba, hogy értékesítse a világ legnagyobb alkotóközösségében.

Shoot-through (felvétel előtti) készletek Az Adobe alkalmazáson belüli kamerájával iPad és iPhone készülékén a felvétel elkészítése előtt tekintheti meg és alkalmazhatja a készleteket. Ezt követően könnyen módosíthatja beállításait, vagy visszaválthat az eredeti változatra.

Nyersképtámogatás mobileszközökön Rögzítse, szerkessze és ossza meg Adobe nyersformátumú DNG fényképeit iOS vagy Android készülékén. Szinkronizálja fényképeit és szerkesztéseit az asztali számítógépén lévő Lightroom CC programmal.

Irányított függőlegesbe állítás Megteremtheti a tökéletes perspektívát a horizont, a torzult épületek és egyéb dőlt vonalak ellenőrzésével és kiegyenesítésével, amelyeket nem észlel automatikusan az Upright (Függőlegesbe állítás) funkció.

Tökéletesített Tone Curve (Tónusgörbe) eszköz iPad és iPhone készülékén tökéletesebb irányítást biztosít a Tone Curve (Tónusgörbe) eszköz Point Curve (Pontgörbe) módja, amellyel módosíthatja fényképeinek RGB, illetve vörös, zöld és kék színcsatornáit.

 
- Lightroom CC (2015.2/2015.3)
  2015. október 5.

Ködfátyol területspecifikus korrekciója A ködfátyol mértékét a fényképek egyes részein is növelheti és csökkentheti. A ködfátyol eltávolítása immár helyi korrekcióként is elérhető a Fokozatos szűrővel, a Sugaras színátmenetszűrővel és a Korrekciós ecsettel.

Teljes körű színszabályozás Az iPad vagy iPhone készüléken a Color/B&W (Színes/FF) funkció új szerkesztési lehetőségeként elérhető Targeted Adjustment (Célzott korrekció) eszközzel a fényképeken meghatározott területre vonatkozóan végezhet színhangolást.

Látványos fényképek készítése Az Adobe alkalmazásba épített kamerájának köszönhetően iPad vagy iPhone készülékén gyorsabban juthat el felvétel készítésétől a befejező műveletekig a Lightroomban.

Ködfátyol-korrekció útközben iPad és iPhone készülékén is szabályozhatja a képein szereplő ködfátyol mértékét. A túlzott ködfátyol eltávolításával élénkítheti a színeket és növelheti a kontrasztot, ködfátyol hozzáadásával pedig művészi hatást érhet el.

Fényképek átalakítása A Lightroom zökkenőmentesen kapcsolódik az Adobe Photoshop Fix alkalmazáshoz, így közvetlenül iPhone vagy iPad készülékén retusálhat és állíthat helyre fényképeket.

Történetek megosztása Elragadó videotörténeteket alkothat – és szinkronizálhat kedvenc zenéjének ütemére – a Lightroom alkalmazásban kezelt fényképeiből, ha iPad vagy iPhone készülékéről az Adobe Premiere Clip alkalmazásba küldi a fényképeket. 

Kedvenc fényképek egyszerű keresése Szerkeszteni kívánt kedvenc képeit az iPad vagy iPhone készüléken elérhető új Lightroom Photos nézetben keresheti, amely a filmtekercs fényképeit és videóit dátum szerint rendezve jeleníti meg.

Jobban alakítható képek Andoid rendszeren Pontosan irányíthatja a fényképek színének, tónusának és vignettáinak beállítását Android eszközén.

Készítsen elragadó képeket a weben Érje el a Lightroom-készleteket, finomítási és levágási eszközöket bármely webböngészőből, bárhonnan.

Adobe Portfolio Egy kattintással hozzáférhet az Adobe Portfolio szolgáltatáshoz iPad vagy iPhone készülékén, és így percek alatt készíthet testre szabott személyes webhelyet. 

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/ruGUNK3K_x4.jpg?itok=TD_7XO8l","video_url":"https://youtu.be/ruGUNK3K_x4","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

- Lightroom CC (2015.1) 
  2015. június 15.

A ködfátyol egyszerű módosítása A Lightroom asztali alkalmazásában egyszerű csúszkával szabályozhatja a képein szereplő ködfátyol mértékét. A túlzott ködfátyol eltávolításával élénkítheti a színeket és növelheti a kontrasztot, ködfátyol hozzáadásával pedig művészi hatást érhet el.
 
Hozza ki képeiből a legtöbbet vignettákkal iPad vagy iPhone készülékén igazítható vignettákkal teheti kiemelkedővé fényképeit.
 
Színszabályozás útközben Az új Color / B&W (Színes/FF) eszközzel pontosan változtathatja a színeket iPad vagy iPhone készülékén.
 
Pontosan a megfelelő tónus Az új Tone Curve (Tónusgörbe) módosító eszközzel fényképei tónusát precízen változtathatja iPad vagy iPhone készülékén.
 
Videók kezelése utazás közben iPad és iPhone készülékén adhat videókat gyűjteményeihez, illetve tekintheti és oszthatja meg a felvételeket.
 
Fehér és fekete szint beállítása egy pillanat alatt Asztali gépén helyi korrekciókat végezve pontosabban szabályozhatja a fényképek legvilágosabb és legsötétebb részeit a fokozatos és sugaras színátmenetszűrőknél, valamint a korrekciós ecsetnél elérhető fehér és fekete csúszkákkal.
 
Képátvitel a Photoshop Elements alkalmazásból a Lightroom alkalmazásba Képeit minden eddiginél könnyebben viheti át asztali gépén a Photoshop Elements alkalmazásból a Lightroom alkalmazásba. Az Elements-katalógusok adatai – például a fényképek osztályozása vagy az emberek megjelölései – a Lightroom alkalmazásban is megmaradnak. 
 

- Lightroom CC
  2015. április 21.

HDR-képek készítése egyszerűen  Természethű vagy szürreális képeket is létrehozhat rendkívül kontrasztos jelentekből. A HDR-egyesítési funkcióval különböző expozíciókkal készült képeket egyesíthet egyetlen nagy dinamikai tartományú képpé. 

Lélegzetelállító panorámaképek Szuper-nagylátószögű felvételek készíthetők bámulatos részletekkel. A fotoegyesítési technológiával több, akár nyers formátumú képből is készíthető észrevehetetlen illesztésű panorámakép.

Gyorsabb működés A fényképek importálása és tökéletesítése most az eddiginél gyorsabb. A Lightroom teljes mértékben kihasználja a kompatibilis grafikai processzorok kínálta teljesítménynövekedést, főleg a Develop modulban végzett képjavításoknál.

Arcfelismerés A családtagok és barátok képei metaadat-címkék nélkül is gyorsan megtalálhatók. Egy fényképről tetszőleges arcot kiválasztva a Lightroom az összes képen megtalálja az illető személyt. Képei arcok alapján is katalogizálhatók és csoportosíthatók.

Sokoldalú diavideók Látványos, kifinomult diavetítéseket állíthat össze állóképekkel, videóval, zeneszámokkal, pásztázással, nagyítással és más professzionális effektusokkal. 

Továbbfejlesztett webgalériák Elegáns, lenyűgöző és interaktív webgalériákban mutathatja be munkáit. Az új, HTML-5 szabvánnyal kompatibilis galériasablonok az asztali és mobilböngészők legszélesebb körében alkalmazhatók.

Precízebb szűrőbeállítások A fokozatos és sugaras színátmenetszűrőkkel pontosan kijelölhetők a kép módosítandó részei. Egy új ecsettel szerkeszthető a szűrőmaszk, amivel bárhol elhelyezhet kivonó szűrőeffektusokat.

Egyszerű képmegosztás Tegye közzé webgalériáit a Lightroommal. Egyéb funkciók mellett visszajelzést kaphat fényképeire, fórumokat indíthat – mindezt a mobilkészülékén vagy az asztali gépén lévő Lightroomból.

Többféle eszköz támogatása A Lightroom mostantól Android rendszerű eszközökön is elérhető. És az iPadhez vagy iPhone-hoz hasonlóan minden szerkesztés szinkronizálódik a számítógéppel. 

Vizuális elbeszélések Képeit behúzhatja a Lightroomból az Adobe Voice vagy a Slate nevű, iPadjén vagy iPhone készülékén lévő programokba, a vizuális elbeszélések és animált videók feldolgozása céljából. 

Tökéletesebb másolás/beillesztési funkciók Mobilkészülékén rendkívül gyorsan dolgozhat, ha az egyik képen végzett korrekciókat átmásolja a többi képre. 

Tökéletes bemutatók Az új Presentation (Bemutató) móddal mobilkészülékén a véletlen módosítás vagy törlés veszélye nélkül mutathatja be fényképeit.

Gyors fényképkeresés A Segmented (Szegmentált) nézetben iPad vagy iPhone készülékén az eddigieknél gyorsabban megtalálhatja kedvenc fényképeit. 

Kompozíciók gyors igazítása A mobileszközök újratervezett körülvágási funkciója fényképeinek gyorsabb igazítását, rendezését és automatikus kiegyenesítését teszi lehetővé. 

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram