FineReader Professional

  ABBYY FineReader Professional 11

  Az ABBYY FineReader-rel az OCR egyszerűen képes digitalizálni a papír alapú dokumentumokat
  FineReader Professional

  Az ABBYY FineReader 11 professzionális változata.

  Áttekintés

  Ezzel a szövegfelismerő szoftverrel egy szkenner segítségével bármilyen papír alapú dokumentumot (hivatalos szöveg, fax, táblázat, újságcikk, teszt egy magazinban, könyv) könnyen bevihetünk a számítógépbe. A dokumentum elrendezése, formája megmarad de a szkenner által létrehozott egyszerű kép helyett egy továbbszerkeszthető anyagot kapunk, amit számtalan tetszőleges fájlformátumba (Word, PDF stb.) menthetünk. A bevitelhez alkalmazhatunk a szkenneren kívül digitális fényképezőgépet és mobiltelefont is.

  A FineReader 11 egy olyan soknyelvű szövegfelismerő szoftver és PDF fájlkezelő, mely mintegy 189 nyelven képes dokumentumokat elemezni és digitális formába alakítani. A kezelői felületet (a menüket és súgót) 20 különféle nyelvre állíthatjuk be, természetesen magyarra is. Összesen 39 nyelvhez tartozik szótár és helyesírás-ellenőrző is, ami jelentősen javítja a nyelvi pontosságot.

  A FineReader 11 karakterfelismerő szoftver legérdekesebb és egyben forradalmi újdonsága, hogy a korábbi verziókkal, ill. más konkurens termékekkel szemben a karakterfelismerési folyamat nem oldalanként történik. Az új ADRT™ technológiának köszönhetően a szoftver az egész dokumentumot elemzi és azt minden, az egész dokumentumra kiterjedő szerkezeti elemmel együtt reprodukálja. Ezáltal minimálisra csökken az utómunkálatok szükségessége és a kapott dokumentum sokkal könnyebben szerkeszthető.

   

  Tulajdonságok

  A FineReader 11 háromféle verzióban kapható; Professional Edition (PE), Corporate Edition (CE) és Site License Edition (SLE), amelyek főbb jellemzői a következők:

  Magyar szoftver

  Bár a szoftver gyártója nem magyar, a FineReader minden ízében magyar. Nemcsak a felhasználói felülete, a menük, a hibaüzenetek jelennek meg magyarul, de magyar nyelvű használati utasítással is rendelkezik. Sőt magyar nyelvű helyesírás ellenőrzőt is tartalmaz, amely lehetővé teszi a kapott szövegek nagyon pontos ellenőrzését és szükség esetén javítását.

  Soknyelvű szoftver

  A FineReader 10.0 a világon a legtöbb nyelvet (186) felismerni képes OCR szoftver. De felhasználási lehetőségei is multinacionálisak, mivel 20 különböző nyelven választható menürendszerrel, súgóval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy nemzetközi vállalati környezetben nem kell nyelvi változatokat külön vásárolni. A szoftver mindig automatikusan az adott operációs rendszer nyelvének megfelelően települ, ami azonban bármikor azonnal átállítható más nyelvi felületre is.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7, Vista®, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows XP
  Processzor
  1 GHz-es vagy nagyobb teljesítményű processzor
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  1,4 GB
  Képernyő
  1024x768 vagy nagyobb felbontású monitor
  Egyéb
  • TWAIN vagy WIA kompatibilis szkenner vagy digitális fényképezőgép
  • DVD-meghajtó
  Funkciók

  ADRT™ technológia

  Immár 2. generációs új egyedülálló ABBYY technológia segítségével a FineReader az olyan, nem csak az adott oldalhoz kötött, hanem egész dokumentumra kiterjedő elemeket is felismeri, mint a fej- és láblécek, lábjegyzetek, oldalszámozás, vagy listák, amiket így azután pl. a Wordben helyesen kezel. Ezért - ellentétben az oldalankénti felismerést alkalmazó konkurens technológiákkal - nem szükséges pl. egy több oldalból álló Word dokumentumban, a fejlécben szereplő szöveg módosításakor azt elég egyszer elvégezni, nem kell minden oldalon. A FineReaderben a felismert elemek sora tovább bővült; tartalomjegyzék, bekezdés struktúra.

  3. generációs digi fotó OCR

  A korábbi verzióban bevezetésre került beviteli technológia továbbfejlesztésének köszönhetően, már a mobiltelefonok kamerájával készült kép is használható és akár egy gombnyomásra Word dokumentumot kaphatunk a digitális fényképből. De sok új képjavító eljárás is beépítésre került, amivel az így bevitt dokumentumok pontossága drámai javul.

  Új, nagyon hatékony, cél-orientált felhasználói felület

  A képernyő közepén megjelenő Gyorsgombok segítségével szinte az összes fontos feladatsort egy kattintással elindíthatjuk. A korábbi verzióhoz képest most sokkal több opcióból választhatunk, amelyek logikailag csoportosítva is lettek.

  E-book készítés A kedvenc könyveinkből és cikkeinkből EPUB és FB2 formátumú file-okat készíthetünk, de akár az Amazon Kindle fiókunkra is feltölthetjük őket.

  Microsoft Windows 7 kompatibilitás

  Miközben a 11.0 verzió magától értetődően kompatibilis a korábbi Microsoft operációs rendszerekkel (W2000, XP, Vista), maximális kompatibilitás a Windows 7 operációs rendszerrel is.

  PDF fájlkezelés - hatékony tömörítéssel

  A FineReader 11 egy kiváló PDF fájlkezelő, amely képes megnyitni a PDF fájlokat, és azokat szerkeszthető formába hozni és/vagy a legkülönbözőbb Office formátumokba (Word, Excel, stb.) alakítani. De a lapolvasóval beszkennelt dokumentumokat is könnyedén alakítja akár csak kép, de kereshető szövegalapú PDF fájlokká. Az egyre népszerűbb multi-funkciós gépek (MFP) által készített csak kép alapú PDF fájlokat pedig könnyen szöveges PDF-é alakítja, amely így már archiválható és a keresőkkel szövegesen is kereshető. A 11-es verzióban lévő igen hatékony MRC tömörítéssel pedig a PDF fájlok mérete akár 10-ed részére is csökkenthető, amely mind a webes publikálásnál, mind emailes küldésnél nagyon előnyös lehet.

  Automatikus nyelvfelismerés

  A szoftver automatikusan felismeri a dokumentum nyelvét, még többnyelvű anyagok esetében is. Nem kell előre beállítani, mint korábban. Többnyelvű dokumentumok esetében, intelligensen szétválogatja az eltérő nyelvű részeket és a minden nyelvnél, annak saját helyesírás ellenőrzőjét alkalmazza, amennyiben az adott nyelv (39 ilyen van) rendelkezik ezzel.

  Többmagos CPU-k támogatása

  A FineReader 11 ki tudja használni az új CPU-k nyújtotta lehetőséget. A feldolgozási folyamat hatékony megosztásával a dupla magos CPU-nál 1,6 szeres, míg a négymagosoknál 3,2 szeres sebességnövekedés érhető el.

  Új HTML export

  Az E-book olvasók igényeit felismerve a FineReader 11 képes HTML formátumba menteni. Például akár egy nagyobb könyvet lementhetünk fejezetenként külön HTML fájlban, miközben a szoftver belső linkekkel ellátott tartalomjegyzéket készít az egyes fejezetekhez (fájlokhoz). Így akár nagyobb HTML anyagban is könnyen lehet navigálni.

  Screenshot Reader

  A FineReader minden felhasználója egy bónusz alkalmazást is kap. A Screenshot Reader egy olyan intelligens képlopó, amely adott esetben nemcsak a kivágott képernyőrész képét, de annak szöveges szerkeszthető tartalmát is képes előállítani

  39 nyelven helyesírás-ellenőrzés (magyarul is)

  • 20 nyelven használható menü interfész (magyar is)
  • PDF jelszó és védelem támogatása
  • PDF/A mentés
  • Gyors feldolgozási mód
  • Szöveg felismerése a grafikán belül is
  • Függőleges és színes szövegek felismerése
  • Vonalkód felismerés
  • Excel táblázatok felismerése
  • Automatikusan induló feldolgozás és háttérmunka
  • Beépülés a Microsoft Office alkalmazásokba
  • Könyvnél az oldalak automatikus elválasztása
  • Felhasználói szótárak létrehozása
  Csak a CE és a SLE verziókban:
  • Hálózatos telepítés
  • CE 1 licenccel is az összes munkaállomásra telepíthető
  • Hot Folder & Scheduling (automatizált képfeldolgozás)
  • Email fiókfigyelés
  • Multifunkcionális nyomtatók (MFP-k) támogatása
  • Munkamegosztás
  • Felhasználói szótárak megosztása a hálózatban