Az Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition elérhetővé teszi a kiadványkészítést táblagépekre

Az Adobe alapjaiban változtatja meg az egyszeri kiadású tartalmak iPad készülékre történő kiadásának gazdaságosságát

LOS ANGELES – 2011. október 3. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) a MAX 2011 technológiai konferencián bejelentette az Adobe® Digital Publishing Suite, Single Edition terméket, amellyel a szabadúszó tervezők és kis tervezőcégek az Adobe InDesign® CS5.5 szoftverrel készített interaktív tartalmakat tehetnek közzé Apple iPad készülékeken. A rendkívül alacsony, alkalmazásonként mindössze 395 amerikai dolláros árával a Single Edition megfizethető és rugalmas, mindenre kiterjedő munkafolyamatot kínál a tervezőknek, amellyel közzétehetnek olyan, egyszeri kiadású alkalmazásokat, amelyeket az Apple App Store áruházon keresztül kívánnak terjeszteni vagy értékesíteni. A tervezők kódok írása nélkül, a meglévő ismereteik és munkafolyamataik használatával készíthetnek iPad alkalmazásokat, így csökkenthetik fejlesztési költségeiket, emellett pedig teljes mértékben kézben tarthatják a kreatív folyamatok irányítását.

A Single Edition használatával a felhasználók egyszeri kiadású tartalmakat, például brosúrákat, képekkel teli könyveket, éves jelentéseket vagy személyes tervportfóliókat tehetnek közzé iPad alkalmazások formájában. A Digital Publishing Suite termékcsalád kínálatát bővítő Single Edition segítségével a felhasználók Creative Suite® 5.5 munkafolyamatok használatával készíthetnek iPad alkalmazásokat. Ennek köszönhetően a szabadúszó tervezők számára is hozzáférhetővé válik számos olyan kreatív és kiadási technológia, amellyel a vezető kiadók, például a Condé Nast, alakították át kiadványaikat a táblaszámítógépeken való közzétételhez.

„Az Adobe tevékenysége óriási hatást gyakorol az iPad készülékekre szánt kiadások gazdaságosságára – mondta Todd Teresi, az Adobe médiamegoldásokért felelős alelnöke és vezérigazgatója. –  A Digital Publishing Suite termékcsalád Single Edition termékkel való bővítése jelzi az Adobe az iránti elkötelezettségét, hogy bármely méretű vállalkozás számára elérhetővé tegye a digitális kiadást – a szabadúszó tervezőktől a kis tervezőcégeken át egészen a nagyméretű, globális kiadókig.”

A Single Edition kiadással bővülő Digital Publishing Suite termékcsalád használatával a hagyományos magazinokon és újságokon túlmutató tartalmak tehetők közzé. A Digital Publishing Suite Enterprise és Professional Edition verzióival kiadott több mint 700, jelenleg forgalomban lévő alkalmazás jelzi, hogy a szervezetek gyorsan felismerték a táblaszámítógépes tartalmak értékét, és növelik a kiadott tartalmak kínálatát. A táblaszámítógépekre kiadott értékesítési eszközök, márka- és ügyfél-kommunikációs anyagok, kereskedelmi termékek, alkalmazottaknak szóló közlemények és vállalati kiadványok növelik a szervezetek üzleti értékét és új bevételi forrásokat nyitnak meg. Az Adobe Creative Suite 5.5 szoftver, a Digital Publishing Suite szolgáltatásai segítségével a tervezők a megszokott eszközökkel dolgozhatnak, és teljes mértékben kézben tarthatják a táblaszámítógépes alkalmazások tervezésének, kiadásának és értékesítésének irányítását.

„Az Adobe InDesign és a Digital Publishing Suite használatával nyomtatott katalógusunkat gazdag, interaktív digitális magazinná alakítottuk át a meglévő munkafolyamataink megbontása nélkül – mondta Gary Higginbotham, az Oregon állambeli Portlandben működő, lakóépületek tervezésével foglalkozó iroda, az Alan Mascord Design Associates Inc. marketingigazgatója. –  Az Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition használatával a kisvállalkozások még egyszerűbben, izgalmas és megfizethető módon érhetik el ügyfeleiket.”

Az Adobe MAX 2011 rendezvényen tett mai bejelentést a Digital Publishing Suite termékcsaláddal kapcsolatos más hírekkel együtt hozták nyilvánosságra. Ilyen volt többek között, hogy a WoodWing Software csatlakozik azokhoz a szerkesztői munkafolyamat-szállítókhoz, amelyek teljes mértékben támogatják az Adobe piacvezető Digital Publishing Suite termékét, és azt választják a táblaszámítógépes tartalmak közzétételéhez (további információt a külön sajtóközleményben talál).

Árak és elérhetőség

A Single Edition for iPad várhatóan 2011. november végétől lesz megvásárolható. Az InDesign CS5.5 szoftverből a Single Edition használatával a felhasználók alkalmazásonként meghatározott összegért tehetnek közzé tartalmakat iPad táblagépekre. A Single Edition 2012-ben további táblaszámítógépes platformok támogatására is alkalmassá válik. A Single Edition, a Professional Edition és az Enterprise Edition áraival kapcsolatos további információt a Digital Publishing Suite vásárlási útmutató tartalmaz.

A táblaszámítógépes alkalmazások terjesztésére az alkalmazásokat árusító webes áruház vagy értékesítési hely feltételei érvényesek, beleértve a kapcsolódó díjakat is.