[SAJTÓKÖZLEMÉNY] Adobe CC és a CS6: professzionális szolgáltatások diákoknak és oktatóknak

  A kiadással együtt egy új általános és középiskolai licencelési modell és oktatási célú árképzés válik elérhetővé.

  SAN JOSÉ, Kalifornia – 2012. április 23. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ma bejelentette az Adobe Creative Cloud, valamint a Creative Suite 6 diák- és tanárverziós kiadását, amely az oktatási intézmények, oktatók és diákok számára világszerte elérhető. Az új kiadás és a támogató oktatási erőforrások segítségével az általános és középiskolás, valamint a felsőoktatási intézmények fejleszthetik az oktatási és tanulási folyamatokat, és jobban felkészíthetik diákjaikat jövőbeli karrierjükre.

  „Jelenleg a kreativitás, a kommunikáció és az együttműködés hármas jelszavával fémjelezhető korszakban tartunk, amelynek a hajtóereje a digitális média oktatásra és tanulásra gyakorolt forradalmi hatása – mondta Jon Perera, az Adobe oktatásért felelős alelnöke. – Az Adobe Creative Cloud és a CS6 alkalmazások megkönnyítik az oktatók számára a lenyűgöző digitális oktatási anyagok létrehozását és bemutatását különböző eszközökön, felhőmegoldásokon és közösségi platformokon keresztül.”

  A 14 új különálló CS6 termék és a négy Creative Suite szoftvercsomag mellett az Adobe megjelentette első felhőmegoldását is a diákok és oktatók számára. Az Adobe Creative Cloud egy olyan központ, ahol a diákok és oktatók felfedezhetik, megoszthatják és bemutathatják a kreatív tartalmakat a szintén ma bejelentett Adobe Creative Suite 6 asztali alkalmazások, valamint az új HTML5-eszközök, például az Adobe Muse™ és az Adobe Edge Preview használatával (lásd a külön sajtóközleményeket). Az Adobe Touch Apps alkalmazások integrációjával, élén a Photoshop® Touch alkalmazással, az Adobe Creative Cloud új mobil munkafolyamatokat tesz lehetővé az ötleteléstől a közzétételig, amely az Adobe innovációjának erejét juttatja az osztálytermekbe iPad és Android táblagépekkel.

  A CS6 és a Creative Cloud bétaverziós programjában világszerte több mint 100 oktatási intézmény vett részt, többek között a Lake City középiskola, az Academy of Art egyetem, a Rochester Institute of Technology és a Carnegie Mellon egyetem. David Holzemer, a Carnegie Mellon egyetem e-tanulással és médiatervezéssel foglalkozó munkatársa szerint: „Az Adobe Creative Suite 6 valóban átírja a játékszabályokat. A 64 biten futó új Mercury Graphics Engine rendszer felére csökkenti az előállításhoz szükséges időt, márpedig az idő mindig rendkívül fontos egy ilyen nagy intézményt kiszolgáló igen kicsiny személyzet számára. Az Adobe Creative Suite 6 felbecsülhetetlen az eLearning csapatom számára.”

  Diákok felkészítése a karrierre

  A diákokat minden területen segítő új képességekkel kiemelkedő, lenyűgöző digitális tartalmakat hozhatnak létre, és az Adobe Creative Suite 6 lehetőséget nyújt a diákoknak, hogy elsajátítsák a napjaink versenyképes munkaerőitől elvárt készségeket:

  • A digitális tartalmak létrehozásának képessége a videók, animációk, 3D és fényképek területén az Adobe Photoshop CS6, az Adobe Premiere® Pro CS6, az Adobe After Effects ® CS6 és az Adobe Audition® CS6 főverziós kiadásaival. Az új Adobe Photoshop CS6 alkalmazással a diákok kifejezhetik önmagukat a hatékony, új 3D és videoszerkesztő eszközök használatával, olyan anyagok felhasználva, amelyeket különböző eszközökkel rögzítettek.
  • Bármilyen eszközön létrehozhatnak tartalmakataz Adobe Creative Cloud Connection segítségével, amely lehetővé teszi az Adobe Touch Apps® alkalmazásokból származó fájlok szinkronizálását, megosztását és tárolását a CS6 asztali termékekkel való használatra. Például az oktatók és diákok egy iPad készüléken a Photoshop Touch alkalmazással dolgozhatnak egy fájlon, és az Adobe Creative Cloud Connect szolgáltatást használhatják a fájl szinkronizálására és megosztására az asztali számítógéppel, ahol a Photoshop CS6 alkalmazással finomíthatnak azon.
  • Felhívhatják magukra a figyelmeta multimédiás megoldásokban gazdag portfóliókkal, webhelyekkel és alkalmazásokkal. Az InDesign CS6 tovább bővíti vezető szerepét a digitális közzétételben, korszerűsítve a többszörös oldalelrendezések egyetlen tartalomból történő létrehozásának folyamatát, amely segítségével interaktív egyetemi kiadványokat hozhatnak létre iPad, Kindle Fire és Android eszközökre.  A Dreamweaver CS6 lehetővé teszi a diákoknak lenyűgöző iskolai vagy személyes webhelyek létrehozását.

  A diákok bevonása, hatékony eszközök az oktatóknak és korszerűsített tanítás

  Az új Creative Suite 6 kiadás eszközöket biztosít az oktatók és diákok számra az információk kreatív módon történő egyszerű megjelenítéséhez, megértéséhez és kommunikálásához nyomtatott, webes, videós és mobil formátumban.

  Digitális oktatási anyagok hozhatók létre a történelem- és nyelvoktatásban használható digitális történetmeséléstől a matematikában alkalmazható játékokon és animációkon keresztül a tudományok megértését segítő adatmegjelenítésekig – mindezt olyan formában, amely bevonja a diákokat és gazdag tanulási élményt biztosít. Az Adobe Creative Suite 6 biztosítja az interaktív bemutatók létrehozásához és a kreativitás és a kritikus gondolkodás határainak felfedezéséhez szükséges szolgáltatásokat és rugalmasságot.

  Az oktatási anyagok bemutatása kibővíthetőa HTML5 nyelvet, illetve a legújabb, webes, mobil, eBook és táblagépes szabványokat használó különböző platformokra és eszközökre.

  • A CS6 termékcsalád egyszerűsített munkafolyamataival, a sebesség- és teljesítményfejlesztésekkel és az új, intuitív felhasználói felülettel növelhető a termelékenység és a hatékonyság az osztályteremben.
  • Az oktatók hatékony eszközhöz jutnak az ISTE által elismert tantervekkel: a három megújult, egész éves, projektalapú tanterv a grafikai tervezés és nyomdai előkészítés, a webes tervezés és fejlesztés, valamint a videokészítés területét fedi le. Ezek a tantervek az Adobe Education Exchange webhelyén érhetők el (http://edexchange.adobe.com), az oktatási közösség további forrásanyagaival együtt.
  • Az iparágközpontú műszaki és kommunikációs készségek az Adobe tanúsítványokkal igazolhatók. Világszerte több mint 300 000 diák szerzett tanúsítványt az Adobe Certified Associate vizsgákon. A CS6 megjelenésével az Adobe és a CertiPort új, frissített tanterveket és tanúsítványokat kínál a főverziókhoz. Az oktatók és diákok megszerezhetik a belépőszintű készségeket tanúsító Adobe Certified Associate (ACA), valamint a professzionális szintű Adobe Certified Expert (ACE) tanúsítványokat is.

   Élő online bemutató

  Az Adobe Creative Cloud és CS6 élő online bemutatója április 23-án, este 7 órától lesz elérhető az alábbi webhelyen: www.adobe.com/special/cs6/launch-event.html. Az esemény felvett videója pedig az Adobe TV oldalán, április 24-től lesz elérhető: http://tv.adobe.com.

  Árak és elérhetőség

  Az Adobe Creative Suite 6 termékek és az Adobe Creative Cloud megjelenése 30 napon belül várható. A Creative Cloud csoportos mennyiségi licencelése az Adobe eseti licencelési programja keretében érhető el. Árak felől érdeklődjön a viszonteladóinknál.