Az Andromeda RedEyePro Filter bővítmény segítségével az Adobe Photoshop és/vagy az Adobe Photoshop Elements képszerkesztő programokban könnyedén kijavíthatjuk a mindenki által ismert és igen zavaró "vörös szem" hatást.

  Áttekintés

  Az Andromeda RedEyePro Filter bővítmény segítségével az Adobe Photoshop és/vagy az Adobe Photoshop Elements képszerkesztő programokban könnyedén kijavíthatjuk a mindenki által ismert és igen zavaró "vörös szem" hatást. Az emberi szem - főleg ha a fotózás sötétebb helyen történik - a fényképezőgép vakujának villanásakor ugyanis ilyen színben "pompázik", s ez sajnos gyakran az elkészített fényképeken is meglátszik. Manapság néhány fényképezőgép már képes csökkenteni a "vörös szem" hatást, teljesen megszüntetni azonban egyik sem tudja. Itt lép be a képbe az Andromeda RedEyePro Filter, melynek segítségével rendkívül gyorsan és könnyedén túljuthatunk ezen a problémán.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 98, ME, 2000, XP
  Processzor
  Intel Pentium II 200 MHz vagy gyorsabb processzor
  Memória
  64 MB
  Képernyő
  800x600, 16 bit
  Egyéb
  Apple
  Rendszer
  Mac OS 9.x, OS X
  Processzor
  PowerPC G3 vagy gyorsabb processzor
  Memória
  64 MB
  Képernyő
  800x600, 16 bit
  Egyéb
  Funkciók

  Kezdő mód (Novice): A program ezen egyszerűbb használati módját akkor érdemes alkalmaznunk, ha a "vörös szem" hatás eredményeképpen a szem kizárólag vörös színű lett. Amennyiben a szem teljes felülete (körkörösen) reagált a hirtelen felvillanó fényre, szintén ezt a módot használhatjuk.


  Profi mód (Expert): A program ezen bonyolultabb használati módját pedig akkor érdemes alkalmaznunk, ha a "vörös szem" hatás eredményeképpen a szem nem vörös, hanem valamilyen más színű lett. Amennyiben a szemnek csak bizonyos részei reagáltak a hirtelen felvillanó fényre, szintén ezt a módot célszerű használnunk.


  További funkciók:

  • tökéletes minőség - legyen szó akár állati vagy emberi szemről
  • átméretezhető doboz (box) és ecset (paintbrush) eszközök
  • teljes körű visszavonási lehetőség (Unapply és Unpaint)
  • RGB és CMYK színrendszerű képek korrekciója
  Kinek ajánljuk?

  A bővítményt egyformán ajánljuk professzionális és amatőr fotósoknak, hiszen aki rendszeres jelleggel, akár nagyobb mennyiségben készít fotókat (függetlenül attól, hogy azok később egy nagy kaliberű kampány promóciós képei vagy egyszerűen csak egy családi albumba szánt képek lesznek), mindenképpen szembetalálja magát a "vörös szem" hatás problémájával, melyet a szoftver kiválóan képes korrigálni.