Mask Pro

  onOne Mask Pro 4.0

  Az ördög a részletekben lakozik
  Mask Pro

  Az onOne Mask Pro bármely maszkolási és kijelölési feladathoz tökéletes eszközgyűjtemény, amely az Adobe Photoshop alkalmazás kiegészítője.

  Áttekintés

  Az onOne Mask Pro bármely maszkolási és kijelölési feladathoz tökéletes eszközgyűjtemény, amely az Adobe Photoshop alkalmazás kiegészítője.Az Adobe Photoshop programban csak nagy nehézségek árán megoldható maszkolási-, kijelölési feladatok, vágógörbék létrehozása a Mask Pro használatával pillanatok alatt megoldhatók. Mindeközben nem sérülnek meg az olyan apró részletek, mint például a haj, a szőrzet, a levelek vagy a fű.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 98, 2000 (SP2), XP
  Processzor
  400 MHz (nagyobb teljesítményû ajánlott)
  Memória
  128 MB
  Tárhely
  8 MB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  Apple
  Rendszer
  Mac OS 9.2.2, Mac OS X 10.1.5, vagy újabb
  Processzor
  PowerPC G3, G4, G5 vagy újabb
  Memória
  128 MB
  Tárhely
  8 MB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  Funkciók

  Tökéletes vágógörbék (Clipping Paths) A vektoralapú vágógörbék biztosítják a magas színvonalú nyomtatási minőséget, és kiküszöbölik a szemcsés határvonalakat.

  Megoldja az összes maszkolási feladatot A Mask Pro eszközgyűjtemény segítségével minden maszkolási feladat megoldható. A maszk tökéletesíthető a nem kívánt színek kiválasztásával, a szélek felismerésével, a maszkban lévő lyukak kitörlésével, a határvonalak finomásával. Az eszközök egy-egy billentyű lenyomásával is kiválaszthatóak.

  Intelligens határvonal-felismerés A Magic Pen eszköz a kép kontrasztos részein automatikusan felismeri az aprólékos határvonalat, amely nagy segítséget jelenthet bonyolult határvonalak mentén való maszkolásnál.

  Valódi Plug-In Technológia Más maszkolási megoldásokkal ellentétben a Mask Pro valódi Adobe Photoshop plug-in, amely a Photoshop memóriakapacitását használja, így nem igényel plusz memóriát, illetve más rendszererőforrást.

  Színalapú maszkolás Az új színillesztő technológia segítségével egyszerűvé válik a bonyolult határvonalak (fű, haj...) maszkolása. Egyszerűen ki kell választanunk a megtartani, illetve törölni kívánt színeket, majd a törlendő részek gyors eltüntetéséhez a Magic Brush eszközt alkalmaznunk. A határolóvonalak finomításával valósághű maszk jön létre.

  Gyors maszktisztítás A maszkot tökéletesíthetjük a nehezen megtalálható lyukak kitörlésével.

  Tökéletesített határvonal-eltűntetés Az onOne Mask Pro legnagyszerűbb újítása a Color Decontamination funkció, amely óriási segítséget jelent olyan félig átlátszó határvonalak maszkolásánál, mint amilyen például a haj vagy a fű.

  Kiemelő eszköz (Highlighter Tool) Ahelyett, hogy a megtartani, illetre törölni kívánt színeket egyesével határoznánk meg, az új Keep/Drop Highlighter (kiemelő) eszközökkel ezeket a beállításokat területekre definiálhatjuk. Az onOne Mask Pro program eltárolja a kijelölések alatt található pixelek színeit és a Magic Brush illetve Magic Wand eszközök csak az így eltárolt, törlésre jelölt pixeleket távolítják el az ábráról.

  Véső eszköz (Chisel Tool) A teljesen új, véső eszköz segítségével a maszk határvonalait pontosan kialakíthatjuk. Beállítható ecsetmérettel képes a maszk szélei mentén újabb területeket eltüntetni, illetve visszállítani az eredeti kép pixeleit.

  Blur eszköz Az onOne Mask Pro egyik nagyon hasznos, új eszköze a Blur Tool, amely a maszk széleit elmosódottá teszi, így a maszk bármilyen háttérbe képes beleolvadni.

  Eszközbeállítások (Tool Options) Az újonnan kialakított felhasználói felület - a még hatékonyabb használat érdekében - minden egyes eszköz beállításait egyetlen központi helyen tartalmazza.

  Tökéletesített megtartandó és törlendő színpaletta (Keep & Drop Color) A Paletta minden egyes kiválasztott színhez egy új bélyegkép (thumbnail) szekciót tartalmaz, amely megmutatja a kép azon részét, ahonnan a minta származik. Emellett a színfelvevő dialógusban pontos színt is ki lehet választani.

  Új maszknézet módok (Mask-View) A Mask Pro Plug-in most olyan nézetopciót is tartalmaz (Composite View), amely maszkolás közben mutatja az eredeti réteget. Természetesen a könnyebb összehasonlítás érdekében megtekinthető az eredeti kép is (Original View).

  Kinek ajánljuk?

  Az Adobe Photoshop programot használók munkájának megkönnyítésére alkalmas szoftver. Az onOne Mask Pro eszközgyűjteményét a legjobban azok hasznosíthatják, akik:

  • képek maszkolásához gyors és könnyen kezelhető eszközt szeretnének használni
  • professzionális vagy amatőr szinten szeretnének használni maszkolási technikákat
  • végeredményként valósághű ábrákat szeretnének kapni
  • bonyolult maszkolási feladatokat szeretnének megoldani
  • nem szeretnének kimaradt pixelekkel találkozni