LicencPro Inventory

  SoftAudit LicencPro Inventory

  Professzionális licenckezelés
  LicencPro Inventory

  A SoftAudit LicencPro Inventory a leghatékonyabb eszköz hardver- és szoftverleltár készítésére. A megfelelő műveletek elvégzése után a vállalat és/vagy a felhasználó - a kapott eredmények tükrében - meghozhatja azon fontos döntéseit, amelyek később nagyban befolyásolhatják a vállalat/vállalkozás olajozott, biztonságos és költséghatékony működését.

  Áttekintés

  A SoftAudit LicencPro Inventory a leghatékonyabb eszköz hardver- és szoftverleltár készítésére. A megfelelő műveletek elvégzése után a vállalat és/vagy a felhasználó - a kapott eredmények tükrében - meghozhatja azon fontos döntéseit, amelyek később nagyban befolyásolhatják a vállalat/vállalkozás olajozott, biztonságos és költséghatékony működését. A szoftver segítségével nyomon követhetjük munkatársaink szoftverhasználati szokásait és tiszta képet kaphatunk a nem használt termékekről, ezáltal lehetővé válik a költségcsökkentés és a feleslegesen felhasznált erőforrások felszabadítása. A programmal riportok, statisztikák, kimutatások készíthetők, melyek további segítséget nyújtanak a hatékony IT vagyon kezelésében.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 95, 98, 2000, XP
  Processzor
  Intel Pentium IV 1.6 MHz
  Memória
  512 MB
  Tárhely
  100 MB
  Képernyő
  800x600
  Funkciók

  SoftAudit LicencPro Inventory tulajdonságok

  Hardver- és szoftverleltár készítése A szoftverrel megvizsgálhatjuk számítógépeink hardvertulajdonságait (memória, CPU, merevlemezadatok, IP cím), beállítási tulajdonságait (bizonyos registry-adatok, INI fájlok) és a telepített szoftverek listáját, majd ez alapján hardver- és szoftverleltárt készíthetünk - akár rendszeres jelleggel.

  Leltárak összehasonlítása Megvizsgálhatjuk, hogy munkatársaink két mintavétel között milyen új szoftvereket telepítettek vagy mely régi programokat távolították el számítógépükről.

  Speciális keresési feltételek Kiterjesztés és fájlnév szerinti adatgyűjtést is végezhetünk, majd összesíthetjük az azonos kiterjesztésű fájlok méretét. Ezt a módszert alkalmazva megtudhatjuk, hogy mennyi MP3, AVI vagy más típusú fájl van az egyes számítógépeken.

  Szoftverhasználat figyelése Költségcsökkentési és racionalizálási szempontból talán a szoftverhasználat figyelése funkció a legfontosabb, ennek segítségével ugyanis könnyen kiszűrhetjük azon alkalmazásokat, amelyeket munkatársaink csak ritkán vagy egyáltalán nem használnak. Az eredmények ismeretében megtehetjük a szükséges lépéseket (pl. használaton kívül szoftverek eltávolítása a számítógépekről és ezáltal erőforrás-felszabadítás).

  Közel 450 ezer fájl azonosítása A szoftver az olyan összetett alkalmazások állományait is képes kezelni, mint a Microsoft Office, de azon fájlokkal is megbirkózik, amelyek kevésbé elterjedt programokból származnak (pl. Microsoft Word NT CAL). Sokat segíthet a korábbi fájlvariánsok kezelésének lehetősége. A program összességében közel 450 ezer fajta fájlt képes azonosítani.

  Hatékony válasz a biztonsági kihívásokra A CRC ellenőrző modulnak köszönhetően könnyűszerrel kiszűrhetjük azon fájlokat, amelyek megsérültek vagy vírusfertőzés áldozatai lettek, így biztosíthatjuk vállalatunk informatikai hálózatának problémamentes működését.

  E-mail értesítés A törlendő és a telepített alkalmazásokról e-mail értesítéseket küldhetünk.

  Kinek ajánljuk?

  A SoftAudit LicencPro Inventory szoftvert olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak ajánljuk, ahol sok(féle) alkalmazást használnak és fontosnak tartják a jogtiszta szoftverhasználatot.