Különleges arcok a mesterséges intelligencia segítségével

2023-01-20 09:47
Az AI segítségével manapság már olyan képeket alkothatunk, melyek a megszólalásig valósághűek. Ezzel kísérletezett Dimitar Karanikolov építész is.

Az AI segítségével manapság már olyan képeket alkothatunk, melyek a megszólalásig valósághűek. Ezzel kísérletezett Dimitar Karanikolov építész is.


leadkep_25.png

A mesterséges intelligencia elterjedésével egyre több műalkotást láthatunk, amelyekről szinte nem is lehet megmondani, hogy gép alkotta őket. Elképesztő, hogy a szavainkkal mit tudunk alkotni, és érdekes abba is belegondolni, hogy egy jó leírás egyszer talán még a fényképezést is túlszárnyalja. Az AI arra nyilvánvalóan nem képes, hogy megtörtént, valós pillanatokat örökítsen meg, de zseniálisan készíthet képeket olyan eseményekről és emberekről, amelyek soha nem léteztek.

Dimitar Karanikolov építész, aki komoly hírnevet szerzett fotóival, a világ különböző pontjain élő sámánokról és gyógyítókról készített fényképes portrésorozatot adott ki Képzeletbeli sámánok címmel. Ebben a sorozatban valósághű képeket láthatunk olyan emberekről, akik valójában nem léteznek. Dimitar ezt a típusú alkotást "AI travel photography-nak” nevezi.

kep1_68.jpg

kep2_63.jpg

Ahhoz, hogy ilyen részletes, élénk és valósághű képeket kapjunk, nagyon leíró szöveget kellett készíteni az AI elemzéséhez. Dimitri megosztotta kreatív munkafolyamatát a szoftverrel kapcsolatban: 

„A Midjourney platform új verziójával rendkívül könnyen lehet dolgozni, és stílusa is sokkal valósághűbb. Ezek a portrék csak szavakat tartalmazó leírások alapján jöttek létre. A kontrolláltabb eredmény érdekében nagyon konkrét voltam, és sok olyan részletet leírtam, amelyet a végső képen látni akartam – kor, ruházat, etnikai hovatartozás stb. Megadtam a kamerabeállításokat, azt a 'virtuális lencsét', amit használni szeretnék, a fénybeállításokat és a framet is. Minél több a leíró tulajonság, annál jobb az eredmény!”

kep3_50.jpg

kep4_40.jpg

Hasonló képekért katt ide!

(Boredpanda)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.


Wacom termékbemutató nyílt nap - Újdonságok és inspirációk

Múlt héten tartottuk a kivételes Wacom termékbemutató nyílt napunkat. Nézd meg milyen volt!


Adobe Acrobat - A felsőoktatás nélkülözhetetlen eszköze

Fedezd fel, hogyan segíti az Adobe Acrobat megjegyzések funkciója a hallgatókat a hatékony tanulásban és együttműködésben a felsőoktatásban, valamint hogyan alkalmazható lépésről lépésre a digitális dokumentumkezelésben.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram