Különleges arcok a mesterséges intelligencia segítségével

2023-01-20 09:47
Az AI segítségével manapság már olyan képeket alkothatunk, melyek a megszólalásig valósághűek. Ezzel kísérletezett Dimitar Karanikolov építész is.

Az AI segítségével manapság már olyan képeket alkothatunk, melyek a megszólalásig valósághűek. Ezzel kísérletezett Dimitar Karanikolov építész is.


leadkep_25.png

A mesterséges intelligencia elterjedésével egyre több műalkotást láthatunk, amelyekről szinte nem is lehet megmondani, hogy gép alkotta őket. Elképesztő, hogy a szavainkkal mit tudunk alkotni, és érdekes abba is belegondolni, hogy egy jó leírás egyszer talán még a fényképezést is túlszárnyalja. Az AI arra nyilvánvalóan nem képes, hogy megtörtént, valós pillanatokat örökítsen meg, de zseniálisan készíthet képeket olyan eseményekről és emberekről, amelyek soha nem léteztek.

Dimitar Karanikolov építész, aki komoly hírnevet szerzett fotóival, a világ különböző pontjain élő sámánokról és gyógyítókról készített fényképes portrésorozatot adott ki Képzeletbeli sámánok címmel. Ebben a sorozatban valósághű képeket láthatunk olyan emberekről, akik valójában nem léteznek. Dimitar ezt a típusú alkotást "AI travel photography-nak” nevezi.

kep1_68.jpg

kep2_63.jpg

Ahhoz, hogy ilyen részletes, élénk és valósághű képeket kapjunk, nagyon leíró szöveget kellett készíteni az AI elemzéséhez. Dimitri megosztotta kreatív munkafolyamatát a szoftverrel kapcsolatban: 

„A Midjourney platform új verziójával rendkívül könnyen lehet dolgozni, és stílusa is sokkal valósághűbb. Ezek a portrék csak szavakat tartalmazó leírások alapján jöttek létre. A kontrolláltabb eredmény érdekében nagyon konkrét voltam, és sok olyan részletet leírtam, amelyet a végső képen látni akartam – kor, ruházat, etnikai hovatartozás stb. Megadtam a kamerabeállításokat, azt a 'virtuális lencsét', amit használni szeretnék, a fénybeállításokat és a framet is. Minél több a leíró tulajonság, annál jobb az eredmény!”

kep3_50.jpg

kep4_40.jpg

Hasonló képekért katt ide!

(Boredpanda)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram