Kockák, négyzetek és rácsok

A mintákban rejlő kommunikációs lehetőségeket bemutató új könyvsorozatunk első tagja a legszigorúbbnak tartott alapforma világába kalauzolja az olvasókat.

 

A négy sarok hatása

A négyzetek és kockák rendet, szabályszerűséget, precizitást, minimalizmust és modernizmust sugallnak. A milli­méter­papírtól és a kockás füzettől kezdve a pixeleken és az épülethomlokzatokon keresztül a rácsokig és a közlekedési táblákig négyzetek és kockák alkotják életünk kereteit. Összefonódnak történelmünkkel is, amint ezt a zászlók, az emblémák és a hagyományos skót kockás szövetek bizonyítják.

 

Példák az élet minden területéről

A közel 700 fotó révén a négyzet ihletadó hatását a legkülönfélébb művészeti ágak alkotásain követhetjük nyomon, a példák a legváltozatosabb élethelyzetekben bukkannak elénk. Textiltervezés és divatipar, építészet és címertan, nemzeti identitás és csoporthoz tartozás, graffitik és köztéri díszek, kirakós játékok és bútortervezés, grafikai tervezés és közúti jelek, pixelek és mozaikok, periódusos rendszer és modulháló mutatja a négyzet hatalmát.

 

Informatív és inspiratív

A bemutatott példák mellett magyarázatot találunk a minták eredetéről, a főbb stílusirányzatokról, valamint hatásukról is. A változatos képanyag kreatív ötletek páratlan forrása lehet, a legkülönfélébb környezetben előforduló négyzetek és kockák átfogó gyűjteménye izgalmas mintákkal szolgálhat a formatervezők és a designerek számára.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram