JetBrains AI Assistant

ÁTTEKINTÉSA JetBrains AI alkalmazásával kedvenc szoftverei új funkciókkal bővülnek, miközben több információhoz fér hozzá. Szabaduljon meg a monoton feladatoktól, és élvezze a zavartalan munkafolyamatot, ahogy még soha.

Az AI Assistant mostantól a JetBrains IDE több millió felhasználója számára elérhető, kényelmes havi vagy éves előfizetési lehetőséggel, magánszemélyek és szervezetek számára egyaránt. A felhasználók a legkorszerűbb AI asszisztenciát élvezhetik majd szerkesztőikben és munkafolyamataikban így a JetBrains kereskedelmi fejlesztő eszközeiben, a ReSharper 2023.3-ban, valamint a Fleet legújabb, különböző nyelveket támogató verzióiban.

Támogatott fejlesztési környezetek

Az AI Assistant elérhető az IntelliJ IDEA, PyCharm, PhpStorm, ReSharper és más JetBrains IDE-kben, valamint kiegészítő funkcióként a Fleet-ben JetBrains AI szolgáltatás előfizetés esetén.

FUNKCIÓK

Chat a JetBrains AI-val az IDE elhagyása nélkül

Csak tegyen fel egy kérdést a chatben, és az AI Assistant automatikusan kiegészíti a kérdését a projektkörnyezetből származó szükséges részletekkel. Nincs szükség kódrészletek másolására és beillesztésére - egyszerűen adjon a JetBrains AI-nak olyan feladatokat, mint például "Magyarázza meg a megnyitott fájlban lévő kódot" vagy "Írja át a MyClass-t absztrakt osztállyá".

Hívjon elő olyan műveleteket, mint "Refactor this" vagy "Explain this" a szerkesztőből, kapjon segítséget a chatben, és egyszerűen illessze vissza a kódrészleteket a szerkesztőbe.

Gyorsabb kódolás igény szerint

A kevésbé kreatív feladatokat, például a tesztek írását, bízza az AI Assistantra. Ha pedig gyorsabban szeretne kódolni vagy az üzleti logikára összpontosítani, az AI Assistant a természetes nyelvi kérés alapján kódolási lehetőségeket javasolhat - közvetlenül a szerkesztőben.

Összesített információk

Az AI Assistant nagy mértékben gyorsítja fel az olyan tevékenységeket, mint a kód dokumentálása vagy a VCS commit üzenet írása nagy számú módosításhoz.

Megoldások ajánlása kontextuson belül

Egy hibát kell kutatnia, vagy meg kell találnia egy algoritmus megvalósításának a módját? Mostantól mindezt annélkül teheti meg, hogy ki kellene lépnie az IDE-ből!

Az AI Assistant elmagyarázza, hogy mit jelent a hiba és javaslatot tesz annak javítására.

Feladat központú munkavégzés

Fontos, hogy az osztályoknak, függvényeknek és változóknak értelmes neveket adjunk, de ez néha kizökkenthet a kódolási folyamatból. Bízza az AI Assistantra, hogy gondoskodjon a névadásról, miközben új kódot ír, vagy kérje meg, hogy segítsen a meglévő kód refaktorálásában.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram