A különböző fájlok eredetét követi nyomon a C2PA nevű platform

2023-03-10 10:00
A mesterséges intelligencia, a ChatGPT és más eszközök rohamos terjedésével egyre fontosabbá válik, hogy védekezzünk az Interneten könnyen elterjedő álhírekkel szemben.

A mesterséges intelligencia, a ChatGPT és más eszközök rohamos terjedésével egyre fontosabbá válik, hogy védekezzünk az Interneten könnyen elterjedő álhírekkel szemben.


C2PA.jpg

Manapság már egyáltalán nem biztos, hogy a hírek olvasása közben hihetünk a szemünknek. Erre a problémára kínál megoldást a C2PA.

A Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) technikai szabványok kidolgozásával foglalkozik. A C2PA egy közös fejlesztési alapítványi projekt, amely az Adobe, az Arm, az Intel, a Microsoft és a Truepic szövetségéből jött létre.

A C2PA egyesíti az Adobe által vezetett Content Authenticity Initiative (CAI) munkáját, amely a digitális médiumok kontextusát és előzményeit vizsgáló rendszerekre összpontosít, valamint a Microsoft és a BBC által vezetett Project Origin kezdeményezését, amely a digitális hírközlés ökoszisztémájában a dezinformációval foglalkozik.

Az alábbi videó bemutatja a C2PA specifikáció alapjául szolgáló technológiát:

Overview - C2PA

(C2PA)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram