Zseniális utcai fotósorozat készült az AI segítségével

  Rabik Hasam Sumon Bangladesh fővárosának mindennapi életéből merített ihletet a csodás képek elkészítéséhez.

  leadkep_80.jpg

   

  A mesterséges intelligencia lenyűgöző dolgokra képes. Egy bangladesi fotós, most azzal kísérletezett, hogy vajon az AI mennyire képes utánozni a hivatásos fotóművészek munkáját.

  “Nemrég készítettem egy mesterséges intelligencia által generált utcai fotósorozatot, amely bemutatja az AI azon képességét, hogy utánozza az emberi fotóművészek tehetségét és stílusát. A képek igazán élethűek lettek, a dakkai utcák mindennapi életének pillanatait örökítik meg, és a városi élet nyüzsgését ábrázolják.” - nyilatkozta Rabik Hasam Sumon alkotó a Bored Pandának.

   

  kep1_70.jpg

  kep2_65.jpg

  kep3_52.jpg

   

  A munka során az AI fejlett algoritmusok segítségével elemezte a valódi utcai fotózás mintáit és jellemzőit, majd ezt a tudást felhasználva új, egyedi képeket generált, amelyek illeszkednek az utcai fotózás stílusához. Az eredmény pedig annyira élethűre sikeredett, hogy az alkotó szerint megkérdőjelezik annak megértését, hogy mi számít "igazi" fényképnek, és kérdéseket vet fel a technológia szerepével kapcsolatban. Végső soron a sorozat bemutatja az AI-ban rejlő lehetőségeket a vizuális művészet határainak kitágítására és képzeletünk határainak feszegetésére.

   

  kep4_42.jpg
  kep5_38.jpg
  kep6_32.jpg

   

  Hasonló képekért katt ide!