Zseniális poszterek a Wacom segítségével

  Egy lengyel grafikus nagyszerűen használja ki a technológia adta lehetőségeket

  01 nyito.jpg

  A grafikus szó ma alapvetően elég tág fogalom. Régebben grafikusnak elsősorban a kézi grafikai ismeretekkel rendelkezőket hívták, aztán ez a digitális technológia fejlődésével jelentősen megváltozott. Napjainkban vannak olyan grafikusok, akik szabadkézzel már nem is rajzolnak, kizárólag Illustratorban vagy egyéb grafikai szoftverekben hoznak létre szebbnél szebb alkotásokat.

  A grafikusok kétféle értelmezése azonban még sem fog szétválni, legalábbis erre következtethetünk abból, amit a legújabb technikai fejlődés mutat. A Wacom eszközeit talán már senkinek sem kell bemutatni, aki valamennyire is ismerős a grafika világában, azonban nem mindenki ismeri a digitális rajzeszközöket gyártó cég legújabb ütőkártyáit a Paper Edition változatokat, amelyek lényege, hogy már rendes papírra rajzolva is tudjuk digitalizálni a rajzainkat. Ha részletesebben érdekelne, mi is az a Paper Edition, akkor kattints ide.

  Ezt a technológiát alkalmazza a most bemutatandó lengyel grafikus, Bartosz Kosowski is, aki lenyűgöző posztereket készít változatos témákban. Bartosz nagyszerűen alakította ki a saját stílusát, és ettől sosem tér el, azonban nem is kell neki, hiszen a képei magukért beszélnek. Az alapot minden esetben a Wacom Paper Edition táblájával készíti, Adobe Photoshop segítségével, hogy aztán az apróbb részleteket, mint például a saját szignója, vagy a képek egyéb módon való egyedivé tétele, már a hagyományos kézi módszerrel végezze el.

  Lentebb összeszedtünk nektek három különböző projektjéhez kapcsolódó képeket, így megismerkedhettek többek között a Wes Anderson tiszteletére készített Hotel Budapest poszterével, a San Franciscoban megrendezett David Lynch Show-ra készült Sailor and Lula poszterrel, valamint a saját stílusjegyeit nagyban alakító, ’70-es évekbeli cipőreklámokra hajazó Adidas Zissou poszterével is.


  Ha érdekel a lengyel grafikus további munkássága, akkor látogassatok el a weboldalára.

  02.JPG

  03.jpg

  04.JPG

  05.jpg

  06.jpg

  07.JPG

  08.jpg

  09.jpg

  10.jpg

  11.jpg