Zseniális grafikákkal nyomul a közösségi médiában a Volkswagen

  Elképesztő kreativitás Mexikóból

   

  01 nyito.png

  Ha egy márka ki akar tűnni a mai marketinggel átitatott világban, akkor bizony nincsen könnyű dolga, még akkor sem, ha egy olyan tradicionális márkáról van szó, mint a Volkswagen, amire régebben még azt mondták, hogy az autói eladják saját magukat. Persze a dízelbotrány kissé megtépázta a német autógyártó cég hírnevét, igazán nagy sebet nem ejtett rajta ez pedig többek között a nagyszerű marketinknek köszönhetően.
  Az ilyen nagy márkák esetében beszélhetünk központi marketingről, azonban az is gyakori, hogy egy-egy nagyobb piac esetében teljesen szabadkezet kapnak a helyi marketingesek. Sokak nagy örömére ez történt a Volkswagennel Mexikóban, ahol is adott egy nagyszerű grafikus rendkívül kreatív ötletekkel, és a hozzá társuló alkotói szabadsággal.
  A Dave néven alkotó art director nincsen híján ötleteknek, és a Volkswagen modellek bemutatását igazán széles skálán végzi, az autógyár közösségi média felületeinek követői nagy örömére. Dave elsősorban a Facebookra és az Instagramra készítette a jobbnál jobb képeket 2017-ben, amelyből több válogatás született, és mi is szemezgettünk a grafikus saját Behance oldalán közzétett grafikákból.
  A képek esetében persze néhol felmerülhet a márkaidentitás kérdése, hiszen egy részükön előbb jut eszünkbe például a Nutella vagy a Duracell, az összhatást a megbízók még is csak pozitívan értékelték, hiszen az elsőre egyértelműnek tűnő látványon megjelenő autók amellett, hogy megragadják a figyelmet, párbeszédet is generálnak a rajongók között, így pedig a bújtatott reklám virális terjedése is megoldott. A Volkswagen tehát 2017-ben, Mexikóban nagyszerű évet zárt a közösségi médiában, köszönhetően jórészt a lentebb is látható képeknek. Ezek mellett persze Dave többi munkájára is érdemes időt szánni, már csak azért is, hogy meglássuk, milyen széles palettán mozoghat a kreativitás, és mennyi mindent ki lehet hozni egy „egyszerű autó reklámról”.

  02.png

  03.png

  04.png

  05.png

  06.png

  07.png

  08.png

  09.png

  10.png

  11.png

  12.png

  13.png