Zseniális fotómontázsokon láthatjuk az ember és természet kapcsolatát

  Philip Kanwischer fotográfus alkotásai különleges módon mutatják be az ember természetre gyakorolt negatív hatásait. A művész fotómanipulációk segítségével igazán egyedi hangulatú melankolikus világot teremt.

  leadkep (6)_1.jpg

   

  A WWF jelentése szerint az utóbbi 50 évben több mint kétharmaddal csökkent a vadon élő gerinces populációk létszáma. Ráadásul ez a „katasztrofális zuhanás” egyelőre lassulás jeleit sem mutatja, az emberi természetpusztítás soha nem látott szintre nőtt.
  Tanya Steele, a WWF vezetője szerint ahogy az emberek világszerte pusztítják az erdőket, túlhalásszák a tengereket és korábban érintetlen területeket tüntetnek el,  a vadállatok létszáma rohamosan csökken. Ráadásul ez a folyamat az emberek egészségét is veszélyezteti.

  Philip Kanwischer fotográfust mindig is érdekelte az emberek környezetre gyakorolt hatása és az élőhelyek pusztulása. 2015-ben diplomázott fotó szakon, azóta pedig számos nemzetközi kiállítást és díjat tudhat maga mögött. Szakmai pályafutására a legnagyobb hatással egy különleges expedíció volt. Az egy hónapos kenutúra során a Yukon folyón kenuzott végig Whitehorse-tól Dawson Cityig:

  “Az utazás során komoly kapcsolatot tudtam kialakítani a vadonnal, és a természet iránti szeretetem is felerősödött. Személyesen tapasztaltam meg a környezeti hatásokat és a vadon ismeretlen távoli területeire is bepillantást nyerhettem.”

  Kanwischer az elmúlt 5 évben egy olyan projekten dolgozott, amiben az ember és a vadon kapcsolatára próbálja felhívni a figyelmet. Az „Invenspitably Ours” nevű sorozat egyszerre szemetgyönyörködtető és meghökkentő. Különleges melankólukis hangulata óvatosan mégis hatásosan ülteti el a fejünkben, hogy valami nincs rendjén, és ideje változtatnunk.

   

  kep1 (4)_1.jpg

  kep2 (5)_0.jpg

  kep3 (4)_0.jpg

  kep5 (3)_0.jpg

  kep6 (3).jpg

  kep7_14.jpg

  kep8_8.jpg

   

  További képekért kattints ide!