Wacommal és digitális művészettel a kanadai állatokért

  Lenyűgöző grafikai projekt egy nemes cél érdekében

  01 nyito.jpg

  Az egész egy enyhe augusztusi délutánon kezdődött, amikor Sandy Pell, egy tehetséges kanadai illusztrátor emailben felkérést kapott egy több hónapos megjelenésre a Kafka’s Coffee and Tea kiállítótermébe. Sandy kapva kapott az alkalmon, szólt a társának, Steve Pellnek, majd együtt dolgozták ki a West Coast Wildlife ötletét. – Így indult egy egyszerűnek tűnő történet Kanadából, azonban az egész projekt olyan részletes és gyönyörű lett, hogy a világ többi részére is eljutott.


  A projekt célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a Kanada legnyugatibb szegletének, azaz British Columbiának 13 nagyszerű őshonos állatára a művészet segítségével. A West Coast Wildlife képeit 5 hétig készítette a két alkotó, igen aprólékos és összetett munkával. A vázlatokat papírra vetették, közösen kiválasztották az elkészítésre szánt képeket, majd jöhetett a lényegi munka. Az alapokat egytől-egyik a Wacom eszközeinek segítségével rajzolták meg, vázlatos formában. A képek drótvázai lényegében a saját maguk számára elkészített színezők, amelyek már önmagukban is megállják a helyüket, azonban a színekkel valódi életet kaptak.


  A kész képek változatok digitális formában készültek, egy kivétellel. A 40x60-as méretű kopasz sas vonalrajza kinyomtatva is elkészült, hogy aztán kézzel kiszínezve legyen még szebb, ilyen formában csendes aukcióra bocsátva. Az eladásból szerzett bevételt az O.W.L. névre hallgató állatvédő szervezet számára ajánlották fel.
  A projekt művei 4 hónapig voltak láthatók a kiállító teremben, azóta pedig digitális formában bárki megvásárolhatja őket. Összeszedtünk nektek néhány képet, ahol a munkafolyamatok fázisai is láthatók, ha a teljes projektet megnéznétek, akkor pedig kattintsatok ide.

  02.jpg

   

  03.jpg

  04.jpg

  05.jpg

  06.jpg

  07.jpg

  08.jpg

  09.jpg

  10.jpg

  11.jpg

  12.jpg

  13.jpg