Virágok betűkbe zárva

  Laurynas Kamarauskas grafikus különleges Ábécét alkotott. Minden betű egy különleges növényt rejt magában, ráadásul kezdőbetűiknek megfelelően.

  leadkep_60.jpg

   

  A pandémia miatt sok alkotó maradt megrendelés nélkül, ennek ellenére az elmúlt két év minden eddiginél gazdagabb és sokszínűbb volt a digitális művészet terén. Sok alkotó a szabadidejét arra használta, hogy szabadjára engedje kreativitását, és saját projektekbe kezdett.

  Laurynas Kamarauskas is így kezdett neki a 36 Days of Flower Type című sorozatának. Az art directorként és szabadúszó grafikusként dolgozó művész imádja próbára tenni képességeit, ezen a 36 napos kihíváson megpróbált olyan betűket alkotni, amelyek mindegyike egy-egy növényt rejt magában. Ráadásul az is fontos volt a virágok megválasztása szempontjából, hogy ugyanazzal a betűvel kezdődjön a növény neve, mint amelyikbe végül belekerül.

  A végeredmény egy igazán különleges sorozat lett. A virágos betűk egy stílusos bútorokkal díszített belső tér részeként olvadnak össze. A lágy, tiszta színek és a képek stílusa a régi füvészkönyvek illusztrációit idézik.

   

  kep1_51.jpg

  kep2_d.jpg

  kep3_c.jpg

  kep4_L.jpg

  kep5_w.jpg

  kep6_R.jpg

   

  A teljes sorozatot itt találod!