Világhírű városokat ábrázolt egy grafikus a tipográfia segítségével

  Vajon hogyan ábrázolnánk kedvenc fővárosunkat betűk segítségével? Ha logót kellene elképzelnünk, valószínűleg igyekeznénk Budapest jellegzetességeiből kiindulni. Így kezdte legújabb sorozatát Mohamed Al-Jaadaby is, aki híres városok neveiből alkotott jellegzetes ikonokat.

  leadkep_70.jpg

   

  Minden városnak megvannak a maga egyedi jellemzői, amelyek megkülönböztetik a többitől. Legyen szó egy-egy ikonikus épületről vagy tájról, valami egyedi garantáltan jelen van, ami által nem téveszthető össze más városokkal.

  Mohamed Al-Jaadaby, jemeni grafikus úgy döntött, hogy a nagyvárosok leghíresebb jellegzetességeit felhasználva, különleges logókat készít. Illusztrációin a világ legemblematikusabb városainak nevei szerepelnek a legnépszerűbb látnivalókkal egybekötve.

   

  kep1_59.jpg

  kep2_55.jpg

  kep3_42.jpg

   

  A grafikus úgy nyilatkozott, hogy a projekt ötlete akkor született meg, amikor megfogalmazódott benne az a gondolat, hogy bizony minden városnak rendelkeznie kellene egy logóval, amely különlegességét, egyediségét szimbolizálja. Az első alkotása Dubajt ábrázolta, azóta pedig csak gyűlnek a város logók.

   

  kep4_32.jpg

  kep5_29.jpg

  kep6_24.jpg

   

  Ha szeretnél még ilyen grafikákat látni, látogass el Mohamed Instagram oldalára!