Varázsoljuk élhetővé a rakpartot!

  A pesti alsó rakpart egy szakaszát ideiglenesen a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak adják. Kreatív ötleteket várnak a terület megújítására!

  rakpart_leadkép (1).jpg

   

  A Fővárosi Önkormányzat Otthon Budapesten nevet viselő fejlesztési tervének szerves része a pesti alsó rakpart rendszeres megnyitása és a RAKPART2021 koncepciója. Céljuk pedig nem más, mint hogy Budapest egy nyitott, zöld, esélyteremtő város legyen. 

  Ennek megfelelően idén 2021. június 18. és augusztus 15. között a pesti alsó rakpart, azaz id. Antall József rakpart Parlament és a Lánchíd közötti szakasza ismét a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz. A területen a Valyo, Város és Folyó Egyesület padokat és növényeket helyez el, néhány parkolóhelyet pedig parkosítanak, azonban további tíz parkolóhelyre a budapestiek és az ide látogatók ötleteit várják.

  Te hogyan töltenéd meg élettel a betont? Játékkal, sporttal vagy akár installációval, esetleg művészettel? Bármelyik beérkező ötlet is valósul meg, egy biztos, hogy jó sokan fogják látni!

  A pályázat beküldése előtt azonban fontos szem előtt tartani, hogy a terület köztérnek számít, így az aktuális érvényben lévő közterületi szabályok vonatkoznak a használatára.

  A pályaműveket 2021. augusztus 10-ig folyamatosan várják a szervezők.  További részletekért kattints ide!