Újra akcióban a BSA

Megváltozott tartalommal és fókusszal indul a Business Software Alliance (BSA) Magyarország idei, többek között a hazai szoftver-felhasználók szoftver-nyilvántartása elkészítésének segítését célzó kampánya – jelentette be a cég múlt heti sajtótájékoztatóján Sebők Erzsébet szóvivő.

A BSA szándéka, hogy új lendületet adjon a szoftverfelhasználással és szoftvergazdálkodással kapcsolatos, most elsősorban a kis- és középvállalatok (kkv) felé irányuló felvilágosító tevékenységének. A mintegy 10-15 millió forintos kampány keretében először a nyomtatott, majd az elektronikus sajtóban elhelyezett hirdetéseken keresztül hívják fel a figyelmet a kockázatokra, illetve arra, hogy tanácsadással állnak a kkv szektor rendelkezésére.

Mivel a jelenlegi szoftvergazdálkodási segédletek és kidolgozott folyamatok főleg a nagyvállalati körre lettek kialakítva, a BSA bejelentette, hogy egyszerűbb és kisebb lépésekben is megvalósítható ajánlásokat fog kidolgozni a kkv szektor részére. A BSA tapasztalata szerint ma Magyarországon a kkv-knál 10-15%-kal nagyobb az illegális szoftverek aránya, mint a nagyvállalatoknál.

A legutóbbi felmérés szerint Magyarországon a cégek 42 százaléka használ illegálisan szoftvert. Ezzel szemben az Európai Unióhoz korábban csatlakozott 15 fejlett országban ez az arány átlagosan 36 százalék.

Forrás: prim.hu

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram