Újabb Red Dot díjat zsebelt be Palotai Gábor!

  Palotai Gábornál, a nemzetközileg is ismert és elismert, Stockholmban élő tervezőgrafikusnál már szinte hagyománynak mondható, hogy évente újabb elismerésben részesül a világ egyik legjelentősebb design versenyén. Idén a stockholmi Videgård étterem számára készített posztersorozata nyerte el a 28. Red Dot díját.

  leadkep (11).jpg

   

  Palotai Gábor tervezőgrafikus, képzőművész munkáival számos hazai és nemzetközi kiállítótérben találkozhatott már a közönség. Különleges és egyedi vizuáliskultúra-felfogásában egyesül a designeri és képzőművészeti tevékenység, éppen ezért munkáiban a klasszikus grafikai műfajok mellett, a kevésbé szokványos formátumok is előfordulnak, mint például a konceptuális fotó, a nyomtatott textil, vagy a narratíva nélküli mozgókép.

   

  kep 1.jpg

   

  Alkotásaira jellemző az elemek ismétlése, a piktogramok alkalmazása és a nehezen megfejthető absztrakció is. Egy szó mint száz, munkái igen csak jellegzetesek, és világszinten ismertek. Egyedi művészetét pedig számos díjjal jutalmazták már, az életműdíj mellett, többek között az elmúlt években rendszeresen magáénak tudhatja a világ egyik legjelentősebb design verseny, a Red Dot díjait is.

   

  kep2 (5).jpg

   

  Idén a Stockholm belvárosában található, japán-perui fúziós konyhával büszkélkedő étterem, a Videgård számára készített poszter designjával tarolt a megmérettetésen, és elnyerte a Red Dot Design Award 2020-at. A díjnyertes poszter sorozat egyébként egy teljes grafikai arculat része, melyet szintén ő tervezett az étterem számára, és az ételekhez használt evőpálcika formai jegyeivel játszva alkot egy egyszerű, modern és rendkívül mutatós grafikai megoldást. A teljes kollekciót a Béhance oldalán tekinthető meg. 

   

  kep3 (4).jpg

   

  Ennek variációi jelennek meg a további arculati elemeken is, többek között az étterem logóján, képi illusztrációkon, az étterem online felületén, illetve a személyzet ruházatán is.

  A Red Dot weboldalán októbertől lesz elérhető a teljes poszter sorozat, amikor is a kiállítással egybekötött díjátadás zajlik majd, melyet a közönség online nyomon is követhet. Sőt Palotai Gábor posztereinek egyes darabjait a Videgård étteremtől majd meg is lehet rendelni.

  Ha pedig kíváncsi vagy a művész további munkáira, kattints a linkre!