Új vezető került a Yahoo! élére

  Jim Lanzone lesz a Yahoo! új vezérigazgatója. A váltás egy, a CNBC által megszerzett vállalati feljegyzésből derült ki.

  yahoo lead.jpg

   

  A Yahoo! logó a Yahoo! Inc. amerikai cég védjegye, amellyel egy internetes portált és katalógust üzemeltet. Világszerte az első nyilvános e-mail-szolgáltatók egyike, több mint tízféle nyelven hozzáférhető, magánszemélyeknek ingyenesen.

  A nagymúltú platformnál az elmúlt időszak igazán eseménydúsra sikeredett. Mindössze napokkal azután, hogy az Apollo Global Management befejezte a cég felvásárlását, máris kinevezték az új ügyvezetőjét, az eddig a Tinder appot irányító Jim Lanzone-t. A korábbi főnök, Guru Gowrappan tanácsadóként marad tovább a platformnál.

  A Yahoo! “csekély” 5 milliárd dollárért került a Verizon Communications kezéből az Apollóhoz, egészen konkrétan Verizon Media néven működött több márka digitális arculataként. Az Apollo azt tervezi, hogy a Yahoo Finance és a Yahoo Sports kapcsán terjeszkedik üzletileg, többek között előfizetésekkel, reklámokkal és e-kereskedelmi platformokkal. A randi appnál már megvan Lanzone utódja is: a Tindert ezentúl Renate Nyborg irányítja tovább, a Match Group már őt is kinevezte. Lanzone egyébként korábban már felügyelt digitális médiamárkákat, amikor a CBS Interactive-nál fordult meg.

  “Örömmel üdvözlöm Jim Lanzone-t a Yahoo új vezérigazgatójaként 2021. szeptember 27-től. Jim veterán technológiai és médiavezető, aki két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik, és komoly növekedési, innovációs és vállalkozói szellemmel rendelkezik. Teljes mértékben bízom benne, hogy kiváló vezetője lesz az új Yahoo-nak.” - nyilatkozott Guru Gowrappan. 

  A Yahoo! egyébként az Alexa Internet webes trendeket követő cég szerint a világ 4. leglátogatottabb internetes lapja napi 2,5 milliós látogatottsággal.