Új üzemeltetési vezérigazgató az Adobe-nál

SAN JOSE, Kalifornia. - 2005. január 18. - Az Adobe Shantanu Narayen-t (41) nevezte ki az újonnan létrehozott elnök és üzemeltetési vezérigazgatói (Chief Operating Officer – COO) beosztásba.

Új beosztásában Narayen továbbra is az Adobe vezérigazgatója, Bruce Chizen felügyelete alá tartozik és az Adobe kreatív szakembereknek, otthoni felhasználóknak és nagyvállalati ügyfeleknek szánt megoldásaiért felel. Korábban a nemzetközi termékek területén volt ügyvezető alelnök, ezt a tisztségét 2001. óta töltötte be.

"Shantanu irányításával határoztuk és valósítottuk meg azt a termék- és marketing stratégiát, amely jelenlegi növekedésünk mozgatórugója," mondta Bruce Chizen. "Mivel az Adobe tovább terjeszkedik a nagyvállalati és más új piaci területeken, jómagam a vállalat hosszabb távú stratégiájára fogok figyelni."

Mielőtt a nemzetközi termékek alelnöke lett, Narayen a nemzetközi termékfejlesztés első alelnökeként az Adobe termékeinek teljes nemzetközi kutatását és fejlesztését felügyelte. Ezt megelőzően az Adobe mérnök-technológiai csoportjának alelnöki és vezérigazgatói tisztségében az Adobe indiai fejlesztési központjának kialakítását segítette, illetve elindította az ügyfél munkafolyamatokra koncentráló Product Technology Inegration csoportot.

Mielőtt 1998-ban az Adobe-hoz került, Narayen társként megalapította a Pictra Inc-t, egy digitális fényképcserélő szoftver vállalkozást. Korábban a Silicon Graphics Inc. asztali és csoportmunka termékeinek igazgatója volt, ezt megelőzően pedig különböző felső vezetői pozíciókat töltött be az Apple Computernél.

Az 5 szabadalommal rendelkező Narayen az Indiai Osmania University-n elektronikai technológiai, a Bowling Green State University-n pedig számítástudományi diplomát szerzett. Megszerezte a Haas School of Business (University of California Berkeley) diplomáját is, ahol jelenleg a tanácsadó testület tagja.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram