Titkos figyelmeztetés egy orosz kibernetikai cég miatt!


Az orosz-ukrán háború kitörése után, az amerikai kormány figyelmeztetni kezdte az amerikai vállalatokat, hogy Moszkva manipulálhat bizonyos szoftvereket, károkozás céljából.


oroszkiber_lead.jpg

 

A Reuters az amerikai kormány egy magas rangú tisztviselője és két, az ügyet ismerő személyre hivatkozva számolt be arról, hogy Moszkva manipulálhatja a Kaspersky orosz kiberbiztonsági cég által fejlesztett szoftvereket, hogy ezzel kárt okozzon. A Kaspersky a kiberbiztonsági iparág egyik népszerű vírusirtó szoftvergyártója, mely moszkvai székhellyel rendelkezik, és egy korábbi orosz hírszerző tiszt, Eugene Kaspersky alapította. 

Bár a Fehér Ház nem szolgált konkrétumokkal, Joe Biden elnök azt nyilatkozta, hogy az Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt bevezetett szankciókra adott válaszok akár „kibernetikai zavarokhoz” is vezethetnek.

Ezt azzal magyarázza a lapnak nyilatkozó egyik magas rangú amerikai tisztviselő, hogy az orosz bűnüldöző vagy hírszerző ügynökségek kényszeríthetik a Kaspersky oroszországi munkatársait arra, hogy távolról hozzáférjenek ügyfeleik számítógépeihez.

A Kaspersky szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a Kaspersky szoftver állítólagos kockázatairól szóló tájékoztatások csak tovább rontják a cég hírnevét, anélkül, hogy a vállalatnak lehetősége lenne közvetlenül reagálni az ilyen feltételezésekre.

További információért kattints ide!

 

(Reuters)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram