Távoktatás könnyedén a Wacommal

  Noha a tanév véget ért, rengeteg kérdés merült fel a digitális távoktatással kapcsolatban. A tanároknak most egy új környezethez kell alkalmazkodniuk, ebben segít Stacey Roshan, távoktatásról szóló webinárjaival.

  Ezekben az online kurzusokban Stacey – aki a "tükrözött osztályterem" módszer nagy pártolója – tanárokat oktat, hogy az új körülmények között is a lehető legjobb oktatást tudják biztosítani a diákoknak.

   

   

  Akinek nem cseng ismerősen a tükrözött osztályterem kifejezés, annak most két mondatban elmagyarázzuk:

  Ebben a módszerben a hagyományos oktatási felállás – vagyis, hogy a tanár áll az osztály előtt és így tanít, majd a diákok otthon megcsinálják a házi feladatukat – meg van fordítva. Itt a tanár előre elkészíti a tananyaggal kapcsolatos videókat, ezeket a diákok otthon megnézik, tanulmányozzák a kapcsolódó segédanyagot és online forrásokat. Az órákon eltöltött idő az iskolában pedig arra szolgál, hogy egy együttműködő környezetben problémákat oldjanak meg a tanulók. Ennek különösen a matematika és a természettudományos tantárgyaknál van nagy létjogosultsága, ahol így a tanár az órákon – ahelyett, hogy a tananyagot is ekkor kéne leadnia – idejét és tudását kizárólag arra tudja fordítani, hogy segítsen a diákoknak a bonyolult logikát igénylő feladatokkal és megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

  Stacey jelenleg a Wacom One-t használja, ezzel készíti el az órákat és interaktív foglalkozásokat. A Wacom One (mely kompatibilis a Mac-el és a PC-vel) lehetővé teszi a tanároknak, hogy közvetlenül a képernyőre rajzoljanak egy precíz, nyomásérzékeny tollal. Az órák alatt, a diákok Wacom Intuos tableteket használnak a laptopjukhoz csatlakoztatva, így a digitális toll könnyedén beépíthető a munkafolyamatba, az órán való részvétel pedig teljesen természetes érzetet kelt.

   

   

  Stacey több szoftvert is használ a minél hatékonyabb tanítás érdekében, melyek zökkenőmentesen működnek a Wacom tabletével. A Pear Deck például egy interaktív prezentációs eszköz, ami lehetővé teszi az osztály minden tagjának, hogy aktívan részt vegyen és hozzászóljon az online tanulócsoportban tárgyalt témához. Ezen kívül a Notability nevű program és a Wacom One duó nagy segítség Stacey-nek az órák elkészítéséhez és a diákok munkájának javításához. Továbbá a Flipgrid is egy fontos eleme a szoftverarzenálnak: ez egy olyan videóbeszélgetési felület, amit használva a diákok anonim módon oszthatják meg a gondolataikat és munkájukat a tanárral és az osztály többi tagjával. 

   

   

  Az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk, hogy a távoktatásban tanuló és tanító emberek tökéletes társra leltek a Wacom digitális rajztáblákban.

  Az egyedi support rendszerünknek köszönhetően technikus kollégáink több, mint 50 általános és középiskolának segítettek a digitális távoktatásra való átállásban.

  Most szeretnénk ezeket megosztani Önökkel!

  [WEBINÁR] Távoktatás Wacom táblával - Mit gondolnak a tanárok