Születés és halál párhuzamai animációban

  Egy transzfixáló animáció a Pareidolia optikai illúzióit használja fel a párhuzamos két születési narratívára.

  A londoni animátor művész, Vier Nev alkotása a „A Mind Sang” című animációs film az élet különböző szakaszaiba merül bele. A rövidfilm az átalakulás témáira összpontosít, hipnotikus perspektíva váltásokat alkalmazva a különböző életszakaszok között. „Az egész húsz rajzzal kezdődött, amelyeket a születés és az identitás különböző kulturális reprezentációiról készítettem. Azt tapasztalom, hogy a rajzokon gyakran ugyanazokkal a karakterekkel térek vissza: furcsa párok, anyák és valamilyen megmagyarázhatatlan okból a macskák ”- mondta Nev egy Vimeo interjúban.

   

   

  A pareidolia nevű kognitív torzítást kihasználva - vagyis ahol tárgyakat vagy mintákat látunk ott, ahol azok valójában nem is léteznek - mindegyik keret egyidejűleg két különböző narratívát ábrázol. "Gondolkodtam azon, hogy tudok-e olyan filmet létrehozni, amely ötvözi ezeknek a karaktereknek a történeteit ugyanolyan formákba és árnyékokba" - mondta Nev. A karakterek tökéletesen alakulnak át a már teljesen kifejlett alakokból amorf alakokká, állatokká és egyes testrészekké az illuzórikus projektben.

  Noha Nev eredetileg azt tervezte, hogy az egész film fekete-fehér lesz, ehelyett bíbor és lila árnyalatokkal színezte. "A két piros pillanat különösen speciális a számomra, mivel olyan pillanatokat jeleznek, amikor a vér kitölti a keretet" - mondta. "Először tűzként, majd vízként a vér a halált vagy a születést ábrázolja."

  „A Mind Sang” nemrégiben elnyerte a Staff Pick díjat a 2020-as Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

  Nézd meg a Nev Instagram oldalán a projekt állóképeit, és kövesd az animációit a Vimeo-on!