Sokkoló animációval támadja a briteket a Greenpeace

  Ismét keményen megmondja a magáét a természetvédő szervezet. Új kampány videójukban tengernyi műanyag hulladék önti el London egyik híres utcáját, magával sodorva Boris Johnsont!

  greenpeac_muanyag_lead_0.jpeg

   

  A Greenpeace két perces animációs filmmel üzen a brit kormánynak, hogy tiltsa be az országban keletkező műanyag hulladék exportálását. Az elszállított szemét mennyisége 1,8 millió kilogrammra rúg naponta, ezt pedig több ország szemétfeldolgozó rendszere sem bírja, így sokszor környezetkárosító módon semmisítik meg, vagy illegális lerakókba szállítják. A szervezet arra is felszólította Johnson kormányát, hogy 2025-re csökkentse a felére az ország egyszer használatos műanyag fogyasztását.

   

  greenpeac_muanyag_kep1_0.jpeg

   

  A Wasteminster: a Downing Street disaster címet viselő film modellezéssel és digitális trükkökkel készült, története pedig Boris Johnson sajtótájékoztatójával kezdődik az animáció címében is szereplő utcában. A brit kormányfő épp környezetvédelmi politikájáról szónokol, mikor eső helyett műanyag hulladék kezd el potyogni az égből, ami egy idő után olyan mennyiséget ölt, hogy magával sodorja Johnsont és a mögötte bújkáló Michael Gove-t is.

   

   

  Sam Chetan-Welsh a Greenpeace-től úgy nyilatkozott, hogy szerintük a kormány már véget vethetett volna ennek, azonban Boris Johnson eddig csak félintézkedéseket tett. Valójában a hulladék export teljes betiltására lenne szükség és olyan jogszabályokra, amik révén az Egyesült Királyság csökkentené az előállított műanyag mennyiségét.

  A kisfilmet a Greenpeace a Studio Birthplace és a Park Village produkciókkal közösen alkotta meg, rendezői Jorik Dozy és Sil Van Der Woerd voltak. További információkért kattints ide!