Sci-fi hangulatot idéző kapuk jelentek meg Lengyelországban és Litvániában

  Csillagkaput idéző portálok jelentek meg Vilniusban és Lubinban. A két város lakói élő felvételen láthatják egymást a különleges kapukon keresztül.

  leadkep_portal (1).jpg

   

  Az emberek közötti szakadék a világ változásával sajnos egyre inkább növekszik. Manapság már nincs szükségünk mások társaságára és tudására ahhoz, hogy tájékozódjunk, ráadásul a pandémia okozta korlátozások még inkább ráerősítettek a távolság növekedésére és az elmagányosodásra.  

  Szerencsére akadnak olyan kreatív művészek, akik különleges alkotásaikkal felhívják a figyelmünket arra, min lenne érdemes változtatni, hogy jobbá tegyük a világot. Ezt tette a Go Vilnius ügynökség is, akik kezdeményezésére különleges, futurisztikus hatású portál került a litván főváros vonatállomására, amiben egy másik város, a 600 kilométerre található lengyelországi Lublin utcái és lakosai láthatók.

   

  portal 1kep (1).jpeg

   

  Ez a választás persze nem véletlen. A két város történelmi kapcsolatban is áll egymással, mivel itt írták alá a Lublini Uniót 1569. július 1-jén, ami a Lengyel – Litván Nemzetközösség létrejöttét eredményezte.

  A cég szándéka a nagy méretű, kamerákkal felszerelt kijelzőkkel az volt, hogy egyfajta hidat képezzenek a két város lakói között . Ennek megvalósítására egy olyan kör alakú képernyőt építettek meg, ami szándékosan hasonlít arra, amit az űrhajósok látnak a kabinokból és mintha egy új dimenzió portálja elevenedne meg a lakosság szemei előtt.

  Az ötlet zsenialitása nem csak abból fakad, hogy erősítse az emberek közötti összetartozást. A tervezők szándékai közé tartozott az is, hogy mindenki felidézhesse alternatív módon az utazás és az új emberekkel való találkozás élményét. 

  A portált a Vilnius Gediminas Technical University LinkMenu fabrikas központjának mérnökei tervezték. A szerkezet elkészültét közel öt éves fejlesztői munka előzte meg. További információkért kattints ide!