[Sajtóközlemény] Mától elérhető az Adobe Muse

    Az új szoftver professzionális HTML5-alapú webhelyek programozás nélküli közzétételét teszi lehetővé a tervezők számára.

    SAN JOSÉ, Kalifornia2012. május 11. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) bejelentette, hogy már elérhető az Adobe® Muse™ szoftver, amely lehetővé teszi a tervezők számára webhelyek programozás nélküli létrehozását. A korábban nyilvános bétaverzióként közzétett Adobe Muse segítségével az eredeti HTML oldalak tervezése, kialakítása és közzététele olyan egyszerű, mint a nyomatok elrendezéseinek létrehozása. A főoldalak, az interaktivitást szolgáló beépített eszközök és az Adobe Typekit™ szolgáltatás által biztosított több mint 400 webes betűtípus használatával az Adobe Muse leegyszerűsíti az egyedi, professzionális webhelyek létrehozását.

    Az Adobe Muse elérhető önálló előfizetéssel, illetve az Adobe Creative Cloud™ tagság részeként is. Ezen új ajánlat innovatív tárolási szolgáltatásokhoz, közzétételi szolgáltatásokhoz és nélkülözhetetlen kreatív alkalmazásokhoz, például a díjnyertes Adobe Creative Suite® 6 termékcsaládhoz biztosít hozzáférést a kreatív szakemberek számára.

    Az Adobe Muse már az első pillanattól ismerősnek fog hatni, hiszen a többi szoftverben, például az Adobe InDesign® termékben is megtalálható szolgáltatások és gyorsbillentyűk egy részét használja. Az Adobe Muse segítségével a tervezők egyszerűen adhatnak hozzá alkotásaikhoz lebilincselő, interaktív elemeket, például diavetítést, valamint olyan forrásokból illeszthetnek be tartalmat, mint a Google Maps vagy a Facebook**. A felhasználók megtekinthetik a webhelyek előnézetét és tesztelhetik azok működését az Adobe Muse szoftverben, vagy létrehozhatnak ideiglenes oldalakat, majd az URL-címeket megosztva bemutathatják azokat ügyfeleiknek áttekintés céljából. Amikor a webhely készen áll, a tervezők egy külső megoldás vagy az Adobe rugalmas, teljes körű üzemeltetési szolgáltatása segítségével üzemeltethetik azt. Az egyéves Adobe Muse előfizetés, illetve a Creative Cloud tagság szintén tartalmaz üzemeltetési lehetőségeket.

    „Mostanáig több mint 700 000 alkalommal töltötték le az Adobe Muse bétaverzióját. A bétafelhasználók visszajelzéseit is beépítettük a Muse első kiadásába, és a fogadtatás eddig igen pozitív volt – mondta David Wadhwani, az Adobe digitális médiáért felelős üzleti részlegének alelnöke. – Az Adobe Muse révén a tervezők szabadon, kódok megtanulása nélkül hozhatnak létre webhelyeket, így bővíthetik vállalkozásukat, és költséghatékony, professzionális webhelyeket kínálhatnak ügyfeleiknek.”