Rovarok helyett pokemonokra vadászik az entomológus

  Photoshop segítségével kerülnek a valós életbe a pokemonok

  01 nyito.jpg

  „A Pokemon a japán Nintendo cég médiaterméke, amelyet 1996-ban Tadzsiri Szatosi ötlete alapján készítettek.” (Wikipedia)
   A videójáték mellett a ’90-es évek végén a pokemonok valódi világhírre tettek szert köszönhetően az ebből rendezett rajzfilmsorozatnak, és habár egy időre eltűntek, az utóbbi egy-másfél évben újra virágkorát élik, egy telefonra kiadott játék, a Pokemon GO-nak köszönhetően.
  Egy fiatal entomológust, Chace Mao-t már a ’90-es években meghódította a Pokemon láz, azonban ahogyan a gyermekből felnőtt lett, a rajongás is fokozatosan a háttérbe szorult, egészen a tavalyi évig, amikor többmillió társához hasonlóan, őt is elkapta a Pokemon GO őrület. A játék lényege, hogy a telefonunk segítségével a valós életben foghatunk be pokemonokat, így Mao számára duplán kihívást jelentett a játék, hiszen a valós életben rovarok befogásával foglalkozik, mint entomológus.
  Számára a rajongás azonban nem állt meg a játéknál, mindezt pedig egy hasonló szenvedéllyel rendelkező fiatalnak köszönhette. Az Instagramon látta meg az onekapi névre hallgató felhasználó pokemon rajzait, és ezek inspirálták, hogy összekösse két hobbiját. Mao szabadidejében gyakran rajzolgat a tableten az Adobe Photoshop segítségével, így amikor belefogott a projektjébe, amelyben a pokemonokat helyezi el a saját fényképein, azonnal nagyszerű alkotások születtek.
  Kezdetben a meglévő képein helyezte el ezeket a képzeletbeli lényeket, az utóbbi időben azonban már kifejezetten a képsorozat folytatásához kapcsoltan készíti el a fotókat a mindennapos helyszíneken, amelyeket aztán az igazán jól kivitelezett rajzaival díszit fel.
  Összeszedtünk nektek néhányat a sorozatából, de az összes képét megtekinthetitek a rovarvadászból lett hobbigrafikus Instagram oldalán.

  02.jpg

  03.jpg

  ű05.jpg

  06.jpg

  07.jpg

  08.jpg

  09.jpg