Rajzold papíron, szerkeszd Photoshopban!

  Papíron ceruzával rajzolni a legtermészetesebb rajzélmény. A Moleskine az Adobe-val együtt megalkotott egy papír alapú notebookot egy kis digitális csavarral. Más modern rajztáblákkal ellentétben ez az eszköz nem csak a papíron való rajzolás élményét kelti, hanem itt ténylegesen a papírra lehet rajzolni. Ráadásul kis mérete miatt bárhol előhúzhatjuk a táskánkból, hogy papírra vessünk valamit.

  A Moleskine Smart Notebook-ot először az Adobe Max konferencián mutatták be. Ezzel az eszközzel a papírra rajzolt vázlatokat azonnal digitális fájlokká alakíthatjuk. A Moleskine app csatlakoztatva van a Creative Cloudhoz, így alkotásainkat szerkesztés céljából könnyedén megnyithatjuk Illustratorban vagy Photoshopban.

  1Moleskine_CCc_smart_notebook-1.jpg

  Az alkotás folyamata kifejezetten egyszerű ezzel a notebookkal. A rajzolás után az Apple Storeból ingyenesen letölthető Moleskine iOS companion app segítségével egy kép készül a művünkről, amelyet később szerkeszteni szeretnénk. A kép készítése után az Adobe Creative Clouddal összekötött Moleskine app a grafikát JPG-ként menti. Rendelkezésünkre állnak bizonyos filterek, melyekkel különböző szempontok szerint változtatásokat hajthatunk végre a képen. Ha nem tetszik az így kapott JPG, akkor könnyedén megváltoztathatjuk a filterek beállításait. Az így kapott képet az alkalmazás SVG fájllá alakítja. Ha szinkronizáltuk a Moleskine appot a Creative Clouddal, akkor mindkét fájlformátumot (JPG és SVG) lehetőségünk van tárolni a CC Assets mappában. Ezután már egyszerűen megnyithatjuk alkotásunkat az Adobe Illustrator, vagy az Adobe Photoshop alkalmazásban.

  moleskine.jpg

  A notebook ára 32.95 dollár, vagyis valamivel kevesebb mint 10.000 forint, az applikációt pedig folyamatosan fejlesztik. A legutóbbi frissítés keretein belül egyszerűsítették a képkészítési folyamatot, a beállításokat átláthatóbbá tették és még letisztultabb felhasználói felületet teremtettek.

  Az applikációnak nem létezik Android verziója és jelenleg nem is gondolkoznak ilyen készítésén. Azonban akik Apple termékkel rendelkeznek és szeretnék például egy hosszú vonatút közben készített rajzaikat az Illustratorba, vagy a Photoshopba egyszerűen feltölteni és ott szerkeszteni, azoknak a Moleskine notebook kifejezetten jó választás.