Párizsban bukkantak elő a Star Wars szereplői egy francia fotósnak köszönhetően

  Nagyszerű fotók egy nem is olyan messzi galaxisból

  01 nyito.jpg

  A Star Wars világa már az 1977-ben megjelent, és az Egy Új Remény című film óta lázban tartja rajongók millióit. Habár a sikere azóta is kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel, de töretlen, azt el kell ismernünk, hogy amióta a Disney megvásárolta a jogokat George Lucas-tól, teljesen új fejezet kezdődött a világ egyik legismertebb univerzumának életében.
  A 2012-es felvásárlás óta a Star Wars szinte folyamatosan téma, köszönhetően az évről évre megjelenő új filmeknek, a fiatalabb korosztálynak szánt rajzfilmsorozatoknak illetve az elképesztő méreteket öltő merchandising tevékenységnek. Ez a hype persze nem csak a Disney oldaláról érkezik, hanem rengeteg rajongói tartalom is készül, amelyek egy jó része, igazán zseniálisra sikerül, köszönhetően a bárki számára elérhető professzionális technológiának, és a rengeteg kreatív művésznek.


  A most bemutatandó képsorozat is ebbe a körbe tartozik, elég, ha csak a nyitóképre vetünk egy pillantást, azonban nem érdemes itt megállni. Laurent Pons névre hallgató rajongó, fotós és grafikus képsorozata Párizs látványosságainak környezetébe helyezi el a Star Wars saga szereplőit úgy, mintha azok mindennapos tevékenységeiket végeznék a francia főváros utcáin. Köszönhetően Laurent fotográfusi képességeinek, az alapképek és a beállítások már önmagukban is megállják a helyüket, és a Photoshop munka is ritkán hagy kívánnivalót maga után. Így találhatunk Párizsban Darth Vader szobrot, a Szajnán Millenium Falcon-t vagy Louvre mellet éppen a pocsolyában játszó birodalmi lépegetőket.

  Habár főként az utóbbiak esetében a méretarányokkal nem teljesen vagyunk kibékülve, még is úgy gondoljuk, hogy a képsorozat nagyon jól sikerült, ezért össze is szedtük nektek az általunk legjobbnak vélt fotókat, de a teljes galériát érdemes megnézni Laurent Pons saját weboldalán.

  02.jpg03.jpg04.jpg

  05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg