Olimpia az újrahasznosítás jegyében!

  A 2020-as tokiói olimpián a szervezők különösen nagy gondot fordítottak arra, hogy az esemény ökológiai lábnyomát csökkentsék. Ennek érdekében számos megújuló energiát használtak fel, ráadásul az olimpikonok ruházata, sőt az érmek is újrahasznosított anyagokból készültek.

  leadkep_41.jpg

   

  Az elmúlt napokban, a legtöbben nagy érdeklődéssel követtük a sporthíreket, különösen azokra a versenyszámokra koncentrálva, ahol hazai sportoló is indult. Az olimpia a világ egyik legnagyobb és legnézettebb sporteseménye, ezért is különösen fontos, hogy a szervezők példát mutassanak, és felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra és a megújuló energiákra. Az olimpiák történetében először 2016-ban, Rióban fektettek erre különösen nagy hangsúlyt, és szerencsére erre a japán szervezők is nagy gondot fordítottak.

  Amellett, hogy a nyitóünnepségen fellobbanó olimpiai lángot például zöld hidrogénnel oldották meg, a lángot szállító olimpikonok ruháját is újrahasznosított anyagokból készítették.

   

  kep1_33.jpg

   

  Az uniszex öltözékeket a fenntarthatóságra való törekvés és a japán hagyományok inspirálták. Az anyagtechnológiai megoldás mellett a bő szabású fehér alsó- és felsőöltözet különlegessége a keresztbe futó piros vállszalag minta, amely a japán váltófutók ruházatát idézi. Ahhoz pedig, hogy mindez létrejöhessen, a Coca-Cola gyűjtötte össze azokat a műanyag flakonokat, amelyeket felhasználtak az egyenruhák elkészítéséhez.

  Az eseményen egyébként nem az egyenruha az egyetlen, amely újrahasznosított anyagokból készült – a nyerteseknek járó érmek például használt elektronikai eszközök alkatrészeit tartalmazzák.

  További információkért kattints ide!