Nyomtassuk 3D-ben a világ műremekeit!

    A Scan the World digitális archívumából 18 000 műtárgy letöltése és 3D-nyomtatása lehetséges.

     

    Mindent a szemnek, semmit a kéznek! Hányszor hallottuk ezt kiskorunkban! A Scan the World azonban az olyan helyek egyike, ahol kifejezetten buzdítják a látogatókat, hogy "vegyék kézbe" a művészettörténet legértékesebb szobrait és műtárgyait. A platformon 18 000 digitálisan beszkennelt alkotás található - a gyűjtemény többek között olyan darabokat tartalmaz, mint a Nefertiti mellszobra, a Vaubam erőd negyedik kapuja, Rodin "A gondolkodó" és Michelangelo Dávidja. Ezen elemek mindegyike könnyen letölthető és 3D-s módon kinyomtatható.

    A számos alkotás között az azt elkészítő művész és helyszín szerint is lehet keresni. Ezen felül pedig a Scan the World nemrégiben összefogott a Google Arts and Culture-ral - mely több, mint 2000 intézménnyel működik együtt - így pedig rengeteg műalkotással bővül a már így is nagy gyűjtemény. Minden egyes műtárgy leírásában megnézhetjük annak történetét, keletkezésének helyét, valamint például olyan technikai információkat is kaphatunk, hogy mennyire számít bonyolultnak az adott alkotás, illetve mennyi a nyomtatási idő. Bár a gyűjtemény nagy része a nyugati művészet alkotásait tartalmazza, jelenleg az indiai és kínai művek listája is bővül.

    A Scan the World a My Mini Factory része, mely a 3D-nyomtatott tárgyak legnagyobb platformja. Ha új vagy a témában, mindenképpen segítségedre lehetnek az oldal tutorialjai, például a kezdőknek szóló tippek, a telefonoddal történő szkenneléssel kapcsolatos tutorial, vagy a drónok használatának technikáiról szóló oktatóanyag.