Nvidia Canvas - skiccekből matte paint

  Az Nvidia ingyenes Canvas alkalmazása a firkákat matte festményekké alakítja.

  Az Nvidia kiadta a Canvas-t, egy okos, ingyenes, mesterséges intelligencia alapú festőeszközt, amely durva blokkoló vázlatokat fordít le matt festményekké - vagy legalábbis matte festmények alapjául használható képekké.

  A jelenleg béta verzióban ingyenesen elérhető alkalmazás hardveresen gyorsított az Nvidia GPU-kban található Tensor magokon keresztül.

   

   

  A durva blokkoló vázlatokat fotorealisztikus tájképekké alakíthatjuk át. A Canvas lehetővé teszi, hogy különböző színű ecsetvonásokkal blokkoljuk egy természeti környezet általános formáját, hogy különböző tereptárgyakat, például dombokat, hegyeket, folyókat és tengereket ábrázoljunk.

  Az alkalmazás - amelyet fotografikus forrásképeken képeztek ki egy generatív adverzális hálózat segítségével - ezután valós időben fordítja le a blokkoló vázlatot valósághű tájképpé.

  A paletta egyéb opcióival finomabb részletek, például homok, sziklák és fű - vagy az égbolt esetében felhők és köd - adhatók hozzá. Ezután kiválaszthatjuk a kép általános vizuális stílusát, és kilenc, különböző fényviszonyokhoz és napszakokhoz igazodó előbeállítás közül választhatunk.

   

  Kiváló eszköz a koncept art vagy matt festmények kompozícióinak felfedezéséhez

  A Canvas nyers kimenete nem elég jó minőségű ahhoz, hogy a gyártásban használható legyen: a fenti demóban artifaktok és ismétlődő részletek láthatók.

  Az alkalmazás azonban PSD-fájlokat exportál, így a nyers képet más festőalkalmazásokban tovább lehet finomítani.

  A videón látható, hogy a Canvas-t elsősorban koncept art vagy matte festmények kompozícióinak felfedezésére használják, és a nyers képeket egymás mellett mutatja be az olyan művészek, mint Jama Jurabaev és Darek Zabrocki által készített végleges verziókkal.

   

  Nvidia GauGAN - megvalósítás a weben

  A Cavas az Nvidia GPU-kban található Tensor gépi tanulási magokon keresztül GPU-alapú, és RTX kártyát igényel. Ha azonban régebbi GPU-t - vagy AMD, Intel vagy Apple processzort - használsz, akkor is kipróbálhatod az alapul szolgáló technológiát online, az Nvidia GauGAN webes alkalmazásán keresztül.

  Ez a tájtípusok szélesebb skáláját fedi le, beleértve az épületeket és más mesterséges építményeket, és valamivel szélesebb körű vizuális stílusokat kínál.

   

  Rendszerkövetelmények

  A Canvas bétaverzióban érhető el Windows 10-re. Használatához Nvidia GeForce RTX, Titan RTX, Quadro RTX vagy RTX GPU-ra van szükség, az Nvidia GeForce, Studio vagy Quadro driver 460.89+ verziójával. 

  Innen ingyenesen letölthető: Nvidia Canvas