Minden eddiginél futurisztikusabb az Adidas új lábbelije

  A cipőmárka már évek óta robotizálta a cipőgyártását, ám az új modell minden eddiginél különlegesebb. Sporttudományi szakértők, számítógépes tervezőmérnökök, és egy olyan robot “szerelemgyereke”, ami 3D nyomtatóval és szénszálakkal készíti el a lábbelit.

  leadkep (15).jpg

   

  Az Adidas Futurecraft divíziója már néhány éve robotok segítségével állítja elő a legújabb modelleket. A cég mérnökei új módszereket keresnek, a 3D nyomtatást segítségül hívva a cipők tervezésére és előállítására. 

  Most bemutatták legújabb kreálmányukat, a Futurecraft.Strung sportcipőt, ami egészen egyedi kialakítást kapott, és egy erre a célra kifejlesztett egyedi gyártású robot hozta létre.

   

  kep1GIF_1.gif

   

  A sportcipőgyártók már korábban felismerték, hogy a szénszálas technológia rugalmasabbá teheti a cipők talpát. Az Adidas azonban nemcsak a cipő talpát, hanem a felső részét is stratégiai pontokon elhelyezett szénszálakból alakította ki. 

  A robot különböző színkódokkal dolgozik, ez alapján helyezi el a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező szénszálakat a helyükre. A vörös színű cérnák például sokkal merevebbek és erősebbek, és segítenek megakadályozni a lábujj és a lábközép megcsúszását, így ez kerül többek között a cipő orrára. De a tökéletes kényelem érdekében a lábbeli felső részén a sárga színű szálakat használják amik vékonyabbak és sokkal rugalmasabbak.

   

   

  Tény, hogy az így született Adidas Strunge első pillantásra igen kaotikus benyomást kelthet. A cipő talpa nyers instant tésztára emlékeztethet minket, felső hálószerű része pedig olyan látszatot kelt, mintha egy kreatív pók munkája lenne, de a konstrukció gondos tervezés eredménye és a végeredmény a lehető legkényelmesebb tartást biztosítja a lábfejnek futás közben. Ráadásul az új sportcipő nemcsak különleges formavilággal rendelkezik, de 100%-ig újrahasznosított anyagokból készült.

   

  kep2 (1).jpeg

  kep3 (4).png

   

  Az Adidas a tervek szerint, ezt a fajta megoldást és a Strung szöveteket nemcsak futócipőkben, hanem más termékeiben is fel fogja használni.

  Az első cipők legkorábban 2021 végén, de inkább 2022 végén kerülhetnek a boltokba. Nektek hogy tetszik?