Mi várható az Adobe-Macromedia fúzió után?

A MacNN által idézett NDP Techworld értesülése szerint az Adobe a népszerű Flash megszerzésével - amely a Macromedia portfóliójának egyik legértékesebb eleme - jelentős piaci előnyhöz jut. A világhálóra csatlakozott gépek 95%-án ugyanis van már feltelepített Flash lejátszó.

Az NDP szerint az Adobe egyrészt arra fogja használni a Flash technológia előnyeit, hogy megnövelje saját grafikai, videoszerkesztő és -kompozitáló alkalmazásainak eladásait. Másrészt pedig valószínűleg a Flash alkalmazást fogja használni vállalati környezetben is intelligens dokumentumkezelő megoldásai megvalósításához.

A vásárlók mindenképpen csak nyernek a két cég egyesüléséből, amelynek folyamata várhatóan 2008-ban fog teljesen befejeződni. Ennek eredményeképpen a felhasználók a már használatban levő alkalmazások jobb integrációja révén is jól fognak járni.

Ugyanakkor az NDP úgy véli, hogy bár az Adobe Photoshop CS2 és a Macromedia Dreamweaver felhasználói nem lesznek az egyesülésben érintettek, úgy tűnik, hogy az Adobe GoLive CS2, a Macromedia Fireworks és a Macromedia Freehand termékeket az egyesült cég értékesíteni fogja.

Piaci elemzések azt mutatják, hogy a professzionális grafikai és webes alkalmazások között a Photoshop, az Illustrator, a Dreamweaver és a Flash foglalnak el vezető pozíciót.

Forrás: MacWorld

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram