Megvannak az idei ARC díjazottjai!

  Kiderült, kik zsebelhették be idén a 20. Arc pályázat díjait. A kiállítás is megnyílt, és bár a helyszín változott, idén is rendkívül sokszínű alkotásokban gyönyörködhetünk.

  leadkep_2.jpeg

  Elter Zsolt: Szerelem a korona idején

   

  Az idén 20 éves ARC pályázat a kreativitás szabadságáról szól. Korlátlanul pályázhat bárki, és a kiállítások is nyitottak, a nap bármely szakában ingyenesen megtekinthetők. A kezdeményezés ma már komoly hagyománnyal rendelkezik és fontos része a budapesti kultúrának.

  Az idei téma a Hova tovább? címet kapta, amivel a szervezőknek az volt a célja, hogy erőt adjunk egymásnak a pandémia okozta nehézségekben azzal, hogy igenis vannak lehetőségeink és elképzeléseink:

  „... Helló, mizu, mi van veled? Te érted, hogy mi van most? Hogy mi történik velünk és mit érzünk a maszk mögött a globális bizonytalanságban? Tényleg ennyire megváltozott minden? Vagy mi változtunk meg? Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe? Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot? Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül?...”

  Jelent meg az idei felhívásban, amire végül 766 pályamunka érkezett. A legjobbakról egy 20 szakemberből álló zsűri döntött, akiknek a linkre kattintva lehet megtekinteni a névsorát.

  A díjátadóra 2020. október 2-án, a járványügyi helyzetre való tekintettel zártkörű díjátadón került sor. A legjobbnak járó díjat Elter Zsolt, “Szerelem a korona idején” című alkotása kapta. Második helyezett Sipos Zoltán, “Az utolsó kapcsolja le” című képe lett, a harmadik helyezést pedig Szőke Dávid, “Hello ubik” című munkája érdemelte ki.

   

  2.sipos-zoltan_az-utolso-lapcsolja-le.jpg

  Sipos Zoltán: Az utolsó kapcsolja le

   

  3.szoke-david_hello-ubik.jpeg

  Szőke Dávid: Hello ubik

   

  A Borz díjat, amit a legkedélyborzolóbb alkotás kaphatja, Mel Szalkai kapta a Lölölandért, ami a korrupció témáját boncolgatja. Emellett különdíjat kapott Szücs János járvánnyal foglalkozó, Noé/Noah 2020 című alkotása.

   

  4_BORZDIJ_mel-szalkai_lololand.jpg

  Mel Szalkai: Lölöland

   

  5_HAMMER_AGENCY_kulondij_arc_2020.jpg

  Szücs János: Noé/Noah 2020

   

  A kiállítást november 1-ig lehet megtekinteni az újbudai Bikás Parkban, és a tárlat végéig a közönségszavazás is zajlik, amire a voksokat az ARC oldalán lehet leadni. 

   

  kep6 (1)_0.jpg

   

  Aki pedig kilátogat a plakátokhoz, mindezt könnyen meg is teheti, csupán annyi a dolga, hogy keresse meg kedvenc alkotásait és szavazzon rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán. A közönségdíjazott alkotást 2020. november elején hirdetik ki.

  Reméljük Te is kedvet kaptál a kiállítás felkereséséhez!