Megújult a MÁV online arculata

  Megújult a Magyar Államvasutak online jegyértékesítő rendszerének arculata, melynek béta verziója már elérhető. Az új dizájn egy modernebb megjelenést, és könnyebb átláthatóságot ígér!

  máv leadkep.png

   

  A MÁV-csoport fejlesztési terveiben hangsúlyos szerepet kap az eddigieknél kényelmesebb, gyorsabb, korszerűbb jegyvásárlás feltételeinek biztosítása. A fejlesztés létjogosultságát a pandémia által kialakult helyzet persze talán még inkább indokolttá teszi.

  A cég tavaly decemberben mutatta be új jegyértékesítési rendszerét, ami az országban egyedülálló, teljes kínálatot biztosító online jegyértékesítő felület. A rendszer informatikai hátterét a MÁV Szolgáltató Központ szakemberei fejlesztették az utasoktól beérkezett javaslatok, igények alapján, a MÁV-START, mint megrendelő együttműködésével.

  Most pedig végre az arculat is új ruhába bújt, amire lássuk be, szükség is volt annak érdekében, hogy megkönnyítsék a felület gördülékenyebb felhasználhatóságát.

   

  mav kep1.png

   

  A vasúttársaság és annak kreatív ügynöksége, a Lounge Design a DOT Creative ügynökséget választotta ki, hogy megalkossák az új online felületek arculatát. A csapat pedig hosszú ideig tartó kutató- és tervezőmunka után, most végre elérhetővé tette a jegyvásárlási felület béta verzióját, amiben már megjelenik az új kinézet.

  Feladatuk volt többek között a digitális brand irányelveinek megfogalmazása, és a felületek tervezése is. A folyamat során az Atomic Design módszertant használták, melynek lényege, hogy a felhasználói felület elemeit a legkisebb részekből kiindulva fejlesztik komplexebb rendszerekké, azaz atomokból molekulákat, majd organizmusokat hoznak létre.

  A most nyilvánossá tett béta verzióban pedig már jól látható, hogy a dizájn egy szépen átgondolt, jól ikonizált, könnyen érthető struktúrát mutat, ami egyértelműen pozitív változást hozhat majd az applikációt használók körében.

   

  mav kep 2.png

  mav kep3.png

  mav kep4.png

  mav ep5.png

  mav kep6.png

  mav kep7.png

  mav kep8.png

   

  Nektek hogy tetszik az új design?